© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

Anastasiadis ile Mitsotakis telefonda görüştü: Türkiye'ye karşı ortak girişim konusunda anlaşıldı

Rum lider Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Mitsotakis ile telefonda konuştu. Telefon görüşmesinde Doğu Akdeniz'deki gelişmeyi değerlendiren liderler 'ortak girişim' konusunda anlaştı.

Rum lider Nikos Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile telefonda konuştu.

Hükümet sözcüsü Kyriakos Kousios yaptığı yazılı açıklamada, Anastasiadis ve Mitsotakis arasında yapılan telefon görüşmesi sırasında Mitsotakis’i Mısır, İsrail ve Lübnan liderleri ile yaptığı telefon görüşmeleri sırasında ele alınan konular hakkında bilgilendirdiğini söyledi.

Anastasiadis ve Mitsotakis, iki hükümet arasında sağlanan koordinasyon çerçevesinde “Türkiye’nin yasa dışı faaliyetleri” ve Türkiye ile Libya arasında imzalanan “yasa dışı” anlaşmadan kaynaklanan niyetlere yönelik ortak girişimlere bulunma konusunda anlaştılar.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER