ATEŞİN’İN ÇALIŞMALARI 27.TÜYAP-ARTİST ÇAĞDAŞ SANAT FUARI'NDA
KÜLTÜR SANATAyhatun Ateşin’in çalışmaları İstanbul Uluslararası 27.TÜYAP-ARTİST Çağdaş Sanat Fuarı'nda sergileniyor.
KKTC seramik sanatı adına yaptığı etkinlikleri takip edilerek söyleşi ve sunum gerçekleştirmesi için özel davet alan Ateşin, sağlık sorunları nedeniyle şahsen fuarda bulunamayacak ancak “Arkaik gülümseme, yaşanmış bir ütopya” isimli sergisi sanatseverlerle buluşacak.
Bu yılki teması “Ütopya” olarak belirlenen Tüyap Sanat Fuarı bugün başlıyor. 12 Kasım’a kadar devam edecek fuarın, yaklaşık bin sanatçının eserlerinin sergilendiği galerilerin yanısıra, bağımsız grup ve inisiyatiflerle birlikte 150’ye yakın genç sanatçıyı da konuk etmesi bekleniyor.
“ALASHİA YENİDEN DOĞUYOR” BELGESELİ GÖSTERİLECEK
Ayhatun Ateşin, TAK’a yaptığı açıklamada, Ayhatun Ateşin,fuarda, “Arkaik gülümseme, yaşanmış bir ütopya” isimli sanat çalışmasıyla birlikte, TÜRKSOY ödülü alan “Alashia Yeniden Doğuyor” belgeseli de gösterilecek.
Ateşin, “Arkaik gülümseme, yaşanmış bir ütopya” isimli sanat çalışmasının, Kıbrıs’ın bilinen en eski adı “Alashia”ı gündeme taşıyacağını ve KKTC’nin tanıtılmasına katkı yapacak belgesel sunumla görsel etkisinin kuvvetlendirileceğini ifade etti.
Ayhatun Ateşin, belgesel filmin, fuardaki gösterimi yanında, Cumhurbaşkanlığı katkılarıyla, CD olarak da katılımcılara dağıtılacağını kaydetti.
“ARKAİK GÜLÜMSEME, YAŞANMIŞ BİR ÜTOPYA “
“Hayat bir uyanma sürecidir. İnsanoğlunun, yaratılış ve yaşayış amacındaki gaye, tarih algısıyla harmanlanıyor ve kişinin kendini tanıması, anlaması ve arınmasıyla sürüp gider” diyen Ayhatun Ateşin, şöyle devam etti:
“Bu çalışmayla, toprağa yeniden ruh katarak, ütopya kavramı ritüel bir dinamizme dönüştü. İnsan ve toprak arasında bir bağ kurarken, ışığın izdüşümüyle yansıyan ruhu ve ‘ben’ değil ‘biz’ olmanın gücü ele alındı. 13 bin yıllık kültür birikimini, ironik bir dille ele alarak, görsel algıyı güçlendirme yoluna gidildi. Bilinçsizlikle aşınmış olan kültürel mirasa değinirken, insanı, sorularının cevaplarını bulmak için primitif kültürün naifliğine davet ediyoruz”
İlginizi Çekebilir