DP Milletvekili Denktaş: Hükümet değişti, ne oldu? Hani para? Yok
GÜNDEMDP Milletvekili Denktaş, Türkiye'den kaynak akışının gerçekleştiğini fakat paranın Maliye'nin hesabına geçmediğini, çünkü imza eksikliklerinin tamamlanmadığını söyledi. Denktaş, "Biz hükümetteyken, muhalefet 'Türkiye bunları istemiyor' dedi, basının da katkısıyla bunu vatandaşın beynine yazdılar. Hükümet değişti, ne oldu? Hani para? Yok" dedi.
Demokrat Parti (DP) Milletvekili Serdar Denktaş, BRT ekranlarında yayınlanan “Gündem +” isimli programa konuk olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“ANİ BİR KARAR DEĞİL”
İlk olarak “Bu ani bir karar mıydı?” sorusunu yanıtlayan Serdar Denktaş, şöyle konuştu:
“Bu ani bir karar değil. Son parti kongresinde 2019 kurultayında aday olmayacağımı söylemiştim. Belki kimse inanmaz veya hatırlamaz ama o gün geldiğinde, biraz da aday olmak isteyen arkadaşlara olanak vermek için 2 hafta önce görevi bıraktığımı açıkladım. 30 Kasımda kurultay var arkadaşlarımız bu konuda çalışıyor. Yeni bir dönem başlayacak.”
21 yıl başkanlık yaptığını, 3 kez seçimli kurultayda başkan olarak seçildiğini anlatan Denktaş, “Arkadaşlarım ‘aman işte karşısına aday çıkalım’ şeklinde tavrı yoktu. Çekildiğimi bilmeleri gerekirdi ki aklında başkanlık da yapabilirim diyen arkadaşlarımız çalışmaya başlayabilsin” ifadelerinde bulundu.
“KURULTAYDA TARAF OLMAYACAĞIM”
Siyaseti bırakmak gibi bir düşüncesi olmadığını, 30 yıldır siyaset dünyasında olduğunu anlatan Denktaş, 30 Kasım’da gerçekleşecek kurultayın ‘seçimli’ olması halinde, taraf olmayacağını söyledi. Denktaş, “Başkan olmayı düşünen 3-4 arkadaş var. Tarafsan söyle bize, boşuna uğraşmayalım diye beni aradılar. Öyle bir durum yok. Taban karar verecek” dedi.
“DP’NİN POLİTİKALARI DEĞİŞMEZ”
Yeni yönetimin, DP’nin politikalarını değiştirip değiştirmeyeceğine ilişkin soru üzerine konuşan Serdar Denktaş, “DP’nin politikaları değişmez, kuruluş felsefesi neyse onu yürütmeye çalıştım. Oy kaybetmesine rağmen o ilkelerden taviz vermedik, yeni gelecek arkadaşlar da taviz vermemesi gerektiğin söylerim hep. Belki bir kan değişimine ihtiyaç vardı. Uzun süre başkanlık yapınca bazı şeyleri görmemeye başlarsınız, yaş ilerledikçe tecrübe artar enerji azalır. Daha farklı bir arkadaşımız tarafından DP’nin yönetilmesi partiye iyi gelecek” şeklinde konuştu.
“ENERJİ, YERİNİ TECRÜBEYE BIRAKTI”
“Ben siyasete başladığım yıllarda Lefkoşa’dan çıkar, Dİpkarpaz’a giderdim. Köy, köy durarak devam ederdim” diyen Denktaş, artık o enerjinin yerini tecrübeye bıraktığını, enerji harcayarak yaptığı işleri, tecrübe ile halledebileceğini ifade etti.
“TÖREN DEVLETİ GİBİYİZ”
Bazı siyasilerin, halkla buluşma gezilerini festival gezerek yaptığını ve kendisinin bu durumu doğru bulmadığını anlatan Denktaş, “Eğer bunlara vakit ayırabiliyorsanız, esas görevinizi yerine getiremiyorsunuz demektir. Şuan hükümette de izlediğim budur. Tören devleti gibiyiz. Açılışlar, kutlamalar… Sonu yok!” dedi.
“İŞİNİZDEN FERAGAT EDEREK FESTİVALLERE KATILIYORSUNUZ”
Festival ziyaretleri konusunda hükümete yüklenmeye devam eden Denktaş, “Hangi ara iş yapacaksınız? Ama Cumhurbaşkanlığı’nın bu anlamda biraz daha fazladır vakti. Ama hükümet edenlerin, Bakanların böyle bir vakti olduğuna asla inanmadım. Yapan arkadaşlara da hep söyledim. Siz işinizden feragat ederek katılıyorsunuz bu etkinliklere. Tamam değil…” dedi.
“…NİYE HALEN İLERİYE GİTMİYORUZ DİYE SORUYORUZ”
Serdar Denktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ben bir süre nezaket ziyaretlerini kabul etmedim, çok sert tepki aldı. Bu ziyaretlerde herkes kendi derdini söyler tamam ama devraldığınız görevi yerine getirmeniz noktasında büyük bir zaman kaybı olur. Ben cumartesi ve pazarlarımı ayırırdım vatandaş taleplerine. Randevu alıp gelirlerdi, bir günü de ben dolaşarak giderdim. Haftanın 2 günü de meclis vardı. 1 gün de Bakanlar Kurulu. Geriye kalır size 2 gün. Teknokrat kabine o nedenle önemliydi. Bu bakanlar sadece bakanlık işleriyle uğraşır. Milletvekilleri de parlamento olarak hükümeti gerçek anlamda bir denetim altına alır. Bunu maalesef oluşturamadık. Halkımızın alışkanlığı; bakanlığa gidecek, derdini çözecek. Böyle bir alışkanlıklarımız var ama sonra soruyoruz niye daha ileriye gitmiyoruz?”
“HÜKÜMET DEĞİŞTİ, NE OLDU? HANİ PARA?”
Dörtlü koalisyon döneminde, Türkiye’den mali kaynak aktarımının neden gerçekleşmediğine ilişkin soruyu yanıtlayan Denktaş, şöyle devam etti:
“Kaynak neden gelmedi? Sistem değişikliği, Türkiye’nin ekonomik koşuları, alışılagelmiş prosedürlerin kalkması, teknik heyetin oluşmaması… Şimdi para geldi örneğin, burada ama Maliye’nin hesaplarına geçmedi. Çünkü imza eksikliği var. O imzalar tamamlanmadan para kullanılamaz. Şuan bankada duruyor. Banka faizini kullanıyor. Siyasi bir kararla mı gönderilmedi sorusunun cevabı hayır. Saydığım nedenlerin sonucuydu. Bunu hep söyledik ama muhalefet ‘Türkiye bunları istemiyor’ dedi, basının da katkısıyla bunu vatandaşın beynine yazdılar. Hükümet değişti, ne oldu? Hani para? Yok. “
DP, İÇ POLİTİKALARDA MUHALEFETTE ORTAKLAŞMAYI HEDEFLİYOR
Hükümetin kurulduğu günden bugüne, rahat bir dönem geçirdiğini, araya meclis tatilinin girdiğini belirten Denktaş, Salı günü Meclis’in açılacağını, muhalefet döneminin başlayacağını kaydetti. Denktaş, DP’nin Meclis’te 3 Milletvekili bulunduğunu ve 3 Milletvekili ile Meclis’te fazla etkin olamadıklarını belirterek, pazartesi itibariyle muhalefetle görüşmelere başlayacaklarını açıkladı.
Denktaş, şöyle devam etti:
“Pazartesi gün YDP’den başlayarak muhalefetle görüşmeler başlatacağız. İç konularda muhalefet anlayışımızı ortaklaştırabilir miyiz? Buna bakacağız. Salı gün Meclis’te, Tufan ve Cemal Beyle de görüşeceğim. Bir girişim yapacağız. Yapabilirsek, iç konularda bir birlik arayışına gireceğiz. Bu bir girişimdir, başını çekmek değil.”
İlginizi Çekebilir