ATLASJET, ALPET TARAFINDAN DOLANDIRILDIK
GÜNDEMAtlasjet, uçaklara eksik akaryakıt verdiği gerekçesiyle ALPET ve aralarında Vakkas Altıbaş’ın da bulunduğu 8 çalışan hakkında dava dosyaladı
ÇIKIŞ YASAĞI: Atlasjet tarafından açılan davanın ilk duruşmasında hakim Vakkas Altınbaş ve 7 sanık için yurt dışına çıkış yasağı koydu ve haftada bir polise gidip imza atma zorunluluğu getirdi. Ayrıca toplamda milyon lirayı aşan nakdi para ve kefalete hükmetti
ESKİ KONU: Mahkemedeki duruşmadan sonra açıklama yapan Vakkas Altınbaş konunun 2015 yılında da gündeme getirildiğini ve Atlasjet’in Türkiye’de dava açtığını fakat kaybettiğini iddia etti. Altınbaş’ın avukatı Tahir Seroydaş da aynı beyanı duruşmada yaptı
Türkiye’nin önde gelen uçak firması Atlasjet ile uçaklara akaryakıt sağlayan ALPET firması mahkemelik oldu. Atlasjet uçaklara eksik akaryakıt verildiği iddiası ile ALPET hakkında dava dosyaladı. Davanın ilk duruşması dün yapıldı ve aralarında Vakkas Altınbaş’ın da bulunduğu 8 zanlı hakkında yurt dışına çıkış yasağı da dahil olmak üzere çeşitli hükümler içeren teminat kararı verildi.
Davada Vakkas Altınbaş ile birlikte ALPET’te görev yapan Hilmi Bozdoğan, Bayram Öğmen, Mustafa Lord, Recep Talay, Hüseyin Çakır, Tahir Aksulu, Mehmet Çağatay, Mehmet Fatih Toprak yargılanacak.
Mahkemede yeminli ifade veren polis Öjen Açıkada, zanlı 1 Hilmi Bozdoğan, zanlı 2 Bayram Öğmen, zanlı 3 Mustafa Lord, zanlı 4 Recep Talay, Zanlı 5 Hüseyin Çakır, Zanlı 6 Tahir Aksulu ve KKTC dışında olan Mehmet Çağatay’ın; 2011-2014 yılları arasında Ercan Havalimanı’nda faaliyet gösteren Atlas Jet isimli işyerine ait uçaklara Petrol(ALPET) isimli işyerinde yakıt ikmal görevlisi olarak çalıştıkları zamanda, Altınbaş Petrol LTD’de Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olan Zanlı 7 Mehmet Fatih Toprak’ın zanlı 8 Vakkas Altınbaş ve yurtdışında bulunan Sofu Altınbaş’tan aldığı direktif ile 6 pompacı zanlının, Alpet’e ait Jet Al yakıtı taşıyan yakıt ikmal aracının pompasındaki vanalar ile oynayarak, teknisyenler tarafından hesaplanıp, uçaklara verilmesi gereken Jet Al yakıtını verilecek olan miktardan az vererek, Atlas Jet’in uçaklarına eksik yakıt verip, haksız kazanç almasını sağlayarak, sahtekârlıkla para temin edildiğini ileri sürdü. Polis memuru Öjen Açıkada, tahkikatın tamamlandığını belirterek, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.
Zanlıların avukatı Tahir Seroydaş mahkemede söz alarak “2015 yılında bir tahkikat yapıldı. Dönemin Polis Genel Müdürü Pervin Gürler, 8 Temmuz 2015 tarihli bir yazıyla konunun hukuki ihtilaf olduğunu ve hukuk davası açılabileceği yönünde görüş belirtti. Yeni bir olgu olduğu iddia ediliyor. Şikâyetçi Türkiye’de dava açtı ve davayı kaybetti. Dava Altınbaş lehine sonuçlandı. Altınbaş’a tazminat ödendi. Başsavcılıkla görüştük. Biz de elimizdeki bilgileri başsavcılıkla paylaşacağız. Bu nedenle itirazımız yok” dedi.
Huzurunda verilen ifadeleri değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlıların ilerde davaları görüşülünceye kadar yurtdışına çıkışlarını yasaklayarak, haftada birer gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları, ilk 6 zanlının 15’er bin TL nakdi teminat yatırmalarına emir verdi. Sağer, zanlı Mehmet Fatih Toprak’ın rolü dikkate alınarak 100 bin TL nakdi, zanlı Vakkas Altınbaş’ın 200 bin TL nakdi teminat yatırmasına emir verdi. Yargıç Sağer, zanlı Mehmet Fatih Toprak’ın KKTC vatandaşı bir kefilin 450 bin TL, zanlı Vakkas Altınbaş için ise KKTC vatandaşı bir kefilin 300 bin TL kefalet senedi imzalaması ayrıca Altınbaş’ın 250 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalamasına karar verdi.
Mahkeme sonrası açıklama yapan zanlı Vakkas Altınbaş’ın söz konusu iddianın 5 yıl önce ortaya atıldığını ancak ileri götürülmediğini şikâyetçi olan firma Altasjet’in Türkiye’de aleyhlerine açtığı davayı kaybedip tazminat ödediğini söyledi.
İlginizi Çekebilir