- Mevsim etkisinden arındırılmış İşsizlik oranı Şubat’ta ,6’ya yükselerek 2009 ortasından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Genç nüfusta işsizlik oranı ise &,1’e geriledi. İşsizlik oranındaki kademeli yükseliş önümüzdeki dönemde de devam edebileceğini düşünüyoruz (bakınız grafik)
- Brexit belirsizliği Sterlin üzerinde adeta kara bulutlar gibi dolaşmaya devam ediyor. Dün dolar karşından 1,2825 ; EUR karşısında ise 0,8735 seviyesine gerileyen Sterlin, son 3 ayın en düşüğünü test etti.
- İKTİSAT BANK
Bütçe açığının üçte ikisi ilk dört ayda gerçekleşti. İşsizlik artmaya devam ediyor

Abone olBütçe açığında artış hız kesmeden devam ediyor. Merkezi Yönetim bütçesi Nisan’da 18,3 milyar TL açık verdi (2018 yılının aynı ayında açık 2,8 milyar TL idi). Yılın ilk dört ayında, bütçe harcamaları yıllık 0, gelirler ise artış gösterirken, bütçe açığı 54,5 milyar TL’ye ulaştı. 2019 yılı için öngörülen açık miktarının 80,6 milyar TL olduğu düşünülürse, bütçenin h’inin ilk 4 ayda tarandığını görüyoruz TÜİK verilerine göre, istihdam piyasasındaki zayıf seyri devam ediyor.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın