Girne’de Merit Royal Otel’de gerçekleştirilen 6. INTERPA Konferansı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün konuşmasıyla açıldı. Özgürgün’ün ardından, Interpa Başkanı Yılmaz Çolak, Polis Okulu Müdürü Bekir Abatay ve Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu birer konuşma yaptı.
Başbakan Hüzeyin Özgürgün konuşmasında, polis eğitimi veren kurumları bir araya getirmek, ortak sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2011 yılında temeli atılan “Uluslararası Polis Akademileri Birliği”nin 6’ıncı konferansına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.
Özgürgün, kamu düzeninin sağlanması adına hizmet veren, hizmetlerini daha etkin kılabilmek için çaba harcayan ve insan haklarının korunması ve geliştirilmesi açısından polislik mesleğiyle ilgili uluslararası her yeni bilgiye önem verenleri selamladı.
Polislik alanında araştırmalar yapmak, bu alandaki tecrübelerle birlikte, araştırma sonuçlarını paylaşmak, polis eğitim kurumları arasında işbirliği ve dayanışma ile yönetim kapasitelerini artırmak hedefiyle sürdürülen bu konferansların, özelde kendi ülke güvenliğine hizmet veren akademilerine, genelde dünya güvenliği için görev üstelenen polis teşkilatlarına olumlu katkılarının yadsınamaz bir gerçek olduğunu vurgulayan Özgürgün, polise atfedilen temel görevler arasında en önemlisinin “kamu güvenliği”ni sağlamak olduğunu belirtti.
Polislik son derece zor ve o oranda çaba ve özveri gerektiren bir meslek
Özgürgün, hukuka saygılı, hukuk kurallarına bağlı görev üstelenen “polislik” mesleğinin son derece zor ve o oranda çaba ve özveri gerektiren bir meslek olduğuna işaret ederek, “Böylesi önemli görev üstelenen polisi, bu göreve hazırlayan kurumların sorumluluklarının ve yükümlülüklerinin ağrılığını düşününce, bu hizmet alanında emek veren herkese, bu vesileyle takdirlerimizi, teşekkürlerimizi bir kez daha sunarım” dedi.
Tüm dünya ülkelerinin anayasalarında güvence altına alınmış olan insan özgürlüklerini kısıtlayacak sabotaj, yangın, terör, taciz ya da herhangi bir tehdit karşısında önceden alınan tedbirlerin güvenliğin en önemli sigortası olduğunu ifade eden Özgürgün, tüm insanların ait olduğu ortamda sakin, huzurlu, güvenli bir şekilde ve kendinin olduğu kadar ailesinin de tüm dış etkilerden korunması konusunda endişe duymadan yaşamak istediğini anımsattı.
Başbakan, “İnsanoğlu kişisel olarak güvenliğinin sağlanması konusunda ne kadar bilinçli olmasının gerektiğini biliyorsa da, devletinin onun güvenliğini tam olarak gözettiğine ve garanti altına aldığına inandığı oranda huzurlu ve mutlu yaşayabilir, emin adımlarla geleceğe yol alabilir” dedi.
Özgürgün konuşmasına şöyle tamamladı;
“Halen 47 ülke ve 58 kuruluşun üye olduğu bu uluslararası birliğin kurucu üyelerinden olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Polis Okulu’nun INTERPA’nın yürütme kurulu üyesi olmasından duyduğumuz onurun yanı sıra, bu konferansın konusunun günümüzde tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizde de gençliğin en büyük sorunu olan ‘Uyuşturucu Sorunu ve Uyuşturucu ile Mücadelede Polis Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar” olarak seçilmesi memnuniyetimizi bir o kadar artırmıştır.
İnsanlığın güvenliği adına her konuda sorumluluk üstlenen Polis Akademileri’nin bu yararlı birlikteliklerinin insanlarımızın güvenliği adına olumlu sonuçlara ulaşacağına olan inancımı belirtir, çalışmalarınızda başarılar dilerim.”
Yorum Yazın