Tıp-İş’ten Grev Kararı: Sağlık Bakanlığı’ndan Adım Gelmeyince Eylem Sürüyor
GÜNDEMKıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), Sağlık Bakanlığı’nın taleplere yönelik somut bir adım atmaması nedeniyle grev kararını sürdürdüğünü açıkladı. Bugün acil ve kritik birimler dışında tüm kamu sağlık hizmetlerinde bir günlük grev uygulanacak.
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), Sağlık Bakanlığı’nın hekimlerin ve sağlık sisteminin sorunlarına yönelik herhangi bir uzlaşma ya da çözüm iradesi ortaya koymadığını belirterek, grev kararının devam ettirileceğini duyurdu.
Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat 2026 tarihinde gerçekleştirilen grevin sendikal kararlar doğrultusunda ve yasal sınırlar içerisinde uygulandığı vurgulandı. Açıklamada, söz konusu grevin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından somut bir adım atılmadığı savunuldu.
Tıp-İş açıklamasında, “Sağlık Bakanlığı tarafından herhangi bir uzlaşma iradesi ortaya konmamış, hekimlerin ve sağlık sisteminin sorunlarına yönelik somut bir çözüm adımı atılmamıştır” ifadelerine yer verildi. Bu nedenle grev kararının sürdürülmesi yönünde karar alındığı bildirildi.
Bu kapsamda, bugün bir günlük grev uygulanacağı duyurulurken, sendikanın örgütlü olduğu tüm kamu sağlık birimlerinde acil servisler, yoğun bakım üniteleri, yatan hasta servisleri, hemodiyaliz ve kemoterapi hizmetleri dışında kalan sağlık hizmetlerinin durdurulacağı belirtildi.
Öte yandan Tıp-İş, grev süreci ve güncel gelişmelere ilişkin aynı gün saat 10.00’da Mağusa Devlet Hastanesi’nde bir basın açıklaması yapılacağını açıkladı. Açıklamada, basın mensupları ile demokratik kitle örgütleri ve sendikalar söz konusu basın toplantısına davet edildi.
İlginizi Çekebilir