İstanbul Aydın Üniversitesi ( İAÜ ilgi odağı oldu
Daha önce İstanbul Aydın Üniversitesi’nde görevli şimdi ise Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevvelli Heyet Başkanı olan Selman Arslanbaş, T.C.Lahey Basın Müşaviri ve Eğitim Müşavir vekili Emrullah Akgündüz ile birlikte değişik basın yayın organları temsilcisi 15 basın mensubuna birifing verdi. Hollanda’da görev yapan Anadolu Ajanası temsilcisi başta olmak üzere değişik Televiyon kanllarının temsilcilerinin de hazır bulunduğu birifing bir buçuk saat sürdü.
Arslanbaş görsel garafikler ve sinevizyon eşliğinde yaptığı mukayeseli sunumda gelişmiş ülkeler yılda 30-35 milyar dolar yabancı öğrencilerden gelir elde ederken Türkiye’nin pastadan henüz bir milyar dolarlık bir pay aldığını belirtti. Son beş yılda Türkiye’ye artan bir ilgi olduğunu ifade eden Arslanbaş, Türkiye’de yüksek eğitim gören yabacı öğrenci sayısının 106 bin civarında olup, bunların da yüzde 85’inin devlet üniversitelerinde olduğunu söyledi.
İAÜ Vakıf Üniversiteleri arasında açık ara önde
Vakıf Üniversitelerini tercih eden yabancı öğrencilerin 4 bin 500’ünün İstanbul Aydın Üniversitesi’ni tercih ettiklerine vurgu yapan Selman Arslanbaş, diğer vakıf üniversitelerine göre açık ara önde olan İAÜ’nin toplam öğrenci sayısının da 46 bin civarında olduğu bilgisini verdi. Arslanbaş, Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye eğitim için giden öğrenci sayısının 2011’de 700 civarında iken bu sene bu sayının , 5 binin üzerine çıktığını fakat yeterli olmadığını, bu yüzden bu tür fuarlara katılarak üniversiteleri hakkında bilgi verdiklerini söyledi.
Bundan sonra görevine İAÜ’nün kardeş üniversitesi Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olarak devam edeceğini söyleyen Selman Arslanbaş, bir amaçlarının da Avrupa’da yaşayan Türk kökenli öğrencilere eğitim, burs, master, vb gibi farklı alanlarda geniş yelpazede fırsat sunduklarını dile getirdi.
“İlk mezunların sevincini yaşıyoruz”
Daha önce İstanbul Aydın Üniversitesine 100’e yakın öğrenci götürdüklerine dikkati çeken Arslanbaş, “Bugün bu öğrencilerin başarılarını ve mezuniyetlerini görüyoruz. Dönüp burada hem ülkemiz hem vatandaşı oldukları ülke için çalışacaklar. Biz insan kaynağı yetiştiriyoruz.” diye konuştu.
“Hollanda Devleti masrafları karşılıyor”
Hollanda devletinin Türkiye’de öğrenim gören öğrencilerin masraflarını karşıladığının özellikle bilinmesini isteyen Arslanbaş, ayrıca Türkiye’de kredi ve burs imkanı sağladığını belirterek; “Hollanda’da üniversite sayısı az ve iyi bölüme yerleşen öğrenci sayısında da ciddi eleme oluyor. Türk vatandaşlarının iyi bölümlere yerleşebilmeleri olasılığı çok düşük. Biz bu çocukları Türkiye ve Kıbrıs’a götürerek Avrupa standlarında eğitim aldırıyoruz ve Avrupa Birliğince tanınmış diploma veriyoruz.” dedi.
Basın mensuplarına yoğun katılım ve ilgileri için teşekkür eden Selman Arslanbaş, basın mensuplarını yeni öğretim yılı başında İstanbul ve Kıbrıs’a davet etti .
Dün ( 4 Mayıs 2018 ) Rotterdam’da gerçekleşnen Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı, Bugün ( 5 Mayıs 2018 ) Belçika’nın başkenti Brüksel’de devam ederken yarın da Almanya’nın Köln kentinde açılacak.
Yorum Yazın