© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

ANASTASİADİS MAYIN TARLALARININ HARİTALARINI TESLİM ETTİ

Liderlerin Ara bölgedeki görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından Birleşmiş Milletler'in Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Barth Eide basına açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Postası'nın haberine göre Eide açıklamasında, iki liderin en kısa süre içinde çözüme ulaşmak için kararlı bir biçimde çalışacaklarını ifade ederek, liderler tarafından yürütelecek bir müzakere süreci üzerinde karar alındığını, ve birleşik bir Kıbrıs'a ulaşmak için çalışacaklarlarını belirtti.

Eide, “çok olumlu bir görüşmeydi. Her iki lider önümüzdeki aydaki süreci şekillendirmek için konuştular. Ayda en az 2 kez buluşma kararı alındı. İkinci görüşme, 28 Mayıs Perşembe gerçekleşecek. Müzakereciler ise daha yoğun şekilde görüşecekler. Bugün öğleden sonra yine bir araya gelecekler” dedi.

Güven Yaratıcı Önlemler üzerinde çalışmalar yapılması için karar alındığını da kaydeden Eide, Anastasiadis'in adanın kuzeyindeki 28 mayın tarlası ile ilgili haritaları Akıncı'ya aktardığını ve Akıncı'nın ise yarından itibaren sınır geçişlerinde vize formlarının kalkacağını ilan ettiğini kaydetti.

Eide sözlerine şöyle son verdi:

“Her iki lider de kayıp şahısların önemine işaret ettiler ve çalışmaya devam edeceklerini belirttiler. Sosyal açıdan da bir araya gelecekler. Kıbrıs'a kalııc bir çözüm getirmek için 23 Mayıs'ta birbirlerini ziyaret edecekler. Müzakerecilerine, Güven Yaratııc Önlemler ile ilgili çalışma talimatı verdiler. Bu iyimserlik içinde iki lider kapsamlı çözüme ulaşmak için çaba sarfedeceklerini ilan ettiler.”

Haber: Kıbrıs Postası

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER