Koronavirüsle mücadelede ‘İsveç modeli’ işe yarar mı?
GÜNDEMAvrupa’nın birçok ülkesinde koronavirüsten korunmak için tecrit ve gönüllü karantina uygulanırken yalnızca bir ülkede hayat normale yakın seyrediyor: İsveç.
Uzun kış aylarından sonra havaların ısınmasıyla halk başkent Stockholm’de kafelerin, restoranların dışında oturuyor.
<iframe frameborder="0" height="185" id="aswift_1" name="aswift_1" scrolling="no" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-size: 16px; vertical-align: baseline; max-width: 100%; left: 0px; position: absolute; top: 0px; width: 740px; height: 185px;" width="740"></iframe>Aileler Mariatorget Meydanı’nda dondurmalarını yiyor, gençler de kalabalık sokakların kaldırımlarında içkilerini yudumluyor.
Şehrin bir diğer köşesinde de gece kulüpleri bu hafta da açıktı. Ama Pazar gününden itibaren 50 kişiden fazla katılımlı etkinler yasaklanıyor.
Danimarka’da ise etkinliğe katılım sayısı 10 kişiyle sınırlandırıldı. İngiltere’de ise evde kalanların dışında hiç kimseyle bir araya gelinmesine izin verilmiyor.
<iframe frameborder="0" height="185" id="aswift_2" name="aswift_2" scrolling="no" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-size: 16px; vertical-align: baseline; max-width: 100%; left: 0px; position: absolute; top: 0px; width: 740px; height: 185px;" width="740"></iframe>Ama İsveç’in ulaşım hatları normalden daha sessiz. Stockholm’ün toplu ulaşım şirketi SL geçen hafta metro ve tren hatlarındaki yolcu sayısının P oranında düştüğünü söyledi.
Kamuoyu araştırmalarına göre Stockholm’de yaşayanların yarısına yakını evden çalışmaya başladı.
Stockholm’ün küresel iş bağlantılarını destekleyen devlet kaynaklı Stockholm Business Region şirketi, Stockholm’deki büyük şirketlerde ise evde çalışanların oranının en az
İlginizi Çekebilir