Belediyeden yapılan açıklamaya göre Ataser, Alsancak’ı marka kent yapmak için belediye sınırları içerisinde bölgeye katma değer yaratacak birçok proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Ataser şöyle dedi:
“Alsancak’ın her geçen gün nüfus ve fiziki olarak büyüyüp gelişmektedir. Ancak bölgenin karakteristiğine uygun sağlıklı ve kontrollü bir büyüme gerçekleştirmesi oldukça hayatidir. Bu hassasiyet ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımıza en iyi hizmetleri sunmak için çalışırken, alanında uzman, birbirinden değerli jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu böylesi prestijli bir ödüle layık görülmek hem enerjimizi, hem de motivasyonumuzu artırdı.”
Büyük oranda tamamlanan Alsancak Park’ın Ağustos ayında açılışını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini de kaydeden Ataser, parkın stratejik gelişimi ve markalaşma süreci için kreatif bir grup ile çalışmalara başlandığını da sözlerine ekledi. Ataser, Avrupa standartlarında çağdaş bir park yapılmasını hedeflediklerini de vurguladı.
ALSANCAK PARK...
Takribi 1900 metre uzunluğunda, ring şeklinde yürüyüş yolu ve bisiklet yoluna sahip olan Alsancak Park’ta çocuk oyun alanları, orman içerisinde doğal çocuk parkları, keşif ve deney parkları, küçük bir amfi, yapay yaşayan gölet, spor alanları, basketbol sahaları, çim alanlar, bisikletliler ve kaykaylar için rampalar, bisiklet park yerleri ve kiralamak için jetonlu sistemler de yer alıyor. Güvenliğin ön planda tutulduğu park güvenlik kameraları ile donatılmış durumda. Ayrıca park içerisindeki özel aydınlatma ve peyzaja sahip yollar boyunca yangına ilk müdahale için yangın söndürme dolapları da yer alıyor.
Alsancak Park projesinde ayrıca restoran, kafe, hediyelik eşya satışı yapan türde dükkanlar gibi ek sosyal alanlar da yakın zamanda hizmete açılacak.
Yorum Yazın