© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

Cevdet Yılmaz: Denktaş’ın mirasına ve KKTC’ye desteğimiz kararlılıkla sürecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı vefatının 14’üncü yılında anarak, Türkiye’nin KKTC’ye desteğinin aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı vefatının 14’üncü yıl dönümünde rahmet, saygı ve minnetle andı.

Sosyal medya hesabı üzerinden mesaj paylaşan Yılmaz, Denktaş’ın Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve egemenlik mücadelesinde üstlendiği tarihi role dikkat çekti. Yılmaz, Denktaş’ın hayatını Kıbrıs davasına adadığını, inancı ve kararlılığıyla Kıbrıs Türk halkına öncülük ettiğini vurguladı.

Paylaşımında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin ve hür yaşama iradesinin en güçlü nişanesi olduğunu ifade eden Yılmaz, Türkiye’nin KKTC’ye yönelik desteğinin geçmişte olduğu gibi bugün de aynı azim ve kararlılıkla sürdürüleceğinin altını çizdi.

Cevdet Yılmaz, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı bir kez daha rahmet ve minnetle andı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER