MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

ABD Kuzey Kore'de dört noktayı vuracak!

Ana SayfaGündemABD Kuzey Kore'de dört noktayı vuracak!
ABD Kuzey Kore'de dört noktayı vuracak!

Uçak gemileri ve denizaltıları Japon denizine konuşlandıracak Washington, Kuzey Kore'nin geri adım atmaması halinde belirlenen dört hedefe saldıracak. İngiliz basınına göre, ülkenin doğu kıyısında bulunan Punggye-ri'deki nükleer test alanı, liman kenti Sinpo'daki denizaltı üssü, orta kesimde yer alan Yongbyon'daki nükleer tesis ile Tongchang-ri'de roket fırlatma rampası ABD'nin hedefleri arasında.

18 Nisan, 2017, Salı 13:50
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Geçen hafta yola çıkan ABD'nin ünlü uçak gemisi USS Carl Vinson ve beraberindeki savaş gemilerinin, bölgeye ulaşmak üzere. Pentagon, USS Nimitz ve USS Ronald Reagan uçak gemilerini de Kore kıyılarına gönderdi. 

Kuzey Kore bölgeye yaklaşan ABD savaş gemilerine nükleer karşılık verileceğini dünyanın en büyük haber ağlarına açıkladı. Artık haftalık, aylık ve yıllık füze testleri gerçekleştirileceğini duyurdu. Tüm ülke en üst düzey askeri alarm seviyesine geçmiş durumda. Çin, taraflardan benzine ateş dökecek hamlelerden kaçınılmasını istedi.

BBC'nin yayınladığı grafikte, Kuzey Kore'nin menzili sekiz bin metreye ulaşabilen Taepodong 2 füzesinin neredeyse ABD ve İngiltere'yi vurabileceği görülüyor. Avrupa'yı tehdit eden füzenin menzilinde Türkiye de bulunuyor. CNN International, gelişmeleri 'Savaş her an başlayabilir' manşetiyle duyurdu.

Güney Kore-Kuzey Kore sınırına giderek Pyongyang yönetimine ABD'nin sabrının bittiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Pence, bugün Japonya'da. Tokyo yönetimine güvence veren Pence, ABD'nin nükleer tehdit bertaraf edilinceye kadar müttefiklerinin yanında duracağını söyledi.

ABD, Kuzey Kore'nin geri adım atmaması halinde ülkedeki dört noktayı hedef alacak. İngiliz basınına göre, ülkenin doğu kıyısında bulunan Punggye-ri'deki nükleer test alanı, liman kenti Sinpo'daki denizaltı üssü, orta kesimdeki Yongbyon'daki nükleer tesis ile batıdaki Tongchang-ri'de yer alan roket fırlatma rampası ABD'nin hedefleri arasında.

ABD uçak gemileri ve savaş gemileri Japon denizine konuşlanacak. Bölgede denizaltılar da olacak.

Geçen hafta yola çıkan ABD'nin ünlü uçak gemisi USS Carl Vinson ve beraberindeki savaş gemilerinin, kısa süre sonra bölgeye ulaşması bekleniyor. Pentagon ayrıca USS Nimitz ve USS Ronald Reagan uçak gemilerini de Kore kıyılarına gönderdi.

Tehdit dozu en üst seviyede

Pyongyang yönetimi ise, tehdit dozunu artırıyor. Peş peşe dünyanın en büyük haber ağlarına röportaj veren Kuzey Kore, yeni dönemde haftalık, aylık ve yıllık füze denemesi yapacağını ilan etti.

BBC'ye konuşan Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Han Song-ryol, füze testlerini sürdüreceklerini belirterek "Eğer ABD bize karşı askeri saldırı planlıyorsa, buna kendi tarz ve yöntemlerimizle, önleyici nükleer saldırıyla karşılık vereceğiz" dedi.

BBC'nin yayınladığı grafikte, menzili sekiz bin metreye ulaşabilen Taepodong 2 füzesinin neredeyse ABD ve İngiltere'yi vurabileceği görülüyor. Avrupa'yı tehdit eden füzenin menzilinde Türkiye de bulunuyor.

Bir diğer Dışişleri Bakan Yardımcısı Sin Hong-chol ise, Al Jazeera'ya verdiği özel röportajda ülkenin en üst düzey alarm seviyesine geçtiğini açıkladı. Washington yönetimine nükleer silahların bir illüzyon olmadığı uyarısını yapan Sin, "Trump yönetimi dünyaya gözlerini açarak bakmalı. Dikte etme zamanı bitmiştir" dedi. Sin, bölgeye yaklaşmakta olan ABD savaş gemilerinden herhangi bir tehdit farkedilmesi halinde Kuzey Kore ordusunun acımasız bir saldırıya geçeceğini söyledi.

Kuzey Kore'nin Birleşmiş Millletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Kim In Ryong ise, termonükleer savaşın her an çıkabileceğini söyledi. BM'de basın toplantısı düzenleyen Kim, Pyongyang'ın her türlü savaşa karşılık vermeye hazır olduğunu açıkladı.

Güney Kore'den sonra Japonya'ya gitti

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Güney Kore'ye ani ziyaretinin ardından bir başka müttefiki Japonya'ya geçti. Pence ve ailesini taşıyan uçak, Ayase kıyılarındaki Atsugi deniz üssüne indi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile görüşen Pence, Washington ve müttefiklerinin birlikte Kuzey Kore tehdidine karşı birlikte barışçıl bir çözüm bulmaya çalışacaklarını söyledi.

Abe ile öğle yemeği yemeden önce konuşan ABD Başkan Yardımcısı, Japonya'ya tehditlere karşı güvence verdi ve "Yüzde yüz sizinleyiz" dedi.Dünyada benzeri bulunmayan Güney Kore-Kuzey Kore sınırındaki Panmunjom köyünü ziyaret eden Pence, burada Pyongyang yönetimine Washington'ın sabrının bittiğini altını çizerek söylemişti. ABD Başkan Yardımcısı, "Trump'ı test etmeyin. ABD ve müttefikleri, hedeflerine ya barışçıl yollarla ya da en nihayetinde ne gerekiyorsa onu yaparak ulaşacaktır" dedi.

Çin kamyonlarıyla füze gösterisi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, büyükbabası Kim Il Sung’un doğum gününde yeni bir balistik füze fırlatmış ancak deneme başarısız olmuştu. Pyongyang yönetimi, dev kutlamalara sahne olan Güneşin Günü'nde ayrıca iki yeni füzesini de geçit töreninde sergilemişti.

Reuters haber ajansı, füzelerin yüklendiği kamyonların Çin malı olduğunu aktarıyor. Güney Kore resmi medyasına göre, BM ambargosuna rağmen Çin firması Sinotruk Pyongyang'a kamyon sattı.

Gözler Pekin yönetiminde

İki haftadır tüm dünyanın soluğunu tutarak takip ettiği gerilimde, Kuzey Kore birçok kez ABD'ye nükleer yanıt verebileceğini duyurdu. ABD'nin yoğun baskısı altındaki Çin ise, müttefiki Kuzey Kore'nin bir hata yapmamasını istiyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang, Kore Yarımadası'nın uş anda hayli hassas, karmaşık ve yüksek riskli olduğunu söyledi. Kang'a göre, benzine ateş dökecek provokatif hamlelerden taraflar uzak durmalı.

Geçen hafta resmi gazetelerden sert şekilde uyarılan Pyongyang yönetiminden nükleer faaliyetlerini durdurması istendi.

Pyongyang yönetimi, son aylarda peş peşe füze denemeleri gerçekleştirdi ve füzelerden bazıları Japon Denizi'ne düştü. 6 Mart'ta aynı anda fırlatılan dört balistik füze denize düşmeden önce yaklaşık bin kilometre uçmuştu. Söz konusu denemeden saatler sonra ABD Güney Kore'ye füze savunma sistemi THAAD'ı yerleştirmişti.

Kuzey Kore, son nükleer denemesini geçtiğimiz yıl 9 Eylül tarihinde yaptı. Birleşmiş Milletler kararları, Pyongyang yönetiminin füze ya da nükleer test gerçekleştirmesini yasaklıyor.

Kuzey KorePyongyangfüzedenemetestdonanmasavaş gemisiuçak gemisiUSS Carl VinsonyarımadaKim Jong-unABDDonald TrumpÇinXi JinpingGüney KoreSeulBMJaponyaMike Penceson dakikason dakika haberlerihaberlerABDÇinKorebugünhaberJaponyaGüney KoreKuzey KoreWashingtonBirleşmiş Milletler
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Gazete Manşetleri - 22 Temmuz 2026
Gazete Manşetleri - 22 Temmuz 2026
Yemen Hava Sahasında Kriz Büyüyor: Resmi İzin Almayan İran Uçağının İnişi Engellendi!
Yemen Hava Sahasında Kriz Büyüyor: Resmi İzin Almayan İran Uçağının İnişi Engellendi!
İsrail’de Yargı ile Hükümet Karşı Karşıya: Yüksek Mahkeme Tartışmalı Medya Yasasını Dondurdu!
İsrail’de Yargı ile Hükümet Karşı Karşıya: Yüksek Mahkeme Tartışmalı Medya Yasasını Dondurdu!
Cezayir’de Seçim Sonrası Yeni Dönem: Cumhurbaşkanı Tebbun Parlamentoda Mutlak Çoğunluğu Sağladı!
Cezayir’de Seçim Sonrası Yeni Dönem: Cumhurbaşkanı Tebbun Parlamentoda Mutlak Çoğunluğu Sağladı!
Trump’tan İran’a Net Mesaj: "İslamabad Mutabakatı’na Uymayacakları Umrumda Bile Değil!"
Trump’tan İran’a Net Mesaj: "İslamabad Mutabakatı’na Uymayacakları Umrumda Bile Değil!"
Ülke Genelinde Dev Trafik Operasyonu: 381 Sürücü Rapor Edildi, 40 Araç Trafikten Men!
Ülke Genelinde Dev Trafik Operasyonu: 381 Sürücü Rapor Edildi, 40 Araç Trafikten Men!
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’ndan Net Kıbrıs Mesajı: "1974 Bir Sorun Değil, Soykırımı Önleyen Çözümdür!"
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’ndan Net Kıbrıs Mesajı: "1974 Bir Sorun Değil, Soykırımı Önleyen Çözümdür!"
Sınırın Sıfır Noktasında Yarım Asırlık Sessiz Nöbet: "Tutsak Tanklar" 52 Yıldır Rum Tarafına Bakıyor!
Sınırın Sıfır Noktasında Yarım Asırlık Sessiz Nöbet: "Tutsak Tanklar" 52 Yıldır Rum Tarafına Bakıyor!
Güzelyurt’ta 36 Yıllık Mukaddes Emanet: 1974’ün Cephe Bayrağını Sandığında Saklıyor!
Güzelyurt’ta 36 Yıllık Mukaddes Emanet: 1974’ün Cephe Bayrağını Sandığında Saklıyor!
52 Yıl Sonra Aynı Ruh ve Kararlılık: "Bugün Çağırsalar Gözümü Kırpmadan Kıbrıs’a Yine Giderim!"
52 Yıl Sonra Aynı Ruh ve Kararlılık: "Bugün Çağırsalar Gözümü Kırpmadan Kıbrıs’a Yine Giderim!"
Cumhurbaşkanı Erhürman’dan 20 Temmuz Manifestosu: "Kıbrıs Türk Halkı Yok Sayılmayı Asla Kabullenmeyecek!"
Cumhurbaşkanı Erhürman’dan 20 Temmuz Manifestosu: "Kıbrıs Türk Halkı Yok Sayılmayı Asla Kabullenmeyecek!"
MSB Duyurdu: Türk Savaş Uçaklarından Kıbrıs’ın Güneyinde Kritik Eğitim Uçuşu!
MSB Duyurdu: Türk Savaş Uçaklarından Kıbrıs’ın Güneyinde Kritik Eğitim Uçuşu!
Lefkoşa'da Dünya Kupası Çılgınlığı: Arjantin - İspanya Finali Kızılbaş Parkı'nda Dev Ekranda!
Lefkoşa'da Dünya Kupası Çılgınlığı: Arjantin - İspanya Finali Kızılbaş Parkı'nda Dev Ekranda!
Başbakan Üstel’den 20 Temmuz Mesajı: "Kıbrıs Barış Harekâtı, Meşru Müdahale Hakkının En Haklı Örneğidir"
Başbakan Üstel’den 20 Temmuz Mesajı: "Kıbrıs Barış Harekâtı, Meşru Müdahale Hakkının En Haklı Örneğidir"
Kıbrıs'ta Tarihi Gurur: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı 52'nci Yılında Törenlerle Kutlanıyor!
Kıbrıs'ta Tarihi Gurur: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı 52'nci Yılında Törenlerle Kutlanıyor!
Gazete Manşetleri - 16 Temmuz 2026
Gazete Manşetleri - 16 Temmuz 2026
Küresel Enerji Koridorunda Diplomasi Trafiği: AB ve Körfez Ülkelerinden İran’a Ortak "Hürmüz Boğazı" Muhtırası!
Küresel Enerji Koridorunda Diplomasi Trafiği: AB ve Körfez Ülkelerinden İran’a Ortak "Hürmüz Boğazı" Muhtırası!
Trump’tan İran’a Net Gözdağı: "Bu Gece de Yarın da Onları Çok Sert Vuracağız!"
Trump’tan İran’a Net Gözdağı: "Bu Gece de Yarın da Onları Çok Sert Vuracağız!"
Fransa’da Orman Yangını Kabusu: Kundaklama ve İhmal Şüphesiyle 59 Gözaltı, 7 Tutuklama!
Fransa’da Orman Yangını Kabusu: Kundaklama ve İhmal Şüphesiyle 59 Gözaltı, 7 Tutuklama!
Girne-Çatalköy Yolunda Geri Sayım: İlk Etap Ağustos’ta Bitiyor, İkinci Etap İhalesi Yolda!
Girne-Çatalköy Yolunda Geri Sayım: İlk Etap Ağustos’ta Bitiyor, İkinci Etap İhalesi Yolda!

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Ülke Genelinde Dev Trafik Operasyonu: 381 Sürücü Rapor Edildi, 40 Araç Trafikten Men!

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’ndan Net Kıbrıs Mesajı: "1974 Bir Sorun Değil, Soykırımı Önleyen Çözümdür!"

Sınırın Sıfır Noktasında Yarım Asırlık Sessiz Nöbet: "Tutsak Tanklar" 52 Yıldır Rum Tarafına Bakıyor!

Güzelyurt’ta 36 Yıllık Mukaddes Emanet: 1974’ün Cephe Bayrağını Sandığında Saklıyor!

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle