GAÜ 3. ULUSLARARASI MÜHENDİSLİK, YAPAY ZEKA VE UYGULAMALARI SEMPOZYUMU 4 KASIMDA BAŞLIYOR
KÜLTÜR SANAT4-6 KASIM 2015 TARİHLERİ ARASINDA BU YIL 3.SÜ DÜZENLENECEK OLAN YAPAY ZEKA UYGULAMALARI SEMPOZYUMUNA 25 FARKLI ÜLKE’DEN 200’ÜN ÜZERİNDE ULUSLARARASI BİLİM İNSANIN KATILIMI BEKLENİYOR
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “3. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları” Sempozyumuna 100’den fazla bilimsel bildiri ile 200’ün üzerinde uluslararası bilim insanı katılıyor.
Tüm dünyadan bilim insanlarının katılacağı sempozyum, 4 Kasım 2015 tarihlerinde Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Binası Senato Kongre salonunda saat 9:30’da başlıyor.
Sempozyum Başkanı, GAÜ Rektör Yardımcısı ve Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Zafer Ağdelen sempozyuma yoğun katılımın beklendiğini belirterek 3. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları sempozyumunun başarı ile gerçekleşeceğini dile getirdi.
Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ağdelen, 3. Uluslararası Yapay Zeka Uygulamaları Sempozyumunun her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilmesi hedefinin gerçekleştiğini belirtti. 25 farklı ülkeden alanında oterite bilim insanının, 100’den fazla bildiri ile katılım göstereceğini vurgulayarak, yapay zeka konusunda dünya çapında bilirkişi olan Prof. Dr. Alexander Kostin ve Prof. Dr. Adnan Khashman’ın da sempozyuma katılacağını dile getirdi. Ayrıca Ağdelen, sempozyum bünyesinde sunulacak olan makalelerin bilim kurulunun seçiminin ardından, her yıl olduğu gibi, GAÜ Journal ve konuyla ilgili dünya çapındaki yayın kuruluşlarında yayınlanacağını vurguladı..
3. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları sempozyumunda 3 ana başlık altında şu alanlarda bildiriler sunulacak:
Yapay Zeka konu başlığında; Sinir Ağları, Yapay Zeka ve Evrimsel Algoritmalar, Gelişen Teknolojiler, Akıllı Üstlenici, Beyin Modelleri/Bilişsel Bilimler, Uzman Sistemler, Karar Destek Sistemleri, Bilgisayar Destekli Öğretim, Bulanık Mantık ve Makine Öğrenimi, Sezgisel Araştırma Yöntemleri, Akıllı Veritabanları.
Mühendislik konu başlığında; Elektro-mekanik Sistemler, Güç Mühendisliği, Yakıt hücreleri, Yenilenebilir ve Alternatif Enerji Sistemleri, Güç Elektroniği ve Sürücüler, Binalar için Enerji Sistemleri, Güç Sistemleri, Sinyal İşleme, Elektronik, Ölçme Sistemleri, Dijital Filtre Tasarımı ve yapıları, Antenler ve Propagasyon, Ses/Konusma İşleme; Dalgacık İsleme, Bilgisayar Ağları, Veritabanlari Alanındaki gelişmeler, Yazılım Mühendisliği, Deniz Dalga Mekaniği ve Hidrodinamik, Deniz Yapılarının Tasarım ve Yapımı, Deprem Mühendisliği, İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları, Yapı Malzemeleri, Jeoteknik ve Zemin Mekaniği, Öngerilmeli Beton Yapıların Tasarımı ve Yapımı, Proje Yönetimi, Sistem Analizi.
Uygulamalar konu başlığında ise, Sinyal İşleme, Bilgisayar Görüşü, Robotik, Örüntü Tanıma, Parmak İzi Tanıma, Finans ve Pazarlama, Eğitim, Gelişen Uygulamalar, Askeri, Mikrodalga Uygulamaları, Sinir Ağları Uygulamaları, Yüz Tanıma, Sağlık Uygulamaları.
İlginizi Çekebilir