ABD'nin California eyaleti tarihinde görülmüş en büyük orman yangınıyla mücadele ediyor. 450 kilometrelik bir alana ulaşan yangında şimdiye kadar 31 kişi öldü.
- ABD'nin California eyaletini etkisi altına alan orman yangınlarında can kaybı 31'e yükseldi.
- Butte Bölgesi Şerifi Cory Honea düzenlediği basın toplantısında, California'nın kuzeyindeki San Francisco'nun yaklaşık 290 kilometre kuzeydoğusundaki Paradise kasabası ve civarını etkisi altına alan orman yangını hakkında son gelişmeleri aktardı.
- Bölgede 6 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını belirten Honea, Paradise'deki ölü sayısının 29'u bulduğunu ifade etti.
- Honea, 228 kişiden de hala haber alınamadığını sözlerine ekledi.
- Rüzgarın etkisiyle yayılmaya devam eden ve yaklaşık 450 kilometrelik bir alana ulaşan yangın, California tarihinde en çok ölüme yol açan yangın olarak kayıtlara geçti.
- Yangınlar nedeniyle başta Paradise kasabası olmak üzere, bölgedeki yaklaşık 7 bin yapı da hasar gördü.
LOS ANGELES'DA 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ
Öte yandan, güneyde de Los Angeles'ın batısındaki Malibu şehrini de saran yangınlar nedeniyle eyalet genelinde toplam 300 bin kişiye tahliye emri verildi.- Los Angeles Kırsal Bölge Şerifi John Benedict, Mullholland kara yolu üzerindeki yerleşimlerde 2 kişinin cesedinin bulunduğunu açıklamıştı.
Yorum Yazın