MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

Çelik'den Akıncı'ya Eleştiri

Ana SayfaGündemÇelik'den Akıncı'ya Eleştiri
Çelik'den Akıncı'ya Eleştiri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu sırasında düzenlenen basın toplantısında bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamalarını değerlendirdi.

11 Şubat, 2020, Salı 01:37
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın önceki açıklamaları hakkında “Sözlerim arkasındayım” ifadesini kullanmasına ilişkin değerlendirmesi sorulan Çelik, bunun son derece üzüntü verici bir durum olduğunu dile getirdi.

“Akıncı, bunu bir iç siyaset sebebiyle yapıyor”

KKTC Cumhurbaşkanlığı makamının son derece onurlu ve saygın bir makam olduğunu vurgulayan Çelik, “O makamda konuşan kişinin de makamın değerlerine uygun şekilde temsil etmesi beklenir.” değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan açıklamaların her birinde Türkiye Cumhuriyeti tarafını rencide etmeye dönük ama Yunan gazetelerine sevinç manşetleri attıran sonuçların ortaya çıktığını belirten Çelik, Akıncı’nın bunu bir kere değil, daha önce de yaptığını söyledi.

“Akıncı, bunu bir iç siyaset sebebiyle yapıyor” değerlendirmelerinin yapıldığını aktaran Çelik, “Türkiye karşıtlığı gibisinden bir siyasi dalga oluşturmaya çalışmak, Avrupa’daki aşırı sağ gibi bir takım yapıların daha çok ortaya koyduğu bir modelleme çerçevesinde gerçekleşiyor. Bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. KKTC Cumhurbaşkanı’nın en son yapması gereken şey, Türkiye’yle karşı karşıya gelmektir” ifadelerini kullandı.

Akıncı’nın daha önce de yaptığı gibi kimsenin farketmeyeceğini düşündüğü tuzak katmanları kurarak konuşmaya özen gösterdiğini anlatan Çelik, şöyle devam etti:

“Mesela siz, Hatay’ın Türkiye’ye bağlanması konusundaki açıklamasını eleştirdiğiniz zaman o hemen diyor ki, ‘Benim açıklamam ilhakla ilgiliydi’, buna tepki gösterenlerin sanki ilhaktan yanaymış ya da ilhakla ilgili bir gündemleri varmış gibisinden bir duruma sokmaya çalışıyor. Bunlar tabii bilerek yapılan gri ajanda dediğimiz bizim pek çok yerde maalesef Türkiye’nin hasımları tarafından tanışık olduğumuz bir yaklaşım. Kendisine bir soru sorulmuşsa Kırım’ın ilhakı gibi bir konu, yani Rusya’nın Kırım’ı ilhakını gayrimeşru kabul ediyoruz ve bunu tanımıyoruz. Kendisine böyle bir soru sorulmuşsa kendisinin bunu gündemine bile almaması gerekir. Yani olmayan bir gündemi, mantıken herhangi bir şekilde söz konusu olmayan bir şeyi gündemine alarak cevaplaması burada herkesin aklına ‘danışıklı dövüş’ dediğimiz konuları getiriyor. Oradan çıkarak bizim gayrimeşru kabul ettiğimiz Rusya’nın Kırım’ı işgali konusunda Türkiye ile Rusya’yı, KKTC ile Kırım’ı yan yana getiren bir anoloji yapmak bile mantığa aykırı bir şey. Yapılması gereken nedir böyle bir şey sorulduğunda? Böyle bir gündem yokken olmayan gündemle ilgili bir soruya niye cevap vereyim? gibisinden bir yaklaşımdır.”

Çelik, Akıncı’nın açıklamalarının bununla kalmadığını, Hatay’ın Türkiye’ye bağlanmasının sanki olumsuz bir şeymiş gibi bir yaklaşım ortaya koyduğunu söyledi.

Akıncı’nın, Hatay’ın Türkiye’ye bağlanmasında büyük fedakarlık göstermiş Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’in durumunu olumsuzlayarak, “Kendisinin ona benzemeyeceğini” söylediğini belirten Çelik, “Keşke merhum Sökmen’in o fedakarlığı, vizyonu ve o zamanki kahramanlığı çerçevesinde daha çok devlet adamımız olsa, daha çok bu tip sözler duysak, etrafımızdaki coğrafyalarda Türkiye ile ilişkisi olanlar açısından baktığımızda” diye konuştu.

Çelik, “Neden Hatay’ın Türkiye’ye bağlanması olumsuz bir durum olsun” diyerek, bu söylemlerin iç siyaset sebebiyle yapıldığı ya da oradaki solcu söylemin böyle olduğu yönündeki değerlendirmelere değindi.

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İç siyaset sebebiyle baktığınızda bile Hatay’ın Fransız mandasında kalması daha solcu bir yaklaşım mı olurdu onlara göre ya da daha doğru bir yaklaşım mı olurdu? Hatay’ı Fransız mandasından kurtaran bir yaklaşım ve buna liderlik eden oradaki bir devlet adamının vizyonu niçin negatif bir vizyon olsun? Sayın Akıncı, dolayısıyla bütün bunları bile bile, sanki buna tepki verildiği zaman tepki verenlerin ilhakla ilgili bir gündemi varmış gibisinden bir atmosfer oluşturmaya çalışıyor. Biz bunu kasten yaptığını görüyoruz ve bunu görebilecek kadar kendisini tanıyoruz. Ama yanlış olan şudur; Sayın Akıncı’nın bilmesi gerekir, Hatay’ın Türkiye’ye bağlanması son derece doğru ve meşru bir milli kazanımdır. Ona katkı sağlayan Sayın Sökmen’i rahmetle anıyoruz her zaman. Kendisi konuşmasında Atatürk ilkelerine, Atatürk’ün vizyonuna atıf yapıyor. Hatay’ın Türkiye’ye katılması, aynı zamanda Atatürk’ün vizyonu çerçevesinde gerçekleşen bir durumdur. Yani Kırım meselesinden tutup da Hatay meselesine getirerek oradan ‘Türkiye ile nasıl karşı karşıya gelirim’ gibisinden, olabilecek en mantık ötesi açıklama nasıl yapılır deseydik, Sayın Akıncı’nın açıklaması olurdu.”

Çelik, Akıncı’nın sözlerine ilişkin, “Türkiye’nin milli kazanımına saldırmak, Hatay’ın Türkiye’ye bağlanmasına saldırmak, aynı zamanda o kazanıma katkı sağlayanları olumsuzlamak dışında tezini anlatacak bir kelime ya da bir örnek bulamıyor mu?” dedi.

Türkiye’nin en büyük gayretinin KKTC’nin bağımsız ve hür bir devlet olarak ayakta kalması, Rum ve Yunan tarafından yutulmaması, Kıbrıs Türkü’nün iki devletli çözüm çerçevesinde hür bir varlık olarak iki toplumlu yapı çerçevesinde yaşaması olduğunu ifade eden Çelik, buna karşı tezlerli ilgili Türkiye’nin tezlerini dillendirdiğini anlattı.

Akıncı’nın sözlerine ilişkin “İç siyaset meselesi” değerlendirmelerini hatırlatan Çelik, “İç siyaset meselesi nasıl gelişiyor biz onu bilemeyiz. Neden KKTC Cumhurbaşkanı, neden Türkiye karşıtlığı yapar ya da siyasette herhangi bir durumu anlatmak için niçin Türkiye’nin milli kazanımlarına saldırır? Bunu bilmek mümkün değil” dedi.

“HATAY’IN TÜRKİYE’YE BAĞLANMAMASI GEREKTİĞİ TEZİ, ESAD REJİMİNİN TEZİDİR”

Çelik, Akıncı’nın, Hatay’ın Türkiye’ye bağlanmasından duyduğu rahatsızlığın, Suriye’deki milli çıkarları, hudutları korumak için Suriye’de operasyon yapılan zamana denk geldiğine işaret etti.

Daha önce de Akıncı’nın Barış Planı Harekatı döneminde benzer bir şey yaptığına işaret eden Ömer Çelik, şöyle konuştu:

“Hatay’ın Türkiye’ye bağlanmaması gerektiği tezi, Suriye’deki Esad rejiminin tezidir. KKTC Cumhurbaşkanı buna niye giriyor ki? Ayrıca sürekli olarak ilhak, diğer meselelerden bahsederken tam da Doğu Akdeniz’de hepimizin bir ve bütün olarak hem Türkiye’nin milli çıkarlarını hem KKTC’nin milli çıkarlarını korumak için beraber hareket etmemiz gereken bir dönemde bunu gündeme getiriyor. Bütün bunları alt alta koyduğumuzda, maalesef son derece üzüntü verici bir şekilde bu gri alanda bu tuzak gündemlerin içerisinde bilerek dolaştığını, belli tepkileri hesaplayarak davrandığını görüyoruz. Tabii bu çok büyük bir güven sorunu, çok büyük bir güvenilirlik sorunu oluşturmaktadır.”

“TÜRK TARAFINDA BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI YARATAN BİR YAKLAŞIM İÇİNDE”

Farklı fikirlerde, farklı partilerde KKTC’de Cumhurbaşkanlığı makamında görev yapmış çok sayıda siyasetçi tanıdıklarını ve onlarla çalıştıklarını belirten Çelik, “İlk defa böyle bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. İlk defa böylesine bir güven bunalımı ortaya çıkmıştır. Açık söyleyeyim, tam bir güvensizlik durumu söz konusudur” dedi.

Akıncı’nın sözlerine ilişkin Çelik, şunları kaydetti:

“Türk tarihindeki milli kazanımlara saldıran, sürekli olarak Rum, Yunan tarafının tezlerini Türkiye’ye karşı dillendiren, her açıklamasıyla Rum ve Yunan tarafında sevinçle karşılanan ama Türk tarafında büyük bir hayal kırıklığı yaratan bir yaklaşım içindedir. Umarız, çok fazla umudumuz kalmadı ama KKTC Cumhurbaşkanlığı makamının sahip olduğu milli değerlere uygun, Kıbrıs Türkü’nün davasını savunacak bir yaklaşım içerisinde yoluna devam eder, aksi takdirde Türkiye’nin gündeminde olmayan konuları gündeme getirerek bu şekilde bir saldırganlık içine girmesi, rencide edici cümleler kurmaya devam etmesi, tabii başka cevapları da gerektirecektir. Bugün de Dışişleri Bakanımız, ileriki dönemlerde bazı açıklamalar yapacağını söyledi.”

Doğu AkdenizKKTC CumhurbaşkanıBarış Planı HarekatıAK Parti SözcüsüÖmer Çelik
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Karadeniz derbisini kazanan Trabzonspor, Fenerbahçe ile puanları eşitledi
Karadeniz derbisini kazanan Trabzonspor, Fenerbahçe ile puanları eşitledi
Galatasaray, RAMS Başakşehir’i 3-0 mağlup ederek şampiyonluk ateşini yaktı
Galatasaray, RAMS Başakşehir’i 3-0 mağlup ederek şampiyonluk ateşini yaktı
Bundesliga’da olaylı maç: Bayern Münih 9 kişi kaldı, 3 gol VAR’dan iptal edildi
Bundesliga’da olaylı maç: Bayern Münih 9 kişi kaldı, 3 gol VAR’dan iptal edildi
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran açıkladı: Tedesco ve Özek ile yola devam
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran açıkladı: Tedesco ve Özek ile yola devam
Potanın Perileri Japonya’yı mağlup etti: Dünya Kupası elemelerinde kritik galibiyet
Potanın Perileri Japonya’yı mağlup etti: Dünya Kupası elemelerinde kritik galibiyet
Arda Güler’den inanılmaz gol: Real Madrid’in galibiyetine damga vurdu
Arda Güler’den inanılmaz gol: Real Madrid’in galibiyetine damga vurdu
Formula 1 Bahreyn ve Suudi Arabistan Grand Prix’lerini güvenlik gerekçesiyle iptal etti
Formula 1 Bahreyn ve Suudi Arabistan Grand Prix’lerini güvenlik gerekçesiyle iptal etti
ABD yönetimi Venezuela’nın enerji sektörüne yönelik izinleri genişletti
ABD yönetimi Venezuela’nın enerji sektörüne yönelik izinleri genişletti
Kenya’da sel felaketi: Hayatını kaybedenlerin sayısı 62’ye yükseldi
Kenya’da sel felaketi: Hayatını kaybedenlerin sayısı 62’ye yükseldi
İran saldırıları sonrası Hürmüz Boğazı’nda gemi trafiği sert düştü
İran saldırıları sonrası Hürmüz Boğazı’nda gemi trafiği sert düştü
İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırıda 12 sağlık çalışanı hayatını kaybetti
İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırıda 12 sağlık çalışanı hayatını kaybetti
Trump’tan Jake Paul’e İran Açıklaması: “İlk Hamleyi Biz Yaptık”
Trump’tan Jake Paul’e İran Açıklaması: “İlk Hamleyi Biz Yaptık”
ABD’nin İran Operasyonlarında 14 Günde 3,8 Milyar Dolarlık Askeri Kayıp İddiası
ABD’nin İran Operasyonlarında 14 Günde 3,8 Milyar Dolarlık Askeri Kayıp İddiası
Dr. Şerif Yeşil: “Ağız Kokusu Basit Bir Sorun Gibi Görülmemeli”
Dr. Şerif Yeşil: “Ağız Kokusu Basit Bir Sorun Gibi Görülmemeli”
Dr. Şerif Yeşil: “Sağlıklı Beslenme Diş Sağlığını Doğrudan Etkiler”
Dr. Şerif Yeşil: “Sağlıklı Beslenme Diş Sağlığını Doğrudan Etkiler”
Dr. Şerif Yeşil: “Düzenli Diş Kontrolü Büyük Sorunların Önüne Geçer”
Dr. Şerif Yeşil: “Düzenli Diş Kontrolü Büyük Sorunların Önüne Geçer”
Gazimağusa’da İstanbul Outlet Şubesi Görkemli Bir Törenle Açıldı
Gazimağusa’da İstanbul Outlet Şubesi Görkemli Bir Törenle Açıldı
KKTC’de Üniversiteler İçin Teknoloji ve Girişimcilik Odaklı Dönüşüm
KKTC’de Üniversiteler İçin Teknoloji ve Girişimcilik Odaklı Dönüşüm
AB Uçuş Emniyeti Kurumu EASA’dan Orta Doğu ve Basra Körfezi Hava Sahası Uyarısı
AB Uçuş Emniyeti Kurumu EASA’dan Orta Doğu ve Basra Körfezi Hava Sahası Uyarısı
Arap Ülkelerindeki Türk Büyükelçiliklerinden Vatandaşlara Güvenlik ve Teyakkuz Uyarısı
Arap Ülkelerindeki Türk Büyükelçiliklerinden Vatandaşlara Güvenlik ve Teyakkuz Uyarısı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Gazimağusa’da İstanbul Outlet Şubesi Görkemli Bir Törenle Açıldı

KKTC’de Üniversiteler İçin Teknoloji ve Girişimcilik Odaklı Dönüşüm

Ünal Üstel ve Hakan Dinçyürek Pamuklu Devlet Hastanesi’nde İnceleme Yaptı: Hastane Yıl Sonundan Önce Hizmete Girecek

Ünal Üstel ve Erhan Arıklı İskele–Boğaz Yolu’nu İnceledi: Çalışmalar Bayram Sonrası Başlıyor

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle