MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

ÇALIŞANLARDAN BÜYÜK DARBE

Ana SayfaMagazi̇nÇALIŞANLARDAN BÜYÜK DARBE
ÇALIŞANLARDAN BÜYÜK DARBE

Fatih'te döviz bürosu çalışanı iki kişi 700 bin euro ile kayıplara karıştı

16 Haziran, 2023, Cuma 08:17
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Fatih'teki bir döviz bürosunun iki çalışanı Burak B. ve Ahmet Ş., döviz bürosu için bir müşteriden teslim aldıkları 700 bin euro ile kayıplara karıştı. Döviz bürosunun sahibi Ahmet Özaslan, çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu. Polis, kaçan iki şüpheliyi yakalamak için çalışmalarına devam ederken, şüphelilerin parayı teslim aldığı ve aynı gün içinde motosiklet satın aldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Fatih'te Vezirhanı Caddesi'nde bulunan bir döviz bürosunda 1 Haziran Perşembe günü yaşanan olayda, döviz bürosunun iki çalışanı, 700 bin euro teslim almaya bir müşterinin dükkanına gitti. 2 çalışan parayı, döviz bürosuna ait banka hesabına yatırmak üzere teslim aldı. Büronun 15 yıllık çalışanı Burak B. ve 2 yıllık çalışanı Ahmet Ş. önce döviz bürosu sahibine bankanın parayı kabul etmediğini söyledi, daha sonra ise 700 bin euro ile ortadan kayboldu.

Çalışanlarına ulaşamayan döviz bürosu sahibi Ahmet Özaslan, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. İki şüphelinin, 700 bin euroyu teslim aldığı ve aynı gün içinde motosiklet satın alırken görüldüğü anlar ise güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Polis ekipleri, ortadan kaybolan iki şüpheliyi yakalamak için çalışmalarına devam ederken, döviz bürosunun sahibi Ahmet Özaslan yaşananlar hakkında konuştu.

"BAŞLARINA BİR İŞ GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORDUM"

Ahmet Özaslan, "Kapalıçarşı'da döviz büromuz var, döviz bürosunda çalışan 2 tane çalışanım, birisi 15 yıllık çalışanım, birisi 2 yıldır çalışanım. Çarşıdan arbitraj işleminin karşılığını almaya gittiler, 700 bin euro. Önce müşterimizden parayı teslim alıp bankaya gitmeleri talimatını verdim. Bankaya gittiklerini, bankanın nakit istemediğini, başka bankaya gideceklerini söylediler. Ben de ofise gelmelerini söyledim. Onlar da 'Tamam geliyoruz ağabey' dediler. Ama o andan sonra telefonlarına ulaşamadım. Aradan birkaç saat geçti, telaşlandım. Başlarına bir iş geldiğinden şüphelendim. Karakola gittim, konuyla ilgili şikayet dilekçemi oluşturdum. Kendileriyle ilgili herhangi bir şüphem olmadığı için uzun zamandır çalışan, elimde yetişmiş, büyümüş bir personel olduğu için, adeta kardeşim gibi sevdiğim bir çocuktu. Diğeri de 2 yıllık çalışan personelimdi. Öyle düşündüğüm için, ifademde de hep belirttiğim gibi zaten kendilerinden beklemiyordum. Başlarına bir iş geldiğini düşünüyordum. Fakat emniyet güçlerinin beni ihtar etmesiyle, ben kendilerinin yapması durumunda kendilerinden de şikayetçi oldum. Sonradan, ifademi verdikten birkaç saat sonra bize bir haber geldi. Bunlara, Kadıköy tarafında yardım eden bir arkadaşları vardı, Kadıköy tarafında arkadaşlarının yanına gidiyorlar. Arkadaşları bir motosiklet satın alıyor kendi adına. Motosiklet alırken kendi görüntüleri de var zaten. Çaldıkları parayla motosiklet satın alıp yollarına devam ediyorlar. Kaçıyorlar. Ondan sonra herhangi bir haber alınamadı kendilerinden. 15 gün olmasına rağmen henüz herhangi bir haber yok." dedi.

Fatih''''te döviz bürosu çalışanı iki kişi 700 bin euro ile kayıplara karıştı

"ŞİKAYETİMİ GERİ ALMAMI İSTEDİLER"

Özaslan, "Öğrendiğimiz kadarıyla Ankara istikametine doğru giderken benzin alırken, bir şeyleri var. Onun dışında herhangi bir iz belirti herhangi bir şey yok. Emniyet kanalıyla herhangi bir haber yok. Memur arkadaşlar, sürekli arıyoruz, soruyoruz, gidiyoruz, geliyoruz, takip ediyoruz. Onlar da işin üzerindeler. Sürekli takip ediyorlar. Fakat onların da şu an elinde ulaşabildikleri herhangi bir şey yok. Ailesi tarafından, birinin hanımı bize geçen hafta cumartesi günü bir haber getirdi. İşte paranın bir miktarını getireceğini, getirmesi durumunda şikayetimi geri almamı istediler. Ben de zararımın tamamen tazmin edilmesini ve ancak o şekilde şikayetimi ya geri alacağımı veya uzlaşacağımı söyledim, fakat yine sonra haber alamadım kendilerinden." diye konuştu.

Fatih''te döviz bürosu çalışanı iki kişi 700 bin euro ile kayıplara karıştı

"ÖNCEDEN TASARLAMIŞLAR PLANLAMIŞLAR"

Bu olayın ardından iş yeri kameralarından çalışanların hal ve hareketlerini uzun süre izlediğini söyleyen Özaslan, "İzlediğim kadarıyla önceden tasarlamışlar, planlamışlar. Günlerce akşamları beraber oturup bu konu üzerine çalışmışlar. Çalıştıkları belli oluyor yani özellikle, özel tasarlanıp yapılmış bir şey. 700 bin euro çaldılar. Nakit olarak üzerlerinde kaçırdılar" ifadelerini kullandı.

"BEN BİLE AİLESİNİN KARŞISINA ÇIKARKEN UTANDIM"

Yaşananları hala kabul edemediğini belirten Özaslan, "15 yıllık bir elemanımın bu şekilde bir hareket içinde karşıma çıkması. Ailesinin karşısına ben bile bu şekilde çıkmaya utandığım halde bu vatandaşın nasıl bu şekilde bir girişimde bulunduğuna şaşırıyorum. Gördüğüm zamanda nasıl bir tepki vereceğimi bilmiyorum açıkçası. Hani iki günlük birisi olsa ne bileyim 6 aylık 1 senelik birisi olsa kızarsın, şikayetini geri almazsın. Her türlü şeyi yaparsın ama bu aile gibi. İnsan ne yapacağını şaşırıyor açıkçası. Görenlerin, duyanların yardımcısı olmasını rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Motosiklet Fatih 3. Sayfa Güncel Haberler
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Evlerine gelen kişiyle tartışan karı-koca, başlarından vurularak öldürüldü
Evlerine gelen kişiyle tartışan karı-koca, başlarından vurularak öldürüldü
Ankara kulisleri hareketli! Özgür Özel’in yeni partisinin adı belli oldu
Ankara kulisleri hareketli! Özgür Özel’in yeni partisinin adı belli oldu
Cumhurbaşkanlığında tescilli ürünlerle ilgili toplantı yapıldı
Cumhurbaşkanlığında tescilli ürünlerle ilgili toplantı yapıldı
Erhürman’dan Milli Takıma tebrik telefonu
Erhürman’dan Milli Takıma tebrik telefonu
İngiliz milletvekili, yapay zekayla oluşturulan sahte bikinili fotoğrafları nedeniyle Musk'ın şirketine dava açtı
İngiliz milletvekili, yapay zekayla oluşturulan sahte bikinili fotoğrafları nedeniyle Musk'ın şirketine dava açtı
ABD Başkanı Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak
ABD Başkanı Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak
Bizim Çocuklar Miami'deki ilk antrenmanını yaptı
Bizim Çocuklar Miami'deki ilk antrenmanını yaptı
İspanya'da yılın golü Arda Güler'den
İspanya'da yılın golü Arda Güler'den
Yolcu uçaklarının rotasına giren pilot, kuleyi çileden çıkardı
Yolcu uçaklarının rotasına giren pilot, kuleyi çileden çıkardı
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin stratejik değeri günden güne artıyor
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin stratejik değeri günden güne artıyor
Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oluyor: SpaceX tarihin en büyük halka arzına hazırlanıyor
Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oluyor: SpaceX tarihin en büyük halka arzına hazırlanıyor
ABD: İsrail ve Lübnan ateşkes konusunda anlaştı
ABD: İsrail ve Lübnan ateşkes konusunda anlaştı
İnsansı robot pazarında yatırım yarışı kızışıyor
İnsansı robot pazarında yatırım yarışı kızışıyor
Burak Başel ve 4 İşadamının Gizemli Şirketi: BEMS Investment Ltd
Burak Başel ve 4 İşadamının Gizemli Şirketi: BEMS Investment Ltd
Anlaşma tamam! İşte Sergen Yalçın'ın yerine gelecek isim
Anlaşma tamam! İşte Sergen Yalçın'ın yerine gelecek isim
Dövizde son durum
Dövizde son durum
Sörloth'u duyurdular! Fener taraftarı şokta
Sörloth'u duyurdular! Fener taraftarı şokta
Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nda can kayıpları ve ağır hasar oluştu
Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nda can kayıpları ve ağır hasar oluştu
Reha Muhtar hayatını kaybetti
Reha Muhtar hayatını kaybetti
Barçın'dan, Berova’ya Gönderme
Barçın'dan, Berova’ya Gönderme

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
MAGAZİN

Reha Muhtar hayatını kaybetti

Ölüm gemisi seferlere yeniden başlıyor, 6 Haziran'da yola çıkıyor

Esin Gündoğdu'nun son hali görenleri şaşırttı

5 yıl hapsi istenen Acun Ilıcalı hakkında karar

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle