MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

Çakıcı: Bir gün gelecek TDP, TKP ile birleşecek

Ana SayfaGündemÇakıcı: Bir gün gelecek TDP, TKP ile birleşecek
Çakıcı: Bir gün gelecek TDP, TKP ile birleşecek
05 Eylül, 2017, Salı 10:47
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, hayali ve hedefinin Toplumcu Demokrasi Partisi ilse Toplumcu Kurtuluş Partisi’nin tek çatı altında yollarına devam etmesi olduğunu ifade ederek, bu sürecin de çok uzak olmadığını ifade etti.

Çakıcı, “TKP’nin değerleri bir gün gelecek hep beraber olacak. Bu kez hep daha güçlü ve büyük olacak. TDP, TKP ile bir gün birleşecek. Bunun cevabı uzak değildir, yakındır. Biz kinle bakmıyoruz TDP’deki arkadaşlara. TDP’deki arkadaşlarımız hırslarına yenik düşüp hata yapıyorlar. Bir gün bu yolculuğu aynı gemide hep beraber yürümenin hedefini koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hırs bazen aklın önüne geçiyor”

Çakıcı, Toplumcu Demokrasi Partisi içerisinde hırsın aklın önüne geçtiğini ifade ederek “‘Çakıcı bize zarar veriyor’ diyor Özyiğit. Ben TDP’nin kurucu başkanıyım. O zaman TKP ve BDH kapanmıştı TDP o günkü zor şartlarda kurulmuştu. Biz TDP’den söylendiği gibi başkan olma niyetiyle ayrılmadık. Şahsıma yönelik hakaret eden beni aşağılayan cümleler olduğunu görüyorum. TDP’nin son kurultayında da ben aday olmadım. Bunun yanında başkanlık talebim olmadığını da söyledim. Tek talebim ‘lütfen bizim arkadaşlarımıza saldırmayınız, dışlamayınız. Bizi bölmeyiniz’ dedim. Parti meclisinde MYK’da bunları hep söyledim. Belli ki orada bir grup bana göre benim parti başkanlığını bırakmamdan sonra arkadaşlar bazı arkadaşları temizleme operasyonuna girdiler. Benim dönemimde hiç olmayan şekilde listeler dağıtılmaya başlandı. Bazı arkadaşlar Cemal beyi beğenmiyorlardı. ‘Başka arkadaşlar başkan olsun’ diyorlardı. Ben Cemal Özyiğit’i rahatlatmak için başkanlığa aday olmadığımı ve dönmek istemediğimi söyledim. Sebebini de sorduklarında ‘Bu yapı parçalıdır. Böyle bir atmosferde yine beni suçlamanızı istemiyorum’ dedim” dedi.

“Ciddi rahatsızlıklar yaşandı”

Çakıcı, Mustafa Emiroğluları’nın adaylığı sonrasında da disiplin sürecinin başladığını ve o sürecin de mahkemelik olduğunu belirtti. Çakıcı kendilerinin partiden ayrılmadığını dışlanarak ayrılmalarının istendiğini belirtti.

Çakıcı şöyle devam etti: “TDP ile SDP’nin yaptığı toplantıda benim disipline verileceğim ve aday yapılmayacağımı söylediler. Biz bu komploları gördük. Aslında bizim çaremiz kalmadığı için ve TKP camiasının da ayaklandığını gördüğümüz için ayrılma kararı aldık” ifadelerini kullandı.

“Bize karşı kin beslediler”

10 yıllık birikimini, parti yardımını, diğer bütün düzenini bırakarak yeni bir yola çıktıklarını ifade eden Çakıcı şöyle devam etti: “Yeni bir parti kurduk. Artık ben başka bir partideydim. Biliyorsunuz ilk önce 30 kişi gönderdiler TKP ismini aldırmamak için. Hülle partisi aslında bu. Sırf bizim ismi almamamız için bunu yaptılar. Ve birinci hamleleri ismi almamam içindi. Orada başarılı olamadılar bu kez benim milletvekilliğimdeki durumdan yararlanarak (Siyasi Partiler Yasası’ndaki hülle partisi kurmamak, hükümet değiştirmemek gibi konuları kapsayan madde) bana saldırmaya çalıştılar.

Biz bu maddenin Anayasa’ya aykırı olduğunu defalarca söyledik. Bu yasa geçerken de Meclis’teki komitede bunu söyledim. Bu yasanın bu maddesinin yeni kurulan partileri kapsamayacağı ve kişilerin hürriyetlerine engel olamayacağı şeklinde ifadelerim var.

Bu süreçte diğer 4 bağımsız milletvekili UBP ile birlikte hareket ediyor onlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmıyor, bir tek benim ve partimle ilgili işlem yapılmaya çalışılıyor.

Cemal beyin avukatı gidip bizi şikayet ediyor ve 29+1 kişiyle partiyi kurduğumuzu söyleyerek yalan söylüyor. Benim parti üyeliğim düşerse, bir parti 30 kişiyle kurulduğu için otomatikman parti de düşecek. İstedikleri budur. Biz ayrı bir parti kurduk, farklı bir isimdeyiz. İçişleri Bakanlığı’na kaydettik, hiçbir devlet yardımı da almıyoruz şu anda. Şu anda benim siyaset yapmamam için, partimde üyeliğimin düşmesi için çaba sarf ediyorlar. Etik diyorlar sürekli, bu etik bana çalışmıyor mu hiç. Anayasal hakkımı kullanmam konusunda benim haklarım nerededir.”

“Kendileri diğer partilerle ile işbirliği içerisinde”

Çakıcı, Cemal Özyiğit’in sürekli TKP’nin UBP’den destek aldığını söylediğini ifade ederek asıl desteğin ve işbirliğinin TDP ile diğer partiler arasında olduğunu söyledi. UBP-CTP ve DP’nin desteğiyle TDP’nin Siyasi Partiler Yasası ile üstlerine geldiğini kaydeden Çakıcı, “Ben baktığım zaman yedi düvelin TKP-YG’nin karşısında olduğunu görüyorum. Bizim gelişimizden, yükselişimizden çok rahatsız olan bir çevre olduğunu görüyorum. Biz Kudret bey gibi balon bir parti değiliz. Biz 40 yıllık geleneği olan bir partiyiz” belirtti.

“Biz ayrıldık kavga sürüyor”

Çakıcı, kendilerinin TDP’den ayrılmalarının ardından kavganın halen daha devam ettiğini ifade ederek sorunun kendileri olmadığını bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Çakıcı sözlerine şöyle devam etti: “Biz ayrıldık TDP’den, orada kavga devam ediyor. Gençlik Örgütü’nden ve MYK’dan istifalar var. Boysan Boyra MYK’dan istifa etti. Sorun biz iseydi neden orada halen daha bu sorun devam ediyor. Sorun gitmediğine göre demek ki bir sıkıntı var. Ben para mı veriyorum bu insanlara da bu insanlar bize geliyor. Bu insanlar TDP yönetimini beğenmediği için demek ki bize çıkıp geliyor. Bize her siyasi görüşten insanlar bize geliyorlar.

TKP’nin kurulması Halkın Partisi’nin balonunun sönmesine neden olmuştur. Biz kurulduğumuzdan beridir soldan kaymalar artık HP’ye değil bize oluyor. Çok ciddi bir katılım sürecimiz var. BKP ile ciddi bir çalışmamız var. Bir güç birliği yapmaya çalışıyoruz. Burada insanlar bir birliktelik görüyorlar. İstemeseler de bunu kabullenecekler. Parti içerisinde kardeşlik, dostluk ve barış ortamı var. Çeteleşme, kavga yok.”

 

“Bir gün birleşeceğiz”

Çakıcı sözlerini şöyle tamamladı: “TKP’nin değerleri bir gün gelecek hep beraber olacak. Bu kez hep daha güçlü ve büyük olacak. TDP, TKP ile bir gün birleşecek. Bunun cevabı uzak değildir, yakındır. Biz kinle bakmıyoruz TDP’deki arkadaşlara. TDP’deki arkadaşlarımız hırslarına yenik düşüp hata yapıyorlar. Bir gün bu yolculuğu aynı gemide hep beraber yürümenin hedefini koyuyoruz.

Partinin durumu kilit parti olma konumundadır. Son kamuoyu araştırmalarında DP ve Halkın Partisi’nin önünde yer alıyoruz.”

hakikat gazetesikıbrıskıbrıs haber siteleritaktürk ajansıkıbrıs devlethaber ajansıkktchaberhaber kktckıbrıs haberlerikıbrıs gazetesikıbrıs postası havadishavadis gazetesiyenidüzenhaberkıbrıskıbrıs habernehaberkibriskktc üniversitelerkibrishabersitesikibrishaberokukibrishakikatçakıcıtdptkp
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Bakan Şimşek Londra’da iklim finansmanı ve yatırımcı temaslarında bulunacak
Bakan Şimşek Londra’da iklim finansmanı ve yatırımcı temaslarında bulunacak
Türkiye ile Ermenistan arasında ulaşım bağlantılarında yeni süreç: kara ve demir yolu hatları yeniden açılıyor
Türkiye ile Ermenistan arasında ulaşım bağlantılarında yeni süreç: kara ve demir yolu hatları yeniden açılıyor
Bakan Bayraktar'dan enerji dönüşümü mesajı: Türkiye liderliğe ve yatırıma hazır
Bakan Bayraktar'dan enerji dönüşümü mesajı: Türkiye liderliğe ve yatırıma hazır
Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki'den ASELSAN ziyareti! Savunma işbirliğinde yeni dönem mesajı
Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki'den ASELSAN ziyareti! Savunma işbirliğinde yeni dönem mesajı
Borsa günü kayıpla kapattı! BIST 100 endeksi yüzde 1,29 geriledi
Borsa günü kayıpla kapattı! BIST 100 endeksi yüzde 1,29 geriledi
Hürmüz Boğazı'nda kritik adım! 11 bin denizci için tahliye operasyonu başlıyor
Hürmüz Boğazı'nda kritik adım! 11 bin denizci için tahliye operasyonu başlıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hürmüz Boğazı’ndaki Türk sahipli gemiler güvenli şekilde ilerliyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hürmüz Boğazı’ndaki Türk sahipli gemiler güvenli şekilde ilerliyor
Arda Turan’dan Transfer Hamlesi: Barcelona ve Chelsea’nin Takip Ettiği Ryan Roberto Shakhtar Donetsk’te
Arda Turan’dan Transfer Hamlesi: Barcelona ve Chelsea’nin Takip Ettiği Ryan Roberto Shakhtar Donetsk’te
Osimhen İçin Rekor Teklif: 125 Milyon Euro’luk Hamle Galatasaray Tarafından Yetersiz Bulundu
Osimhen İçin Rekor Teklif: 125 Milyon Euro’luk Hamle Galatasaray Tarafından Yetersiz Bulundu
Fırtına ve Yıldırım Maça Damga Vurdu: Fransa Irak’ı 3-0 Mağlup Etti, Karşılaşma 3 Saat 50 Dakika Sürdü
Fırtına ve Yıldırım Maça Damga Vurdu: Fransa Irak’ı 3-0 Mağlup Etti, Karşılaşma 3 Saat 50 Dakika Sürdü
Haaland Fırtınası Sürüyor: Norveç Senegal’i 3-2 Mağlup Ederek Son 32 Turu Biletini Aldı
Haaland Fırtınası Sürüyor: Norveç Senegal’i 3-2 Mağlup Ederek Son 32 Turu Biletini Aldı
Geriden Geldiler, İlk Galibiyet Geldi! Cezayir Ürdün’ü Devirdi, Turnuvada Bir Veda Daha
Geriden Geldiler, İlk Galibiyet Geldi! Cezayir Ürdün’ü Devirdi, Turnuvada Bir Veda Daha
Sergen Yalçın Ekranlara Sert Döndü! Montella’ya Çok Ağır Eleştiriler: “Hangi Başarıyla Geldi?”
Sergen Yalçın Ekranlara Sert Döndü! Montella’ya Çok Ağır Eleştiriler: “Hangi Başarıyla Geldi?”
Milli Takıma Siyahi Forvet Hamlesi! İngiltere’yi Sallayan Rhian Brewster İddiası
Milli Takıma Siyahi Forvet Hamlesi! İngiltere’yi Sallayan Rhian Brewster İddiası
Dünya Kupası’nda Son 32 Tablosu Netleşiyor! 7 Takım Tur Biletini Aldı, Sürpriz Veda
Dünya Kupası’nda Son 32 Tablosu Netleşiyor! 7 Takım Tur Biletini Aldı, Sürpriz Veda
Bomba Transfer İddiası! Okan Buruk, Fenerbahçe’nin Eski Yıldızını Galatasaray’a İstiyor
Bomba Transfer İddiası! Okan Buruk, Fenerbahçe’nin Eski Yıldızını Galatasaray’a İstiyor
Süper Lig’de 2026-2027 Sezonu Harcama Limitleri Açıklandı! Zirvede Galatasaray Yer Aldı
Süper Lig’de 2026-2027 Sezonu Harcama Limitleri Açıklandı! Zirvede Galatasaray Yer Aldı
Messi'nin Görüntüsü Stadyumu Ayağa Kaldırdı! Arjantinli Yıldıza Büyük Sevgi Gösterisi
Messi'nin Görüntüsü Stadyumu Ayağa Kaldırdı! Arjantinli Yıldıza Büyük Sevgi Gösterisi
Milli Futbolculardan Gündem Yaratan Villa Kararı! Bodrum Ödülüyle İlgili Yeni İddia
Milli Futbolculardan Gündem Yaratan Villa Kararı! Bodrum Ödülüyle İlgili Yeni İddia
WhatsApp’tan Yeni Özellik: Çevrimiçi Kişiler Artık Yeşil Noktayla Görünecek
WhatsApp’tan Yeni Özellik: Çevrimiçi Kişiler Artık Yeşil Noktayla Görünecek

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Sahte poliçe ve dolandırıcılık soruşturması: Şirketin direktörünün bilgileri de kullanıldı!

Arıklı: Seçim yasası değişsin, sonra ister 60 gün ister 6 ay sonra sandığa gidelim

Hasipoğlu: Asgari ücret masasını Temmuz’da toplantıya çağıracağım

Öztürkler: Toprağa, üretime, egemenliğe ve bölgenin değerlerine sahip çıkacağız

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle