© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

Haaland Fırtınası Sürüyor: Norveç Senegal’i 3-2 Mağlup Ederek Son 32 Turu Biletini Aldı

Norveç, 2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ikinci maçında Senegal’i 3-2 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi. Erling Haaland’ın iki golle yıldızlaştığı karşılaşmada Norveç, Fransa ile liderlik mücadelesine hazırlanıyor.

2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ikinci hafta mücadelesinde Norveç, Senegal’i 3-2 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı ve puanını 6’ya yükselterek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

MetLife Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Norveç’in gollerini Pedersen ve Erling Haaland (2) kaydederken, Senegal’in golleri Ismaila Sarr’dan geldi.

Mücadelenin 13. dakikasında yaşanan sakatlık nedeniyle Ryerson oyundan çıkarken, yerine dahil olan Pedersen 43. dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya etkili başlayan Norveç, 48. dakikada Erling Haaland’ın golüyle farkı ikiye çıkardı. Senegal, 53. dakikada Ismaila Sarr ile skoru 2-1’e getirse de, 58. dakikada Haaland yeniden sahneye çıkarak farkı tekrar ikiye yükseltti.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Sarr bir kez daha gol bulsa da bu çaba Senegal’e puan için yeterli olmadı ve mücadele 3-2 Norveç üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla Norveç, I Grubu’nda liderlik mücadelesi için son maçta Fransa ile karşı karşıya gelecek. Haaland ise turnuvadaki gol sayısını 4’e yükselterek dikkatleri bir kez daha üzerine çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER