MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

BİR SONRAKİ HÜKÜMETTE PARTİM OLSA BİLE BEN GÖREV ALACAK DEĞİLİM

Ana SayfaGündemBİR SONRAKİ HÜKÜMETTE PARTİM OLSA BİLE BEN GÖREV ALACAK DEĞİLİM
BİR SONRAKİ HÜKÜMETTE PARTİM OLSA BİLE BEN GÖREV ALACAK DEĞİLİM

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, bir sonraki hükümette DP olsa bile kendisinin kabinede görev almayacağını açıkladı. Denktaş düzenlediği basın toplantısında soruları da yanıtladı.“Cumhurbaşkanlığı seçimlerine mi hazırlanacaksınız?” sorusu üzerine Denktaş “O noktaya yaklaşmak üzereyiz. Haziranı beklemekteydim. Önümüzdeki günlerde parti kurullarını toplayıp, niyetimin ne olduğunu önce onlarla paylaşıp, sonra gerekli açıklamaları yaparım” ifadelerini kullandı.“Bazı kesimler sizin Türkiye tarafından istenmeyen adam ilan edildiğinizi söyledi, bu konudaki düşünceniz nedir?” sorusu üzerine Denktaş “Eğer Türkiye bana ters bakıyorsa buradaki arkadaşlarımızın müzevirliği nedeniyledir” dedi.

10 Mayıs, 2019, Cuma 23:30
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

“(MAAŞ ÖDEMESİNDE) SORUN OLMAMASI GEREKİR”

Bu ay maaşların ödenmesinde bir sıkıntı yaşanmasını bekleyip beklemediği sorusu üzerine Denktaş “ödeme sorunu olmaması gerekir” yanıtını verdi.

Konuşmasında “oyun” “proje” “manevra” gibi konulardan bahsederken kimden bahsettiğinin sorulması üzerine Denktaş “Aldığım duyumlara göre hep yazan zaten sizlersiniz dolayısıyla biliyorsunuz. O duyumlardan hareket ederek Ersin Bey gibi sorunuzu yanıtlamayacağım” dedi.

“BU ORGANİZEYİ YAPANLARI VE NEDENLERİ TESPİT ETMEK ÇOK KOLAY DEĞİL, İSPAT ETMEK NEREDEYSE İMKÂNSIZ”

Denktaş “Bu organizeyi yapanları ve nedenleri tespit etmek çok kolay değil, ispat etmek neredeyse imkânsız dolayısıyla bu sorunuzu es geçiyorum” ifadelerini kullandı.

“İstifanın ardından kurulabilecek yeni hükümet döneminde ekonomik protokolün kısa bir sürede imzalanabileceğini düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine Denktaş “Çok ilginçtir maliye bakanıyım ama bu hafta içinde protokolün bize ulaştırılacağı haberini geçen hafta muhalefetten almıştım” dedi.

“PROTOKOLÜN İMZALANMASIYLA PARANIN GELMESİ İKİ AYRI OLAY”

Denktaş şöyle devam etti:

“Beklenti o doğrultuda ama bakanlığım süresince, bana son birkaç gün içinde yapılan talepleri gördüğümde, protokolün o kadar erken gelmeyeceğini de anladım ama elimde kesin bir bilgi de yok.

Şunu bir kere halkımız iyice anlasın. Protokol imzalanırsa para gelir diye bir şey yok. Protokolün imzalanmasıyla paranın gelmesi iki ayrı olay. Protokol imzalanırsa para gelir diye bir şey yok. Protokolün imzalanmasıyla paranın gelmesi iki ayrı olaydır. 2018’de protokol imzalanmıştı ama para gelmiş miydi? Hayır. Ama muhalefet bunu iyi işledi, basın da. Tekrar ediyorum, protokolün imzalanması ile para akışının başlaması aynı şey değil”

Siyasi kulislerde HP ve UBP’nin bakanlıklarda dahi anlaştıklarına dair duyumlarla ilgili görüşü istenen Denktaş, “Gerçekten yorum yapmak istemiyorum” dedi.

Başbakan Tufan Erhürman’ın “ben yazılanlara değil, ortaklarımın gözlerine bakarak hareket ediyorum” sözlerini hatırlatan Denktaş “O gözlere ben de bakmaktaydım ve çok güven vermekteydi. Hatta bu kadarı da olabilir mi diye Sayın Başbakan’la konuştuk da. Göreceğiz, su akar yolunu bulur” dedi.

“BENİM BÜYÜDÜĞÜM EVDE TÜRKİYE AŞKI VARDI”

“Bazı kesimler sizin Türkiye tarafından istenmeyen adam ilan edildiğinizi söyledi, bu konudaki düşünceniz nedir?” sorusu üzerine Denktaş  “30 yıl içinde istenmeyen adam konusu yükseltilerek seslendirildi. Türkiye’ye gönül itibariyle benden daha yakın, daha bağlı biri olduğunu sanmıyorum. Kimisi Türkiye’yi para koparılacak yer olarak görebilir, kimi geleceğin teminatı olarak görebilir, kimisi de çıkarı doğrultusunda davranır. Benim büyüdüğüm evde, Türkiye aşkı vardı. Ben böyle bir kör âşık durumundayım. Bu fazla sevgi mi itiyor? Çünkü bazen olur, ilişkilerde fazla yakınlık gösterirsiniz, uzak tutar karşınızdaki sizi. Gerçekten Türkiye beni istenmeyen adam ilan etti mi? Ben böyle bir ilan duymadım ama basınımıza göre, muhaliflerime göre durum bu” ifadelerini kullandı.

Denktaş, bu konu daha önce Meclis’te gündeme geldiğinde “bunun açıklamasını ben yapamam. Türkiye’nin burada bir temsilcisi var, büyükelçi. Gidin ona sorun, ben istenmeyen adamsam bunu size o söylesin” yanıtı verdiğini anımsattı.

“EĞER TÜRKİYE BANA TERS BAKIYORSA, BURADAKİ ARKADAŞLARIMIZIN MÜZEVİRLİĞİ NEDENİYLEDİR”

Daha önce de Meclis’te “protokol neden imzalanmadı” sorusuna cevap verirken muhalefet kanadından “anlat anlat ama sana inanmayacağız” tepkisi gelince “bana inanmayacaksanız, ben açıklama yapmıyorum. Sayın Erdoğan’a sorun” dediğini kaydeden Denktaş “Bunu, Sayın Erdoğan’a ‘Sorumluluğu Serdar size attı’ şeklinde bildirdiler koşarak. Eğer Türkiye bana ters bakıyorsa buradaki arkadaşlarımızın müzevirliği nedeniyledir” ifadelerini kullandı.

Denktaş sözlerine şöyle devam etti:

“Bahsettiğim siyasetin aklanması işte tam olarak budur. Burada koltuk hırsıyla biz kendi kendimizi Türkiye’ye, Amerika’ya, İngiltere’ye şikâyet etmeye devam ettiğimiz müddetçe, olayları çarpıttığımız müddetçe kendi ayaklarımız üzerinde duramayacağız. Türkiye ve KKTC ayrılmaz bir bütündür” dedi.

“MÜZEVİRLİKTEN VAZGEÇMELİYİZ”

“Ne yapıyorsak kendi kendimize yapıyoruz” diyen Denktaş “Ben siyasetteki arkadaşlarımdan kendi kendimize saygı duyacak bir yaklaşım bekliyorum. Müzevirlikten vazgeçmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına “Maaş ödeyemeyeyim ve hükümet düşsün diye kendi yasamızın kendi paramızı kullanmamıza verdiği yetkiyi gidip yanlış aktararak yasal değil diyerek almamız gereken bir avansı almamızı engellemeye kalktılar. Kime zarar? Bana değil” şeklinde devam eden Denktaş, bu gibi olayların Türkiye-KKTC ilişkilerine zarar verdiğine işaret etti.

Denktaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Ben bu ülkenin, her ülkenin talep edeceği kadar dış yatırım almak suretiyle, kendi ayakları üzerinde duracak bir ekonomik yapıya sahip olduğuna inanıyorum. Bu ülkenin adım adım çok daha iyi bir noktaya varacağına inanıyorum. Yeter ki kendi kendimize bayda atmayalım. Önce insan, sonra siyasetçi olmaya ve sonra da bir makama geçmeye odaklanalım.”

“BENİ SEÇEN HALKIMIN HAKLARINI KORUMAKTIR BENİM ANA GÖREVİM”

Türkiye hükümetleri tarafından istenmeyen adam olduğunu kabul etmediğini dile getiren Denktaş “Ama her söyleneni kabul eden birisi de değilim. Beni seçen halkımın haklarını korumaktır benim ana görevim. İster muhalefette olayım, ister iktidarda olayım, ister hiç siyasette olmayayım öyle böyle hasbelkader siyasi bir figürüm bu ülkede, soyadımla, kendi 30 yıllık siyasi yaşamımla. Yanlış bir şey görüyorsam bunu seslendirmekten yanlış bir talep geliyorsa bunu engellemekten geri durmam çünkü bana oy veren vermeyen KKTC vatandaşlarının bana verdiği görevdir bu” şeklinde konuştu.

“ŞU ANDA ÖNÜMDEKİ TEK RANDEVU CUMHURBAŞKANI’NIN VERDİĞİ RANDEVU”

Bir basın mensubunun oluşacak olası koalisyon senaryolarına işaret etmesi ve “İlle UBP ile görüşeceksiniz diye düşünüyoruz bu konuda kırmızı çizgileriniz var mı?” sorusu yöneltmesi üzerine Denktaş “Şu anda önümdeki tek randevu Cumhurbaşkanı’nın verdiği randevu. Bunun dışında bize gelen bir randevu yok” dedi.

“BİR SONRAKİ HÜKÜMETTE PARTİM OLSA BİLE BEN GÖREV ALACAK DEĞİLİM”

Konuşmasına “Mecliste her türlü aritmetik vardır. Bu aritmetiğe göre çeşitli senaryolar olabilir. Bizim şu an için MYK gündemine böyle bir talep gelmedi” şeklinde devam eden Denktaş “Böyle bir talep gelirse MYK bunu değerlendirir ama şunu söyleyebilirim bir sonraki hükümette partim olsa bile ben görev alacak değilim” dedi.

“(CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI KONUSUNDA) ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE PARTİ KURULLARINI TOPLAYIP NİYETİMİN NE OLDUĞUNU ÖNCE ONLARLA PAYLAŞIP SONRA GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPARIM”

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerine mi hazırlanacaksınız?” sorusu üzerine ise Denktaş “O noktaya yaklaşmak üzereyiz. Haziranı beklemekteydim. Önümüzdeki günlerde parti kurullarını toplayıp niyetimin ne olduğunu önce onlarla paylaşıp sonra gerekli açıklamaları yaparım” ifadelerini kullandı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Bilişim Adası Yolunda Dev Adım: "Genç Beyinler Yeni Fikirler" KKTC’de İlk Kez Düzenlendi
Bilişim Adası Yolunda Dev Adım: "Genç Beyinler Yeni Fikirler" KKTC’de İlk Kez Düzenlendi
Gazze’de Sağlık Hizmetleri Durma Noktasında: Laboratuvar Malzemelerinin %86’sı Tükendi!
Gazze’de Sağlık Hizmetleri Durma Noktasında: Laboratuvar Malzemelerinin %86’sı Tükendi!
Petrol Piyasasında Sert Fren: Brent Petrol 100 Doların Altına İndi!
Petrol Piyasasında Sert Fren: Brent Petrol 100 Doların Altına İndi!
Avrupa’da Havacılık Alarmı: Brüksel Havayolları’nın Sadece 6 Haftalık Yakıtı Kaldı!
Avrupa’da Havacılık Alarmı: Brüksel Havayolları’nın Sadece 6 Haftalık Yakıtı Kaldı!
Ederson’un Suudi Arabistan Hayaline "Maaş" Engeli: Al-Hilal ve Al-Nassr’dan İndirim Talebi
Ederson’un Suudi Arabistan Hayaline "Maaş" Engeli: Al-Hilal ve Al-Nassr’dan İndirim Talebi
Amedspor’un Süper Lig Sevinci Yarım Kaldı: Toplam 3 Maddeden PFDK’ya Sevk!
Amedspor’un Süper Lig Sevinci Yarım Kaldı: Toplam 3 Maddeden PFDK’ya Sevk!
Acun Ilıcalı’dan Premier Lig Primi: "Şampiyonluk Gelirse Rota Las Vegas!"
Acun Ilıcalı’dan Premier Lig Primi: "Şampiyonluk Gelirse Rota Las Vegas!"
Aziz Yıldırım’ın Teknik Direktör Planı Sızdı: Takımı "Efsane"ye Emanet Edecek!
Aziz Yıldırım’ın Teknik Direktör Planı Sızdı: Takımı "Efsane"ye Emanet Edecek!
Er Meydanında Dev Rakibe Karşı Dev Mücadele: Havran’da "Davut ile Calut" Esintisi
Er Meydanında Dev Rakibe Karşı Dev Mücadele: Havran’da "Davut ile Calut" Esintisi
Fenerbahçe’de Ali Koç Kararını Verdi: Başkanlığa Aday Olmayacak
Fenerbahçe’de Ali Koç Kararını Verdi: Başkanlığa Aday Olmayacak
Aziz Yıldırım’ın "A Takımı" Belli Oluyor: İşte Listedeki İlk 5 İsim
Aziz Yıldırım’ın "A Takımı" Belli Oluyor: İşte Listedeki İlk 5 İsim
Mertens Geri Dönüyor: Galatasaray’ın Efsane İsmi Antalyaspor Maçı İçin İstanbul’a Geliyor
Mertens Geri Dönüyor: Galatasaray’ın Efsane İsmi Antalyaspor Maçı İçin İstanbul’a Geliyor
Bahar Sıcakları Geri Dönüyor: Yağışlı Hava Yerini Güneşli ve Sıcak Günlere Bırakıyor
Bahar Sıcakları Geri Dönüyor: Yağışlı Hava Yerini Güneşli ve Sıcak Günlere Bırakıyor
İskele-Çayırova Anayolunda Geniş Kapsamlı Çalışma: 31 Mayıs’a Kadar Sürecek
İskele-Çayırova Anayolunda Geniş Kapsamlı Çalışma: 31 Mayıs’a Kadar Sürecek
KKTC Siyasetinde İstifa Depremi: İzlem Gürçağ Altuğra UBP’den Ayrıldı, Halkın Partisi’ne Katılıyor
KKTC Siyasetinde İstifa Depremi: İzlem Gürçağ Altuğra UBP’den Ayrıldı, Halkın Partisi’ne Katılıyor
Sürücülerin Dikkatine: Mehmetçik "Ay Yıldız Yolu" İki Gün Trafiğe Kapatılacak
Sürücülerin Dikkatine: Mehmetçik "Ay Yıldız Yolu" İki Gün Trafiğe Kapatılacak
Kamu Sağlığında Teknoloji Devrimi: Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda İlk Robotik Cerrahi Başarıyla Uygulandı
Kamu Sağlığında Teknoloji Devrimi: Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda İlk Robotik Cerrahi Başarıyla Uygulandı
Piyasalarda Son Durum: Sterlin 60 TL Eşiğini Aşarak 61.75 TL Seviyesine Yükseldi
Piyasalarda Son Durum: Sterlin 60 TL Eşiğini Aşarak 61.75 TL Seviyesine Yükseldi
Bakan Hasipoğlu’ndan Ekor Çalışanlarına Destek: İşverene Her İşçi İçin Bir Asgari Ücret Ceza
Bakan Hasipoğlu’ndan Ekor Çalışanlarına Destek: İşverene Her İşçi İçin Bir Asgari Ücret Ceza
Cihangir’de Yarın Elektrik Kesintisi Yapılacak: İşte Kesintiden Etkilenecek Bölgeler
Cihangir’de Yarın Elektrik Kesintisi Yapılacak: İşte Kesintiden Etkilenecek Bölgeler

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Bilişim Adası Yolunda Dev Adım: "Genç Beyinler Yeni Fikirler" KKTC’de İlk Kez Düzenlendi

Bahar Sıcakları Geri Dönüyor: Yağışlı Hava Yerini Güneşli ve Sıcak Günlere Bırakıyor

İskele-Çayırova Anayolunda Geniş Kapsamlı Çalışma: 31 Mayıs’a Kadar Sürecek

KKTC Siyasetinde İstifa Depremi: İzlem Gürçağ Altuğra UBP’den Ayrıldı, Halkın Partisi’ne Katılıyor

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle