Uluslararası Üniversiteler Arama ve Kurtarma Konseyi tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması, ODTÜ KKTC Kampüsü'nde gerçekleştirildi.
22 Mart'ta düzenlenen ve saat 09:30'da başlayan panelde, KKTC'den 6 Üniversite, Dünya Su Günü için hazırladıkları "Kısa Film" çalışmalarını Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na sundular.
Büyük ödül KURAK'ın
Yarışmaya katılan 6 Üniversite arasında birinciliği "Kurak" adlı kısa film çalışmasıyla Kıbrıs Amerikan Üniversitesi aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin ikinciliği aldığı yarışmada,YDÜ ise üçüncü oldu.
Birinciliği kazanan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'ne 2 bin TL ödül verildi.
Ödüllerin açıklanmasının ardından panele ara verildi ve dereceye girerek birinciliği kazanan KAÜ yapımı "KURAK" adlı kısa film gösterildi.
Teşekkür konuşması
Katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan ve dakikalarca alkışlanan filmin hazırlanmasında görev alan KAÜ öğrencilerinin yanısıra Yrd. Doç. Dr. Rukiye Kilili, KAÜ Halkla İlişkiler ve Medya Koordinatörü Verda Yeşim Palamut ve hocaları Ahmet Yılmaz, ödül töreninde yaptıkları konuşmalarda teknik ekibe teşekkür ederek "Bu ödül, bizim KAÜ olarak aldığımız ilk ödül, inanıyoruz ki son ödülümüz de olmayacak, çünkü bu konuda çok iddialıyız" dediler ve alkışlarla yerlerine uğurlandılar.
Yorum Yazın