Nalbantoğlu: “GAÜ/Florence Nightingale Hastanesi açılış tarihi 2017 Şubat olarak hedeflenmektedir”
Nalbantoğlu yapmış olduğu açıklamasında, 2017 Şubat Ay’ın da açılması planlanan GAÜ/Florence Nightingale Hastanesi’nin, KKTC ve Girne kentinin ihtiyaçlarına yönelik olarak planlandığını, hem teknolojik altyapı, hemde medikal anlamda dünya standartlarında sağlık hizmeti vermeyi planladıklarını söyledi. Tıp Fakültesi destekli eğitim ve araştırma hastanesinin çok önemli olduğunu ifade eden Nalbantoğlu, böylesi bir yapı içerisinde sağlık turizmi ile hem ülkemize ekonomik girdi sağlanacağını, hemde sağlık hizmetleri standartlarını daha üst düzeye çekebileceklerini belirtti.
Nalbantoğlu: “Hastaların sağlığı bizim için çok önemli.” “MRSA (Hastane Mikrobuna) için Özel Zemin KKTC’de İlk Kez GAÜ Hastanesi’nde ”
Nalbantoğlu, MRSA (Methicillinresistant Straphylococcus Aureus), Halk arasında hastane mikrobu olarak adlandırılan enfeksiyon içinde önemli tedbirler aldıklarını, artık dünyada yapılan hastanelerin bu konuya çok önem verdiklerini ve kendi hastanelerinde de bu konuda çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Hastane zemininin Yalnızca KKTC de değil tüm Kıbrıs’da ilk kez uygulanacak olan özel bir zemin üreticisiyle görüşmeler devam ettirdklerini aktaran Nalbantoğlu, yakın zamanda yurtdışına bu alanda yapılan çalışmaları görmek için gideceklerini de anlatarak, hastaların güvenliğine üst düzeyde önem verdiklerini vurguladı.
Nalbantoğlu, sağlık turizminin dünya üzerindeki anlamı ve işleyişi hakkında bilgi vererek şunları söyledi;
“Son yıllarda dünya genelinde, artan sağlık ihtiyacı ve maliyetleri doğrultusunda, daha uygun fiyatlara sağlık hizmeti alabilme talebi artış göstermiştir. Eskiden daha kaliteli ve teknolojik sağlık hizmeti alabilmek için gerçekleşen “sağlık turizmi” dünya genelinde teknoloji’ye bağlı olarak gelişen ve standartlaşan sağlık hizmetleri sebebiyle, artık daha uygun fiyatlara doğru yönelmiştir. Hastalar kaliteli ve aynı zamanda uygun fiyatlarda sağlık hizmetlerine aramaktadır. Geçmişte sağlık turizmi destinasyonu olarak öne çıkan ülkeler; ABD, İngiltere ve Almanya’dır. Yerini yeni sağlık turizmi destinasyonlarına, yani; Türkiye, İsrail, Kıbrıs, Singapur, Meksika, Polonya gibi ülkelere bırkamaktadırlar. Burada en önemli tercih sebebi fiyat olmakla beraber, alınan sağlık hizmetlerinde ki kalitenin yüksekliğdir.” dedi.
Nalbantoğlu: “Ülkemize Yüksek Öğretimde Olduğu Gibi, Sağlık Turizminde de Önemli Ekonomik Katkılar Sağlayacağız”
Nalbantoğlu sözlerine, “Hedeflerimiz doğrultusunda yaptığımız yatırımlar ve bünyemizde kurulan Tıp fakültesi ile birlikte yüksek kalite standartlarında sağlık hizmetlerini hedeflemekteyiz. Sağlık turizminde başarıyı yakalamak ve ülkemize aynı yüksek öğrenimde olduğu gibi ciddi ekonomik katkılar sağlamanın, devlet politikalarıyla mümkün olacaktır.” dedi.
Yorum Yazın