© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesajlar yayımlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bazı, kurum ve kuruluşlar kutlama mesajı yayımladı.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar mesajında, “95’inci yıldönümünde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler gününü Türk Ulusu’nun kopmaz parçası, Yavruvatan Kıbrıs olarak sevinç, gurur ve güvenle kutluyoruz” dedi.

Mesajında Kurtuluş Savaşı’yla ilgili bilgi veren Bayar, “30 Ağustos Zaferi, dünya savaş tarihinin önemli olayıdır. En zor şartlarda, yokluklar içinde nice kahramanlıklarla kazanılmış büyük bir zaferdir. Türk Ulusu’nun direnişi ve kurtuluşudur” dedi.

Bugün çok güçlü ve çağdaş olanaklara sahip Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iç ve dış kaynaklı her türlü tehlikeyi bertaraf edecek güç, yetenek ve kararlılığa sahip olduğuna vurgu yapan Bayar şöyle devam etti:

“Tanrı’ya çok şükür ki Yavruvatan Kıbrıs’ta Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gölgesi ve koruması altında egemen Devletimize sahip özgürlük ve barış içinde yaşayabiliyoruz. KKTC vardır ve sonsuza kadar yaşayacaktır.

Kopmaz bir parçası olarak onur duyduğumuz Yüce Türk Ulusu’nun ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 30 Ağustos Zafer Bayramını ve TSK gününü gönülden kutlar, vatan uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi saygı ve şükranla anarız.

Ulu Tanrı, Yüce Türk Ulusu’nun gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetlerini her daim, her yerde muzaffer eylesin.”

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör ise 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Zafer Bayramı’nın önemine işaret ederek, bu zaferi kazanan orduya ve millete şükranlarını sunan, şehitleri rahmetle anarken gazilere ve ordunun tüm mensuplarına aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluklar dileyen Direktör, şunları kaydetti:

“Değerli arkadaşlar geçmişteki düşmanlarla bugünkü düşmanlar ve her dönem oynanmak istenen oyunlar aynıdır.Bu oyunlara gelmemek için tüm kurum ve kuruluşları toplumumuz ve milletimiz adına kendi aralarındaki sürtüşmeleri bırakıp birlik be beraberlik içinde hareket etmeye davet ediyoruz.”

Emekli Subaylar Derneği de mesajında şu ifadelere yer verdi;

“30 Ağustos, Türk Milletinin yeniden var olması, bağımsız, hür ve demokratik özgürlüğe kavuşmasının büyük zafer ile tescil edildiği en büyük gündür. Bu zaferde başarı sahibi kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anar, Türk Milletinin bayramını kutlarız”.

Ak Hataylılar Kardeşlik, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet İpek ise mesajında, Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir şekilde ilerlemek ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde var güçleriyle çalışacaklarını belirtti.

İpek, gazi ve şehitleri minnet ve şükranla andı.

Türk Birliği Dayanışma Derneği ise, devletin, askerin ve milletin “birlik ve beraberliği”nin defalarca kanıtlandığını hatırlatarak, “Birlik ve beraberlik duygusunu hep gururla taşıyan bir milletin evlatları, başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde destansı bir başarıya imza atmışlardır” dedi.

Tarih boyunca bir çok üstün başarılar kazanmış Türk milleti için dönüm noktalarından olan 30 Ağustos Zaferi’nin, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının en önemli göstergesi olduğu ifade edilen Dernek açıklamasında, “Çok iyi bilinmelidir ki, dünya durdukça bu millet var olacaktır” denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER