CEP MESAJI DiZiSi
SPORArkadaşlar İyidir’de bu hafta dikkatimizi çekti. Hatta ev ahalisi tarafından ‘rahatsız edici’ olarak değerlendirilen bir seviyede cep mesajları ekrana geldi. Dizide tüm telefon konuşmaları ekrana yansıtılıldı ve yazılan mesajlar bizle paylaşıldı. Küçük bir araştırma yaptım, 20.50’de sonra 20.56’da, ardından 20.59’da peş peşe ‘teyze arıyor’, ‘ Vedat abi’ ve ‘Seda arıyor’ ekranda sıralandı. İki saati aşan dizide bu sahnelerin kaç defa tekrarlandığını sayamadım! Şöyle sahneler de vardı: Merve kendi odasında mesaj atıyor yetmemiş, annesi Leyla başka odada. Diğer dizilerde telefon konuşmaları bu kadar fazla mı? Ya da bu dizide özellikle telefon konuşmaları göze batsın istenmiş! İletişimi cepten mesajla sağladığımızı mı bizlere göstermek istediler?
En gerçekçi genç
Dizide zenginle fakir olabildiğince ‘karikatürize’ edilmemeye çalışılıyor. Aralarındaki bağ suni bir havadan uzaklaştırılmaya çalışılmış. Aynı okula giden farklı sınıflara ait çocukların da bir araya gelebilecekleri sırıtmadan verilmeye çalışılıyor. Buna ‘Arkadaş’ filmine yaklaşmak diyelim! Mesela bugüne kadar dizilerde az rastlanır bir genç tipi var; Arda. Karakteri Cankat Aydoscanlandırıyor. Daha önce oynadığı dizilerdeki tipinden çok farklı. Özellikle saç kesimi ve giyimiyle hangi mahalleye ait olduğu net anlaşılıyor. Merve’yle yan yana geldiklerinde ‘iki farklı dünyanın insanlarıyız’ lafını söylemeye gerek kalmıyor. Ekip hayata ‘gerçekçi bakmayı’ vermeye çalışmış. Gençlerin oynadığı yerli dizilerde az rastlanan bir durumdur.
TRT’NİN ŞAKASI İYİ
Şaka olayını sevmem. Hafiften bir küçük düşürme, ‘nasıl da fena yakaladık’ hali vardır. TRT 1’de ‘Dinle Kazan’ı izlerken böyle düşünmüyor insan. Saadet Teyze oyuncu. Belirteyim, acayip bir oyunculuk sergiliyor. Alzheimer hastası ve oğluyla yolda gelenlerden yardım istiyorlar. Ya oğlu arabasını park etmek için gidiyor, yoldan geçen vatandaşa bırakıyor annesini ya da Saadet Teyze, tek başına yolun kenarında duruyor. Yarışmacı olduğunu bilmeyen vatandaş, sözde oğlu ve Saadet Hanım’la diyalog haline giriyorlar. Sonra sunucu Derda Yasir Yenal yanlarına geliyor durumu anlatıyor. Yardım ettiği için vatandaş 50 TL alıyor. Sonra ne konuştuklarına dair sorular soruluyor. Bildikçe para artıyor... Yarışmanın sloganı ‘İyilerin kazandığı program’. Bu tarz programlar içinde olabildiğince ‘temiz’ sayılabilecek örneklerden biri ‘Dinle Kazan’.
O NE ARMA ÖYLE!
İzlanda - Türkiye maçının yorumcuları Göktuğ Sevinçli ve Sergen’e üzerinde ‘TV8’ arması olan ceket giydirmişler. Biraz boyunu küçültün. Zaman yetişmemiş ceketin üstüne dikivermişler koca logoyu!
İlginizi Çekebilir