Gazimağusa Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, tarihi Namık Kemal Meydanı ve yan yolları dolduran çeşitli alanlardaki sanatçılar hünerlerini 2 saat boyunca halkla bütünleşerek sokakta sergiledi. Etkinlik 15:30’da Zafer Anıtı Çemberinden sivil toplum örgütleri, sanatçılar ve halkın şölen havasındaki kortej yürüyüşü yapmasıyla başladı. 3.Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in tuvale ilk fırça darbesini vurmasıyla sanat çalışmalarının başladığı suriçindeçok sayıda sanatçı sanatlarını sokakta icra ederek tarihi suriçini adeta bir açık hava atölyesine dönüştürdü.
Etkinliğin açılışında davetlilerin konuşmalarına yer verildi.Etkinliğe, 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Hamza Ersan Saner de katıldı.
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu açılışta yaptığı konuşmada, etkinliği organize eden Gazimağusa Belediyesi’ne teşekkür etti ve bu tür etkinliklerin önemine işaret etti.Dünya Tarihi Eserler Listesine giren Namık Kemal Meydanı’nın bir çok tarihi olaya tanıklık ettiğini anımsatan Eroğlu, sanatsız bir dünya ve sanatsız bir halkın olamayacağını vurguladı ve etkinlik sayesinde Gazimağusa’da çeşitli dallarda sanatçıyı görmekten onur duyduklarını ifade etti.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter 15 Nisan Dünya Sanat Günü nedeniyle “Sokakta Sanat var Sanata Dokunuyorum” Sloganı ile bir ilki gerçekleştirerek böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Gazimağusa Belediyesi olarak “Bizim görevimiz sanatın ve sanatçının önünü açmaktır” şeklinde konuşan İsmail Arter, İlkini gerçekleştirdikleri etkinlikte sanatçılarımızın yaşadığı duygularını yaptıkları sanat ile yansıtacakları bir etkinliği sunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Sanata ve sanatçıya desteklerinin devam edeceğini ve bugün sanatını sokağa taşıyan sanatçılara ve sokakta sanata dokunan herkese ve emeği geçenlereteşekkür etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de etkinlikte yaptığı konuşmasında, sanatın toplumlar için çok önemli olduğuna vurgu yaptı ve toplumların sanata verdikleri önemin onları diğer ülkelerden farklı kıldığını söyledi.
Gazimağusa’nın tarihi önemine de işaret eden Saner, sanatçıların tarihi ruhla daha fazla üreteceklerine olan inancını da dile getirdi.
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ise, kültürün, sanatın ve tarihin bir bütün halinde gerçekleştirilen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sanatın toplumun kültürlerini sürdürmesinde çok önemli rol oynadığını belirtti ve bu yönde genç nesillerin teşvik edilmesinin de gerekliliğine vurgu yaptı.
Etkinlikte ayrıca Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un kızı Yağmur Atun’un geliri kimsesiz çocuklara bağışlanacak olan ‘Şiir Gülleri’ adlı şiir kitabı da imzaya sunuldu.
Yorum Yazın