© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

ÖZTÜRK: GEÇİŞ NOKTASI DEĞİL, DURAK NOKTASI OLACAĞIZ

Dikmen Belediye Başkan Adayı Niyazi Öztürk bugün Başbakan Ünal Üstel’in köyü ziyareti sırasında gerçekleştirdiği toplantıda konuştu. Öztürk konuşmasında, “Bu köyde doğdum. Buranın köy hayatından çıkıp kente dönüşmesi için […]

Dikmen Belediye Başkan Adayı Niyazi Öztürk bugün Başbakan Ünal Üstel’in köyü ziyareti sırasında gerçekleştirdiği toplantıda konuştu.

Öztürk konuşmasında, “Bu köyde doğdum. Buranın köy hayatından çıkıp kente dönüşmesi için tüm halkımız, hükümetimiz, ailemizle birlikte bu yola çıktık. 16 senedir burayı köy olmaktan çıkaramadılar ama biz köyden kente dönüştürmek için çalışacağız” dedi.

Öztürk,uzun zamandır Dikmen’de var olan sorunlara da dikkat çekerek, “Kırsal kesim alanında altyapı çalışmalarını yaptık. Üç buçuk aydır çalışmalarımız sürmektedir. Dikmen köyü değil Dikmen kenti bizimdir bizim olacaktır. Artık köyü yıkıp kent hayatında yaşayacağız. Biz buranın Lefkoşa- Girne arası geçiş noktası değil, durak noktası olmasını istiyoruz. Gençlerimize istihdam alanları açmak, sanayi bölgesi açmak istiyoruz. Bunları adım adım projelendirdik. Yeni belediyeler yasasına göre sosyal konut yaparak gençlerimizin kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacağız. O zaman eminim ki diğer yerlerden de gençlerimiz de bölgemize gelecektir” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER