GAÜ kampüste yürüyüşe çıkan Serhat Akpınar, “Zaman zaman kampüste yürüyüşe çıkıyor musunuz?” sorusuna verdiği yanıtta “Günlük olmasa da haftada birkaç kez geziyorum. Özellikle ekip arkadaşlarımın yanımda olması, onlarla kampüsün bilişim programı doğrultusunda birtakım ihtiyaçların da yerinde görülmesi, onun ötesinde heyecanı canlı hissetmek, öğrencilerimizin birtakım sorularına anında yanıt vermek; maillerden veya sosyal medya ortamında paylaşımlarla yanıt vermektense onların sizi karşısında görmesi ve sorularını yöneltmesi daha güzel” dedi.
Asıl sorun çözülmüş değil
Konuşmasında otobüsler konusuna da değinen Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar “Ekonomi Bakanımız Sunat Atun, olaya el koydular ve sorunu çözdüler. Şu anda yaşamakta olduğumuz sorun; araçların gümrükten çıkartılması değil, araçlar bizde hatta kullanmaya başladık ama şu şekilde kullanabildik; taşımacılık yapma izinlerini alamadığımız için filomuzda bulunan daha eski araçları değiştirdik. Diğer araçları beklemeye aldık ve şu anda ‘T’ izinlerinin de çıkmasını bekliyoruz. Tabi bu da yeni bir irade gerektiriyor. Çünkü asıl sorun çözülmüş değil, üniversitelerin taşımacılık sorunu çözülmüş değil, artan öğrenci sayısını taşıyabilmek için aslında araçlarımızı arttırabilmiş değiliz; sadece filomuzu yenilemiş olduk. Ümit ediyorum yakın bir zamanda bu süreci tamamlarız ve izinleri alırız” dedi.
Beş yeni fakülte
Beş parmak projesi hakkında da bilgi veren Akpınar, “Beş yeni fakülte, özellikle çevre yolu ve üzerinde yaklaşık yüzelli bin metrekarelik bir kapalı inşaat alanını kapsıyor. Burada çok ciddi kod farkları var. Bunları çok iyi değerlendiriyoruz. Beşparmak projesi, Girne’nin gerçek anlamda bir çekim merkezi olacak. Adada yaşayan ve Girne’de birçok yaşam kültürünü takip eden insanları, aslında Girne’de arayıp da bulamadığı yaşam koşullarının içerisinde bulmuş olacak” dedi.
Japonlar ürettiğimiz bala talip
Karpaz’da arıcılık ile ilgili yapılan çalışmalara da değinen GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, “Şu anda yaklaşık 1000 kovana ulaştık. Özellikle ‘Bal Ormanları Projesi’ kapsamında bizimle beraber yetiştirdiğimiz bölge arıcıları, o bölgedeki arıcılarla, o bölge içerisinde yaklaşık 15.000 kovanın olmasını hedefliyoruz. Karpaz Bölgesi’nde var olan doku, endemik flora ve faunanın yapısı şu anda adanın en kaliteli, değerli balının üretilmesine imkan sağlıyor ve bu balın ününü duyan Japonlar bile Türkiye üzerinden Kıbrıs’a gelip şu anda üretilmiş olan balımızı almak istediler” dedi.
Çocuk ve ileri yaş grubuna odaklı
Serhat Akpınar, hastane inşaatıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “1999 Tüketici gelişim programında yer alan bir proje fakat yıllardır adada sağlık alanındaki ilerleme ve ihtiyaç duyulan gelişmenin anlaşılmasında biraz geç davranıldı. Üniversite olarak bizler de gerek arazi ve politika çalışmalarıyla izinlerle çok ciddi zaman kaybettik. Gerek Tıp Fakültesi, gerek Sağlık Bilimleri Fakültesi, gerekse Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakülteleri de olmak üzere tüm medikal eğitim alanlarının toplanacağı bir bölge olarak seçilmiştir. Florence Nightingale Hastanesi ile de imzalanan protokol çerçevesinde Girne’de sadece KKTC değil bütün adada ve sağlık turizm programında hizmet verebilecek tüm poliklinikleriyle yatak sayısı ile, tüm cerrahi alanları ile aynı zamanda onu destekleyecek olan tüp bebek ve plastik cerrahi , rehabilitasyon merkezi olmak üzere tüm alanların toplandığı bir hastane olacak. Konum olarak limon ve zeytin bahçeleri içerisinde olması sebebiyle de özellikle rehabilitasyon alanında sağlıklı yaşama ve özellikle bir yeni konu çocuk ve ileri yaş grubuna odaklı bir hastane olacağını düşünüyoruz”
Okul öncesi öğretime yatırım
GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, özellikle okulöncesi ve orta öğretime yönelik çok güzel bir altyapı oluşturulduğunu da belirterek “Daha önce böyle bir çalışma yapılmış değil. Okulun sahip olduğu tüm alanlar kauçuk zeminle oturtuldu. Çocukların herhangi bir şekilde düşme riskine karşı emniyet şartlarına uygun şekilde düzenlendi” dedi.
Yorum Yazın