© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

Krasheninnikov Yanardağı 500 Yıl Sonra Uyandı: Deprem Sonrası Kamçatka’da Korkutan Patlama

500 yıl sonra yeniden faaliyete geçen Krasheninnikov Yanardağı, Kamçatka depremi sonrası patladı, Rusya’daki yanardağ patlaması bilim dünyasını şaşırttı, volkanik dumanlar hava yolu seferlerini etkileyebilir, Kamçatka Krasheninnikov Yanardağı patlaması sonrası önlemler artırıldı, 8.8 büyüklüğündeki deprem Rusya’yı sarstı

Rusya'nın Kamçatka Yarımadası'ndaki Krasheninnikov Yanardağı, bölgede meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki deprem sonrası yaklaşık 500 yıllık sessizliğini bozarak yeniden faaliyete geçti. Yüzyıllar sonra ilk kez bu kadar büyük bir patlamanın kaydedildiği yanardağdan yükselen görüntüler bilim dünyasında büyük şaşkınlık yarattı.

Sabah saatlerinde yaşanan patlamanın ardından bölgede yer alan yerleşim alanları için güvenlik önlemleri artırıldı. Volkanik dumanların yüksek irtifaya ulaştığı tespit edilirken, özellikle bölgedeki hava yolu seferlerinde aksama yaşanabileceği konusunda uyarılar yapıldı. Yetkililer, şu ana kadar herhangi bir can ya da mal kaybının olmadığını belirtti.

Çarşamba günü yerel saatle 11:25’te Rusya’nın doğusunda oluşan 8.8 büyüklüğündeki deprem, Pasifik kıyısındaki yerleşim yerlerinde büyük endişeye yol açmıştı. 2004 Sumatra ve 2011 Japonya tsunamilerini hatırlayan binlerce kişi tahliye edilirken, bu kez tsunami yalnızca maddi hasar ve hafif yaralanmalara yol açarak beklendiği kadar yıkıcı olmadı. Krasheninnikov Yanardağı’nın beklenmedik patlaması ise tüm dikkatleri yeniden Kamçatka’ya çevirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER