MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

BM'YE MESAJ...

Ana SayfaGündemBM'YE MESAJ...
BM'YE MESAJ...

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, New York’ta temaslarda bulunmakta olan Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis ile BM’ye Kıbrıs müzakereleri konusunda bir mesaj gönderdiği haber verildi. Anastasiadis mesajında “İstanbul’daki gibi olayların yeniden gerçekleşmemesi gerekir. Hepimizin mevcut durumu aynı şekilde değerlendirmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

04 Haziran, 2016, Cumartesi 17:37
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Alithia gazetesi, “Yapıcı Görüşmelere İlişkin Öneriler… Anastasiadis’in BM Merkezine Mesajı” başlıklı haberinde, Anastasiadis’in Hristodulidis aracılığıyla New York’taki BM merkezine, “Kıbrıs sorununun çözümü amacıyla gerçekleştirilen müzakerelerin, başarılı bir şekilde sonuçlanmasına ilişkin ümit var olması için, nasıl ilerlemeleri gerektiğine dair görüşler konusunda bir mesaj gönderdiğini” yazdı.

Hristodulidis’in dün New York’ta BM Genel Sekreter Yardımcısı, Siyasi İşler Sorumlusu Jeffrey Feltman ve BM yetkilisi Edmond Mulet ile görüştüğünü kaydeden gazete, eldeki bilgilerin “Anastasiadis’in tezlerinin tam olarak anlaşıldığı yönünde olduğunu” iletti.

“ANASTASİADİS’İN MESAJI”

Gazete, Hristodulidis tarafından iletilen mesajın ana hatlarını şu şekilde sıraladı:

“İstanbul’daki gibi olayların yeniden gerçekleşmemesi gerekir. Hepimizin mevcut durumu aynı şekilde değerlendirmesi gerekir. Kayda değer ilerleme sağlandı ancak ele alınmakta olan dört başlıkta da, hem zorluklar, hem de fikir ayrılıkları vardır. Bunları gizlemememiz gerekir, çünkü bu şekilde bunlarla yüzleşemeyiz. Başkan Anastasiadis, müzakerelerde atılacak bir sonraki adımlarla ilgili olarak ise, Kıbrıs sorunu prosedürünün işin özünün bir kısmını teşkil ettiğini ve 2004 yılında yapılan hatalardan ders almaları gerektiğine işaret etti. Anastasiadis, dört başlığın bütün boyutlarını ele almayı bitirmeleri; fikir ayrılıklarını azaltarak, olabildiğince yakına gelmeyi umarak diğer iki başlığı da Kıbrıs’ta ele almaları gereğine vurgu yaptı.”

HRİSTODULİDİS’İN TEMASLARI

Hristodulidis’in New York temaslarının ana gündem maddesinin Kıbrıs sorunundaki gelişmeler olduğunu yazan gazete, “Hristodulidis’in Anastasiadis’in mesajını BM’ye ilettiğini” aktardı.

Gazeteye göre, önümüzdeki hafta liderlerin yeniden bir araya gelecek olması ve müzakerelerdeki ilerleme de ele alındı.

Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in Feltman’ın gündemine üç meseleyi getirdiğini yazan gazete, bunları “İstanbul’da meydana gelenler ve BM Genel Sekreteri’nin Mustafa Akıncı ile görüşmesi; Müzakerelerin nerede bulunduğu konusundaki değerlendirmeyle ilgili olarak herkesin görüş birliği içerisinde olması; Gelecekteki yol” şeklinde sıraladı.

Hristodulidis’in geçtiğimiz Perşembe günü New York’taki “Foreign Policy Association”ın etkinliğinde konuştuğunu da yazan gazete, Hristodulidis’in Kıbrıs sorununa değinerek “halka, uygulanmasını tehlikeye atacak, yapıcı belirsizliklerin ve boşlukların olmadığı net bir plan sunmak için çok iyi hazırlanmış olmaları gerektiği” üzerinde durduğunu kaydetti.

“BM İSTANBUL’DA HATALAR YAPILDIĞININ FARKINDA”

Politis ise “Ne Olduysa Oldu… BM İstanbul’daki Hataların Farkında- Tüm Taraflar Akşam Yemeği Krizini Kapatarak, Müzakerelerin Geleceğine Odaklanıyor- Hristodulidis, New York’a Mesajlar Götürdü” başlıklarıyla yayımladığı haberinde, Birleşmiş Milletler’in İstanbul’da hatalar yapıldığının farkında olduğunu; tarafların tümünün ise prosedürün devam etmesi ve müzakerelerin özünün kaybedilmemesi için konunun kapanmış olduğunu kabul etmeye kararlı göründüklerini yazdı.

Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, kamuoyu önünde yaptığı açıklamalara atıfta bulunak, Rum kesiminin arzusunun konuyu kapamak olduğunu da iletti.

“ZORLUKLAR VE SÜREÇ”

Gazete, Hristodulidis’in temasları sırasında, sürecin hangi noktada bulunduğu konusunda, tüm müdahil tarafların değerlendirmesinin aynı olması gerektiği şeklindeki mesajın iletildiği yorumunda bulundu.

Gazete, “mülkiyet ve dönüşümlü başkanlığın ötesinde, ilk dört başlıkta da zorluklar olduğunu ve tarafların bunların arasında köprü kurulabilir zorluklar bulunduğu düşüncesinde olduğunu” aktardı.

Gazete, Hristodulidis’in BM merkezinde “Kıbrıs sorunu çözüm sürecinin, özün bir parçasını teşkil ettiğini yineleyerek, tarafların tümünün 2004 yılında yapılan hataları kabul ettiğine atıfta bulunduğunu” yazdı.

Gazete, Hristodulidis’in geçtiğimiz Perşembe günü New York’taki “Foreign Policy Association”da yaptığı konuşmada, geçmişin hatalarından kaçınılması gerektiğine işaret ettiğini de aktardı.

Gazeteye göre, “Kıbrıs’ın” bölgedeki rolüne işaret ederek “ülkenin zorlukları aşma konusunda marifetli olduğunu” öne süren Rum sözcü, Türkiye’nin çözüm çabalarına pratik anlamda katkı koyması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Gazete, Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in 6 Haziran’da Washington’da ABD’nin Avrupa ve Asya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ile bir araya geleceğini de belirtti.

“TOP ANKARA’DA…”

Fileleftheros gazetesi ise “Top Ankara’da… Hristodulidis: Çözüm Olmazsa Türkiye’nin Enerji Konularında Hiçbir Rolü Yok” başlıklı haberinde, Hristodulidis’in New York’taki “Foreign Policy Association” isimli düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmaya yer verdi.

Gazeteye göre, Kıbrıs sorunu çözülmezse Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki enerji haritasının dışında kalacağını vurgulayan Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in “ilgili tüm tarafların müzakerelere, iyi ortamı tehlikeye atacak hareketlerden kaçınarak, ciddiyetle ve belirsiz bütün meselelere yapıcı öneriler sunarak iştirak etmesi halinde; 2016 yılında çözümün mümkün olduğunu defalarca yinelediğini” de söyledi.

Bu süreçte, Türkiye’nin elle tutulur faaliyetlerle yapacağı katkının hayati önemi olduğunu da vurgulayan Rum sözcü, bu çerçevede, ABD’nin Türkiye üzerindeki etkisini hesaba katabileceklerini ve bu gidişata yönelik olarak ABD hükümetiyle yakın bir işbirliği içerisinde olduklarını belirtti.

Gazete, Hristodulidis’in konuşmasında, hükümetin dış politikası, üçlü işbirlikleri ve enerji konularından söz ettiğini de kaydetti.

Gazeteye göre “Türkiye’nin enerji rezervleriyle, hem kendi iç tüketimi, hem de kendi toprakları üzerinden Avrupa’ya taşınması açısından ilgilendiğini” ifade eden Hristodulidis, “dört Türk şirketinin hali hazırda Kıbrıs’a yanaştığını” ileri sürdü.

Hristodulidis, “Kıbrıs sorunu çözülmeden, Türkiye’yle hiçbir işbirliğinin olmadığını ve olamayacağını” da sözlerine ekledi.

Gazete, Hristodulidis’in New York’ta BM Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman ile görüşmesine de yer ayırdı.

Gazete, Hristodulidis’in Feltman’ı “müzakere süreci, bundan sonra ne yapılması gerektiği ve Lefkoşa’nın İstanbul’da meydana gelenlerle ilgili tezleri hakkında bilgilendirdiğini” yazdı. 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Bakan Şimşek Londra’da iklim finansmanı ve yatırımcı temaslarında bulunacak
Bakan Şimşek Londra’da iklim finansmanı ve yatırımcı temaslarında bulunacak
Türkiye ile Ermenistan arasında ulaşım bağlantılarında yeni süreç: kara ve demir yolu hatları yeniden açılıyor
Türkiye ile Ermenistan arasında ulaşım bağlantılarında yeni süreç: kara ve demir yolu hatları yeniden açılıyor
Bakan Bayraktar'dan enerji dönüşümü mesajı: Türkiye liderliğe ve yatırıma hazır
Bakan Bayraktar'dan enerji dönüşümü mesajı: Türkiye liderliğe ve yatırıma hazır
Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki'den ASELSAN ziyareti! Savunma işbirliğinde yeni dönem mesajı
Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki'den ASELSAN ziyareti! Savunma işbirliğinde yeni dönem mesajı
Borsa günü kayıpla kapattı! BIST 100 endeksi yüzde 1,29 geriledi
Borsa günü kayıpla kapattı! BIST 100 endeksi yüzde 1,29 geriledi
Hürmüz Boğazı'nda kritik adım! 11 bin denizci için tahliye operasyonu başlıyor
Hürmüz Boğazı'nda kritik adım! 11 bin denizci için tahliye operasyonu başlıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hürmüz Boğazı’ndaki Türk sahipli gemiler güvenli şekilde ilerliyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hürmüz Boğazı’ndaki Türk sahipli gemiler güvenli şekilde ilerliyor
Arda Turan’dan Transfer Hamlesi: Barcelona ve Chelsea’nin Takip Ettiği Ryan Roberto Shakhtar Donetsk’te
Arda Turan’dan Transfer Hamlesi: Barcelona ve Chelsea’nin Takip Ettiği Ryan Roberto Shakhtar Donetsk’te
Osimhen İçin Rekor Teklif: 125 Milyon Euro’luk Hamle Galatasaray Tarafından Yetersiz Bulundu
Osimhen İçin Rekor Teklif: 125 Milyon Euro’luk Hamle Galatasaray Tarafından Yetersiz Bulundu
Fırtına ve Yıldırım Maça Damga Vurdu: Fransa Irak’ı 3-0 Mağlup Etti, Karşılaşma 3 Saat 50 Dakika Sürdü
Fırtına ve Yıldırım Maça Damga Vurdu: Fransa Irak’ı 3-0 Mağlup Etti, Karşılaşma 3 Saat 50 Dakika Sürdü
Haaland Fırtınası Sürüyor: Norveç Senegal’i 3-2 Mağlup Ederek Son 32 Turu Biletini Aldı
Haaland Fırtınası Sürüyor: Norveç Senegal’i 3-2 Mağlup Ederek Son 32 Turu Biletini Aldı
Geriden Geldiler, İlk Galibiyet Geldi! Cezayir Ürdün’ü Devirdi, Turnuvada Bir Veda Daha
Geriden Geldiler, İlk Galibiyet Geldi! Cezayir Ürdün’ü Devirdi, Turnuvada Bir Veda Daha
Sergen Yalçın Ekranlara Sert Döndü! Montella’ya Çok Ağır Eleştiriler: “Hangi Başarıyla Geldi?”
Sergen Yalçın Ekranlara Sert Döndü! Montella’ya Çok Ağır Eleştiriler: “Hangi Başarıyla Geldi?”
Milli Takıma Siyahi Forvet Hamlesi! İngiltere’yi Sallayan Rhian Brewster İddiası
Milli Takıma Siyahi Forvet Hamlesi! İngiltere’yi Sallayan Rhian Brewster İddiası
Dünya Kupası’nda Son 32 Tablosu Netleşiyor! 7 Takım Tur Biletini Aldı, Sürpriz Veda
Dünya Kupası’nda Son 32 Tablosu Netleşiyor! 7 Takım Tur Biletini Aldı, Sürpriz Veda
Bomba Transfer İddiası! Okan Buruk, Fenerbahçe’nin Eski Yıldızını Galatasaray’a İstiyor
Bomba Transfer İddiası! Okan Buruk, Fenerbahçe’nin Eski Yıldızını Galatasaray’a İstiyor
Süper Lig’de 2026-2027 Sezonu Harcama Limitleri Açıklandı! Zirvede Galatasaray Yer Aldı
Süper Lig’de 2026-2027 Sezonu Harcama Limitleri Açıklandı! Zirvede Galatasaray Yer Aldı
Messi'nin Görüntüsü Stadyumu Ayağa Kaldırdı! Arjantinli Yıldıza Büyük Sevgi Gösterisi
Messi'nin Görüntüsü Stadyumu Ayağa Kaldırdı! Arjantinli Yıldıza Büyük Sevgi Gösterisi
Milli Futbolculardan Gündem Yaratan Villa Kararı! Bodrum Ödülüyle İlgili Yeni İddia
Milli Futbolculardan Gündem Yaratan Villa Kararı! Bodrum Ödülüyle İlgili Yeni İddia
WhatsApp’tan Yeni Özellik: Çevrimiçi Kişiler Artık Yeşil Noktayla Görünecek
WhatsApp’tan Yeni Özellik: Çevrimiçi Kişiler Artık Yeşil Noktayla Görünecek

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Sahte poliçe ve dolandırıcılık soruşturması: Şirketin direktörünün bilgileri de kullanıldı!

Arıklı: Seçim yasası değişsin, sonra ister 60 gün ister 6 ay sonra sandığa gidelim

Hasipoğlu: Asgari ücret masasını Temmuz’da toplantıya çağıracağım

Öztürkler: Toprağa, üretime, egemenliğe ve bölgenin değerlerine sahip çıkacağız

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle