Lavantayı hayatınıza dahil etmeniz için 12 neden
SAĞLIKSakinleştirici: 2-3 damla lavanta yağını birleştirdiğiniz avuçlarınıza sürüp, mis gibi konusunu içinize çektiğinizde zihni sakinleştirici etkisi var. Rahatlamak adına ayaklarınıza, bileklerinize, kısacası her yerinize sürerek keyif çatabilirsiniz.
Uyku ilacı: Yatmadan önce koklanan lavanta uyku kalitesini artırıcı etkiye sahip.
Sinek ısırıkları / arı sokmaları: Kaşınmayı azaltmak ve şişkinliği önlemek için bir damla lavanta yağını sinek ısırıklarına ve arının soktuğu bölgeye sürebilirsiniz. Aynı şekilde sineklerin size yanaşmasını engellemek için de lavanta yağı kullanabilirsiniz.
Sonuç: Kızarıklık yok, acı ya da şişkinlik yok." />
Hafif yanıklar: Hafif bir yanık üzerine acıyı azaltmak adına 2-3 damla lavanta yağı sürün.
Sonuç: Kızarıklık yok, acı ya da şişkinlik yok.
Kesikler: Kesikler üzerine biraz lavanta yağı damlatarak kanamayı durdurun, yarayı temizleyin ve bakterileri öldürün.
Egzama / deri iltihapları: Birkaç damla lavanta yağını kabuklu yemiş ya da sebze kökenli bir yağ ile (hindistan cevizi, susam yağı gibi) karıştırarak egzama ve deri iltihapları üzerine bölgesel olarak uygulayın.
Mide bulantısı / taşıt tutması: Taşıt tutması semptomlarını azaltmak için dilin ucuna, kulakların arkasına ve göbek çevresine bir damla lavanta yağı sürün.
Burun kanaması: Burun kanamasını durdurmak için peçeteye bir damla lavanta yağı damlatın ve peçeteyi küçük bir buz parçasına sarın. Buzu dudakla burun arasındaki bölgeye bastırın ve rahat olduğunuz sürece ya da kanama durana dek tutun.
Kuru ya da çatlamış deri: Kuru ya da çatlak cilt üzerine lavanta yağı sürün.
Çatlak dudaklar: Çatlak dudaklar üzerine bir damla lavanta yağı sürün.
Bahar nezlesi: Bir damla lavanta yağını avuçlarınıza sürün ve derince içinize çekin. Nezle belirtilerinin rahatlamasına yardımcı olacaktır.
Saç kepeği: Saç derinize birkaç damla lavanta yağı sürerek kepekleri azaltın.
İlginizi Çekebilir