Yangının haber alınması ile birlikte Kuzey Kıbrıs’tan Gemikonağı İtfaiye ekibi, Orman Dairesi İtfaiye ekipleri ve askeri birlik alarma geçti.
İsrail 4 adet yangın helikopteri gönderdi
Yangına müdahale eden Rum itfaiyesinin yetersiz kalması ile üstlerden iki adet yangın helikopteri bölgeye yönlendirildi ve yangına müdahale edildi. Helikopterlerin yangına müdahale konusunda yetersiz kalması üzerine İsrail 4 adet yangın helikopteri gönderdi.
Yangın helikopterleri ara bölgede kalan eski Lefke Barajı ile Güney Kıbrıs’taki Solya yakınındaki bir barajdan elde ettikleri su ile yangına müdahale ederek yangını kontrol altına aldılar. Kontrol edilen yangına Rum itfaiyesi soğutma çalışmaları yaptı. Havanın rüzgarlı olması ve olası bir sıçrama ile Kuzey’e geçmemesi için Gemikonağı İtfaiye ve Orman İtfaiye ekipleri rüzgar nedeni ile olağanüstü tedbir aldı.
4 köy boşaltıldı
Rüzgarın Kuzey’den Güney’e doğru esmesi Kuzey’de olası bir yangını ve faciayı da önlemiş oldu.
Rum polisi yaptığı açıklamada Kourdali, Spilia, Ayia Irini ve Kannavia köylerinin boşaltıldığını, Kakopetria’dan Karvounas’a kadar olan yolun ise trafiğe kapatıldığını kaydetti.
Yorum Yazın