© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

Bakan Şimşek: Sanayi Üretiminde Olumlu Eğilim Devam Ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ocak-Ağustos döneminde sanayi üretiminin yıllık yüzde 3,9 arttığını, 24 imalat sanayi sektörünün 18’inde artış kaydedildiğini belirtti. Bakan, sanayi üretiminde olumlu eğilimin sürdüğünü ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine katkı sağladığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sanayi üretimindeki olumlu eğilimin devam ettiğini belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ocak-Ağustos döneminde sanayi üretiminin takvim etkisinden arındırılmış olarak yıllık yüzde 3,9 arttığını ve 24 imalat sanayi sektörünün 18’inde artış kaydedildiğini açıkladı.

Bakan Şimşek, sanayinin dönüşümünü ve üretim kapasitesini destekleyen sermaye malları ile yüksek teknolojili üretimin 2025 yılında güçlü performans sergilediğini vurguladı.

Ayrıca, emek yoğun sektörlerde üretimi canlandırmak amacıyla ilave destekler üzerinde çalışıldığını, uluslararası kurallara aykırı sübvansiyonlu ürünlerin yurt içi pazara erişiminin sınırlanması için de tedbirler alındığını ifade etti.

Şimşek, sanayinin rekabet gücünü kalıcı biçimde güçlendirerek, sürdürülebilir büyüme dinamiklerini daha da sağlamlaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER