© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

Kamu-Sen'den Başbakan'a çağrı

Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Kıbrıs Türk Hava Yolları merkez binasının bir an önce satışa çıkarılmasını, elde edilecek para ile KTHY çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Kamu-Sen'den yapılan açıklamada "KTHY merkez bina satışı için ihaleye bir an önce çıkılmasını istiyoruz" denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Başbakanımız Tufan Erhürman, binanın devletimizde kalması tabii ki bizi de mutlu eder fakat bina satışı için adil olan ihale sürecinin bir an önce başlatılması ve ihale şartnamesine uygun olan kurum, kuruluş veya kişilere devredilmesidir. Bu bağlamda yaklaşık 8 yıldır tazminatlarının tamamını alamayan ve İhtiyat Sandığı yatırımları eksik olan KTHY çalışanlarının mağduriyetleri giderilmelidir. Hükümetimizden beklentimiz bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesidir. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER