MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

813 yatırımcının 441’i borcunu ödedi

Ana SayfaGündem813 yatırımcının 441’i borcunu ödedi
813 yatırımcının 441’i borcunu ödedi

Kalkınma Bankası Genel Müdürü Ercan İbrahimoğlu, Kalkınma Bankası’ndan borçlanan 813 yatırımcının 441’inin bankaya olan mükellefiyetlerinin yerine getirdiğini ve borcunu ödediğini açıkladı. İbrahimoğlu, bankaya olan borçlarını ödeyemez durumda olan kişilere ise ilgili yasalar doğrultusunda ayrım gözetmeksizin faiz indirimi uyguladıklarından söz etti.

08 Temmuz, 2017, Cumartesi 20:17
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Kalkınma Bankası 23. Olağan Genel Kurulu dün Can İbrahimoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Olağan Genel Kurul’a Başbakan Hüseyin Özgürgün, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kalkınma Bankası’yla ilgili tanıtım filminin gösterilmesiyle başlayan Genel Kurul’da açılış konuşmaları da yer aldı.

Konuşmaların ardından ise Genel Kurul, yönetim kurulu raporunun okunması, 31.12.2016 tarihli bilanço ve

K/Z hesapları ve Denetçiler Raporu’nun okunup, tezekkür edilmesi; kâr dağıtımının karara bağlanması; sermayenin 200 milyon TL’den 300 milyon TL’ye çıkarılmasının görüşülmesi; Yönetim Kurulu’nda B hisselerini temsil edecek olan bir üye B hissedarları tarafından seçilmesi; Denetleme Kurulu üyelerinin atanması; üyelerin maaşlarının ödenme şeklinin ve denetleme sürelerinin tespiti ile devam etti.

 

Dilek ve temennilerin okunmasının ardından da Genel Kurul sona erdi.

Özgürgün: Kalkınma bankası yüz akı

Başbakan Hüseyin Özgürgün burada yaptığı konuşmada, Kalkınma Bankası’nın ülkenin kalkınması ve ekonominin büyümesi adına yüz akı olduğunu kaydetti.
Proje bankacılığı yapan Kalkınma Bankası’nın, ilk 23 yılında kat ettiği mesafeden çok daha fazlasını önümüzdeki dönemde kat edeceğine inanç belirten Özgürgün, ülke kalkınmasının cesaret, vizyon ve ülke sevgisi gerektirdiğini ve işin özünde devlete inanmak olduğunu anlattı.
Konuşmasında Kıbrıs Konferansı’na değinen Özgürgün, “Anlaşma olmazsa hiç bir şey olmaz, anlaşma olursa her şey olur” düşüncesinin doğru olmadığını kaydetti.
Anlaşma olsun olmasın yapılması gereken ve yapılabilecek çok şey olduğunu kaydeden Özgürgün, Kıbrıs    Konferansı’nda yaşananların yıllar öncesinden yaşanan süreçlerin sonucu olduğunu kaydetti.

Sucuoğlu: Sağlık turizmi önemli

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise konuşmasında, sağlık turizminin önemine değindi. Ülkedeki sağlık turizmi sektörünün gelişmesi için yapılan çalışmalardan bahseden Sucuoğlu, yine de atılması gereken pek çok adım olduğunu ifade etti.
Ülkenin ikliminin, sahillerinin, havasının ve sakinliğinin sağlık turizmi için büyük avantaj sağladığını dile getiren Sucuoğlu, öte yandan hastanelerdeki otelcilik hizmetlerinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Atun: Biz devletimize inanan insanlarız

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da konuşmasına, Kalkınma Bankası’nı bugünlere taşıyanlara teşekkür ederek başladı.
“Kalkınma Bankası bizim için önemli çünkü biz devletimize inanan insanlarız” diyen Atun, bankanın çalışmalarını, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün “ KKTC’nin her bölgesi eşit şekilde gelişebilmelidir” vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiğini anlattı.
Bugün artık, “Mersin kapısı aşılamaz” sloganlarına inat Kıbrıslı Türk üreticilerin ürünlerini yurt dışına ihraç ettiğine işaret eden Atun, yenilenebilir enerji konusunda yapılan çalışmalardan da bahsetti.
Kalkınma Bankası kredi tahsilat oranının hükümette oldukları dönemde arttığını kaydeden Atun, bu oranın son dönemde yüzde 95’lere çıktığını aktardı.

“Bütçenin yüzde 70’i olan dolaylı gelirler merkezi devlete…”

Konuşmasında, Kıbrıs Konferansı konusuna da değinen Atun, müzakereler çerçevesinde yapılan bilgilendirme toplantılarında kendisine, olası bir anlaşma sonrası Kuzey’de toplanan dolaylı gelirlerin merkezi devlete kalacağı bilgisi verildiğini kaydetti.
KKTC bütçesinin yüzde 30-35’lik kesiminin doğrudan gelirler, yüzde 65-70’lik kesiminin ise dolaylı gelirlerden oluştuğunu belirten Atun, bunun bütçede yüzde 70’lik bir kayıp anlamına geleceğini anlattı.
Olası bir çözümde AB’nin altyapı desteği vereceğinin söylendiğine de değinen Atun, Türkiye Cumhuriyeti’nin altyapı çalışmaları için verdiği desteklere işaret ederek, bu durumda AB’nin ne için altyapı desteği vereceğini sordu.

Akyön: Ekonomiye sağladığımız katkı artarak devam edecek

Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Akyön, önümüzdeki dönemde, ekonomiye sağladıkları finansmanı ve kredi alanlarını çoğaltarak büyümeyi hedeflediklerini anlattı.

Bu kapsamda ihtiyaçları tespit amacıyla sektör temsilcileri ile görüşerek yeni finansman olanakları yaratacaklarını ifade eden Akyön, geri dönüşünde sıkıntı olan krediler için de yapılandırma ile geri dönüşlerin hızlandırılması çalışmalarına devam edileceğini söyledi.

“Tasarının yasallaşması için çalışılacak”

Kalkınma Bankası’nın çok değerli insan kaynağına sahip olduğunu söyleyen Akyön şu ifadeleri kullandı:

“Eğitim sektöründen gelen bir eğitimci olarak hassasiyetle belirtirim ki, banka çalışanlarının mesleki alanda kendilerini geliştirebilmeleri için hizmet içi eğitimlere önem verilecek ve bu yöndeki çalışmalar artarak devam edecektir. Kalkınma Bankası’nın sürdürebilir kalkınmadaki misyonu ve kapsamdaki faaliyet gösterdiği alanlar genişledikçe, fiziki kapasitesinin de geliştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gerekçe içinde bulunduğumuz bütçe yılında banka hizmet binasının kapasitesini artırmaya yönelik ek yatırım yapılacaktır. Bankanın değişen ve gelişen vizyonuna uygun olarak mali, fonksiyonel ve yönetim kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla Banka Teşkilat Yasası yeniden tadil edilmiştir. Taslak yasanın ivedilikle yasallaşmasına ihtiyaç duyulduğunun bilinciyle, yasallaşma sürecinin takibi yapılacak ve sonuçlanması için çaba sarf edilecektir.”

İbrahimoğlu: Hedefimiz sermayeyi 300 milyon TL’ye çekmek

Kalkınma Bankası Genel Müdürü Ercan İbrahimoğlu 23 yıl önce bankanın kuruluş sermayesi bugünün karşılığı ile 100 bin TL iken, bugün ödenmiş sermayesinin 184 milyon TL’yi aşmış olduğundan söz etti.

Gerçekleştirilen 23. Genel Kurul’un gündeminde de yer aldığı gibi hissedarların onayı ile bankanın sermayesini 200 milyon TL’den 300 milyon TL’ye yükseltmeyi öngördüklerini ifade eden İbrahimoğlu, güçlü sermaye ile yatırımcılara daha iyi şartlar ve imkânlar sunmayı hedeflediklerini anlattı. İbrahimoğlu şu şekilde konuştu:

“2017 yılı Şubat ayından itibaren kalkınmada öncelikli yörelerin kapsamını genişletilerek, tüm kırsal kesimler kapsama dahil edilmiştir. Yenilebilir enerji alanındaki konutlar haricindeki konutlar kalkınmada öncelikli I. Yöre, Lojistik alanında ülke genelinde yapılacak tüm yatırımlar da kalkınmada öncelikli II. Yöre kapsamına alınmıştır. Kalkınmada öncelikli I. ve II. yörelerin kapsamı genişletilerek kırsal kesimde yatırım yapmak isteyen girişimcilerimizin daha iyi şartlarda finansmana erişimlerine imkân sağlanmıştır. Kalkınma Bankası proje bankacılığı alanında ülkenin lokomotifi ve sürdürülebilir kalkınmada lider bankadır. Bankamız, 288 milyon TL özkaynakları ve 761 milyon TL aktif büyüklüğü ve 494 milyon TL’yi aşkın kredi porföyü ile “proje bankacılığı alanında ülkemizin lokomotifi ve sürdürülebilir kalkınmada lider banka” geleneğini 35 farklı alanda finansman desteği sağlayarak sürdürmeye devam edeceğini vurgulamak isterim.”

“Yurt ve oteller için finans sağladık”

İbrahimoğlu, KKTC Kalkınma Bankası’nın ülke turizmine 17 bin 126 yatak ve üniversitelere yönelik olarak 11 bin 370 yurt yatak kapasitesi yaratılması için finansman sağladığını açıkladı ve şu şekilde konuştu:

“Ülke turizminin yatak kapasitesinin yüzde 80’i, yurt yatak kapasitesinin ise yüzde 38.5’i banka tarafından projelendirilip, kredilendirilmiştir. Reel sektörün ekonomiye katma değer ve istihdam sağlamasında doğrudan etki yaparak önemli bir rol üstlendik.”

“813 yatırımcının 441’i borcunu ödedi”

İbrahimoğlu, Kalkınma Bankası’ndan borçlanan 813 yatırımcının 441’inin bankaya olan mükellefiyetlerini yerine getirdiğini ve borcunu ödediğini söyledi.

Bankaya olan borçlarını ödeyemez durumda olan kişilere ise ilgili yasalar doğrultusunda ayrım gözetmeksizin faiz indirimi uyguladıklarından söz eden İbrahimoğlu şekilde konuştu:

“Bankamız kuruluşundan bugüne, kredi kullanan toplam 813 yatırımcıdan 441 yatırımcımız, bankamıza olan mükellefiyetlerini yerine getirmiştir ve borçlarını kapatmış durumdadır. Bankamız, ödeme gayreti gösteren tüm yatırımcılarımıza ayrım gözetmeksizin 29/2013 borç ilişkilerinden kaynaklanıp tahsili geciken ve/veya tahsil edilemez hale gelen Borçların Yapılandırılması Yasası kapsamında mahkemeler nezdinde yapılandırma yapmakta ve kullandırılan kredilerin tahsilâtını gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Yapılandırma yasaları gereğince 65 yatırımcımıza 8 milyon TL faiz indirimi uygulanarak yeniden taksitlendirme yapılmıştır.”

 

Kalkınma BankasıEkonomiSermaye
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Baba Mirasını Devralıyor: Erhan Sapsızoğlu Belediye Başkanlığına Hazırlanıyor
Baba Mirasını Devralıyor: Erhan Sapsızoğlu Belediye Başkanlığına Hazırlanıyor
LAÜ YİNE ZİRVEDE: ÖZTÜRK BAŞARININ FORMÜLÜNÜ ANLATTI
LAÜ YİNE ZİRVEDE: ÖZTÜRK BAŞARININ FORMÜLÜNÜ ANLATTI
Galatasaray’da Flaş Transfer Gelişmesi: Lucas Torreira Ayrılık Kararı Aldı
Galatasaray’da Flaş Transfer Gelişmesi: Lucas Torreira Ayrılık Kararı Aldı
Victor Osimhen'den Transfer Sorusuna Açık Kapı: "Daha İlerisini O Zaman Görür ve Düşünürüz"
Victor Osimhen'den Transfer Sorusuna Açık Kapı: "Daha İlerisini O Zaman Görür ve Düşünürüz"
Galatasaray Tribünlerinden Erden Timur'a Sürpriz Çağrı: "Abi Kurtar Bizi"
Galatasaray Tribünlerinden Erden Timur'a Sürpriz Çağrı: "Abi Kurtar Bizi"
Galatasaray’da Puan Kaybı Sonrası Yönetim Kriz Açtı: Binlerce Taraftardan İstifa Çağrısı
Galatasaray’da Puan Kaybı Sonrası Yönetim Kriz Açtı: Binlerce Taraftardan İstifa Çağrısı
Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz Şoku: Taraftarın Islıklama Nedeni Belli Oldu
Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz Şoku: Taraftarın Islıklama Nedeni Belli Oldu
Turizmde İstihdam Rekoru: Konaklama ve Yiyecek Sektöründe Çalışan Sayısı 1,5 Milyonu Aştı
Turizmde İstihdam Rekoru: Konaklama ve Yiyecek Sektöründe Çalışan Sayısı 1,5 Milyonu Aştı
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Müjdeyi Verdi: Çamlıhemşin Tünelli Geçişi Açılıyor
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Müjdeyi Verdi: Çamlıhemşin Tünelli Geçişi Açılıyor
Bakan Uraloğlu’ndan Türksat 7A Müjdesi: "2029 Yılında Uzaya Göndermeyi Planlıyoruz"
Bakan Uraloğlu’ndan Türksat 7A Müjdesi: "2029 Yılında Uzaya Göndermeyi Planlıyoruz"
Bakan Uraloğlu’ndan Türksat 7A Müjdesi: "2029 Yılında Uzaya Göndermeyi Planlıyoruz"
Bakan Uraloğlu’ndan Türksat 7A Müjdesi: "2029 Yılında Uzaya Göndermeyi Planlıyoruz"
Bakan Yumaklı Müjdeyi Verdi: "140 Milyon Ton Üretimle Tüm Zamanların Rekoru Kırılacak"
Bakan Yumaklı Müjdeyi Verdi: "140 Milyon Ton Üretimle Tüm Zamanların Rekoru Kırılacak"
Hürmüz’deki Arz Riski Ceyhan’ı Öne Çıkarıyor: Küresel Petrol Ticaretinde Yeni Merkez Adayı
Hürmüz’deki Arz Riski Ceyhan’ı Öne Çıkarıyor: Küresel Petrol Ticaretinde Yeni Merkez Adayı
Meclis Başkanı Öztürkler Öğrenci Kongresi'nde: "Ortaya Konulan Çalışmalar Sonuçsuz Kalmamalı"
Meclis Başkanı Öztürkler Öğrenci Kongresi'nde: "Ortaya Konulan Çalışmalar Sonuçsuz Kalmamalı"
CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli: "Benzer Acıların Bir Daha Yaşanmaması İçin Var Gücümüzle Çalışacağız"
CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli: "Benzer Acıların Bir Daha Yaşanmaması İçin Var Gücümüzle Çalışacağız"
UBP Örgütlerinden Mehmet Aktunç’a Tam Destek: "Lefkoşa’ya Güçlü Bir Vizyon Kazandıracak"
UBP Örgütlerinden Mehmet Aktunç’a Tam Destek: "Lefkoşa’ya Güçlü Bir Vizyon Kazandıracak"
Öztürk: "Ercan'da Hedefimiz Güvenli, Hızlı ve Düzenli Ulaşım"
Öztürk: "Ercan'da Hedefimiz Güvenli, Hızlı ve Düzenli Ulaşım"
EVRENSEL’DEN CTP’YE KRİTİK SORU: “HARMANCI’YA DESTEKSE, GEREKÇESİNİ ORTAYA KOYUN
EVRENSEL’DEN CTP’YE KRİTİK SORU: “HARMANCI’YA DESTEKSE, GEREKÇESİNİ ORTAYA KOYUN
Futbol Dünyasını Yasa Boğan Kayıp: Cristiano Ronaldo'dan Rakibi Lionel Messi’ye Taziye Mesajı
Futbol Dünyasını Yasa Boğan Kayıp: Cristiano Ronaldo'dan Rakibi Lionel Messi’ye Taziye Mesajı
A-Level Sonuçlarıyla Türkiye’de Yükseköğrenim Hakkı: YTB Kontenjan Başvuruları Cuma Günü Başlıyor
A-Level Sonuçlarıyla Türkiye’de Yükseköğrenim Hakkı: YTB Kontenjan Başvuruları Cuma Günü Başlıyor

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

LAÜ YİNE ZİRVEDE: ÖZTÜRK BAŞARININ FORMÜLÜNÜ ANLATTI

Meclis Başkanı Öztürkler Öğrenci Kongresi'nde: "Ortaya Konulan Çalışmalar Sonuçsuz Kalmamalı"

CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli: "Benzer Acıların Bir Daha Yaşanmaması İçin Var Gücümüzle Çalışacağız"

UBP Örgütlerinden Mehmet Aktunç’a Tam Destek: "Lefkoşa’ya Güçlü Bir Vizyon Kazandıracak"

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle