© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

Dünya çapında eğitim veren GAÜ, geleceğe emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor…

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektör Yardımcısı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karakartal, Kurucu Rektör Serhat Akpınar ve Memduh Erdal’ın ileriyi gören vizyonu sayesinde Kıbrıs’ta dünya çapında eğitim veren ve günden güne büyüyerek kökleşen bir üniversitenin haklı gururunun yaşandığını söyledi.

Kurulduğu günden bu yana geçen 30 yılda bir dünya üniversitesi olarak haklı bir yere gelen Girne Amerikan Üniversitesi’nin daha da gelişeceğine inandığını belirten Karakartal “Geçtiğimiz günlerde düzenlenen “30. Yıl Gala Yemeği ve Resepsiyonu”nda  Avrupa İşletme Birliği Konseyi ECBE Direktörü Bryn Holden, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Uluslararası Türkoloji Merkezi Başkanı Yerden Kazibek ve eski GAÜ Akademisyenlerinden Dr. Manfred Langer’in ağırlanması gerçekten de çok önemli bir olaydır” dedi.

 

GAÜ, dünyanın her bölgesinde

Katıldığı bir TV programında GAÜ ile ilgili bilgiler veren Prof. Karakartal, “Bugün baktığımızda GAÜ’nün 3 kıtada kampüsleri bulunduğunu, dünyanın birçok ülkesindeki jenerik kampüslere, uluslararası akreditasyonlara, 100 ülkeden 13 bin öğrenciye, 30 farklı ülkeden akademisyenlere sahip olduğunu görüyoruz, bütün bunlar bir üniversite için çok önemli göstergelerdir” dedi.

“Kanaatimce Girne Amerikan Üniversitesi önümüzdeki yıllarda büyümesini hızlandırarak dünyanın en önde gelen üniversiteleri arasındaki yerini koruyacak ve daha ileriye taşıyacak. Öğrenci sayısını da buna paralel olarak artıracaktır” diye konuşan Karakartal, 30 yıl önce, eğitim hayatına  7 öğrenciyle başlayan ve bugün 100 ülkeden 13 bin öğrencinin eğitim aldığı büyük bir üniversiteye dönüşen GAÜ’nün

 

 

büyümesinin tesadüflerle değil, akılcı ve gerçekçi stratejilerle bu noktaya ulaştığını anlattı.

 

Uluslararası kurumlardan onay

GAÜ’nün, YÖK ve YÖDAK onaylı programları, uluslararası kurumlardan aldığı akreditasyonlarla birlikte, dünyada kabul gören bir üniversite olmasının önemine de dikkat çeken Karakartal “Neresinden baksanız övünülecek bir başarı, muhteşem bir gelişme görüyorsunuz. Bunu Avrupa İşletme Birliği Konseyi ECBE Direktörü Bryn Holden’in de geçtiğimiz günlerde ifade ettiğini biliyorsunuz. Bu nedenle kendisi, GAÜ  İşletme Fakültesi’nin 20 farklı disiplinde, ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarında 2018 yılına kadarki tüm akreditasyonlarını tamamlamış olması nedeniyle GAÜ’ye, sertifikalarını  takdim etmiştir” diye konuştu.

 

Güncel konular

Programda güncel konularda yöneltilen soruları da yanıtlayan Oğuz Karakartal, yaşanan sorunların bir çok ülkede farklı boyutlarda gündeme geldiğini, Kıbrıs’ın küçük bir ada olması nedeniyle mevcut sorunların bölge ve halkın duyarlılıkları da dikkate alınarak çözümlenebileceğine inandığını söyledi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER