‘’Kariyer Günleri’’ etkinliğinin açılış konuşmasını KİÜ Mütevelli Heyet Başkanı Selman ARSLANBAŞ yaptı. Arslanbaş, ‘’Kariyer Günleri’’ etkinliğinin KİÜ’da ilk kez düzenlendiğini belirtti. ‘’Bizim bir hayalimiz var. Biz birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Hangi öğrencime bakarsam bakayım her birinin özelliklerini biliyor ve onları yakinen tanıyorum.'' Bu bağlamda öğrencilere yönelik, gelecek yüzyılda mesleklerini, kariyerlerini çağın gerektirdiği şartlarda yapmaları için birçok değişik uygulama yapıldığını vurguladı. Konuşmasına "Kendini iyi ifade edebilen, erdemli, zamanın değerini bilen, toplumda parmakla gösterilen bireyler olmaları iş dünyasında kendilerine bir çok kapıyı açacaktır.’’ diyerek devam eden Arslanbaş, "Örneğin; görev bilinci nedir? Ahlak bilinci nedir? Yardımlaşma nedir? Bir ülkeye katma değer sağlamak ve sorumluluk almak nedir? Bu duyguların bilincinde olacak bireyler yetiştirmek en büyük hedefimiz." diyerek konunun önemini vurguladı. ''Dünya toplumlarında da olduğu gibi ülkelerin kaderlerini siyasi liderler belirler.'' diyerek Kıbrıs sele uğradığında, KİÜ öğrencilerine öyle bir görev vermemesine rağmen, öğrencilerinin yardımlaşma duygularının son derece geliştiğini gösteren davranış sergileyerek selde zarar görmüş yaşlıları ziyaret ederek beyaz eşya yardımında bulunduklarını belirtti. Bunun yanında sosyal sorumluluk projesi kapsamında direktif almadan kitap kampanyası yapıldığını, kıyafet bağış kampanyası yapıldığını, palyaço kıyafeti giyip huzurevi ziyareti yapıldığını, yurt dışı fuarlarında ögrencilerimizin KİÜ'yü gönüllü olarak tanıttığını belirtti. Kıbrıs ilim Üniversitesinin bütün misyonunu öğrencilerin üzerine kurduklarını ifade eden Arslanbaş, öğrencilerini, sektörün önde gelenleri ile biraraya getirerek hem dünya hem de ülke gündemindeki gelişmeleri takip etmelerini sağladıklarını söyledi. Arslanbaş; ''Kariyer Günleri'' etkinliğinde şirket temsilcilerinin öğrencilerimizle iş görüşmesi yaparak öğrencilerimize bu alanda yeni beceriler kazandıracağını söyleyerek sözlerine son verdi.
‘’Kariyer Günleri’’ etkinliğinin ikinci konuşmacısı Basel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak BAŞEL ‘’Kariyerde Başarı ve Girişimcilik’’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Şu ana kadar Türkiye, Malta, Hollanda ve İngiltere gibi ülkelerde hayata geçirdiği; üniversite diplomalarını dijital hale getirmeyi planlayan ve çalışmalarını İstanbul Aydın Üniversitesi ile yürütülen Akıllı Doküman Sistemi (ADS), kişilerin taze meyve suyu içmesini sağlayan makine yazılımı olan Juice Bot, kullanıcılara sosyal fayda ve fikirlerini ifade etmelerini, paylaşmalarını sağlayan platform olan Dupple, en son teknolojiyi kullanarak insanlara çeşitli kamu hizmetleri sunan makinalardan oluşan Jova Digital UAE, birçok fatura ödeme işleminin yapılabildiği CorPayss gibi projelerin içeriğine değindi. Sn. Başel’e göre Girişimcilik adı altında söylenebilecek en önemli söz ‘’Doğru ekibi kurmak ve hayallerinin peşinden koşabilmektir.’’
Doğa Koleji Okul Müdürü İbrahim CEYLAN “Özel Okullarda İşe Alma Süreçleri” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Doğa Koleji’nin marka değeri yüksek bir okul olduğunu, birçok iş başvurusu aldıklarını ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken konulara değindi. Ceylan, öğrencilere; ‘’Siz öğretmenlik yapmaya başladığınız zaman, öğrencilere karşı tutumunuz, velilere karşı tutumunuzu belirlemeniz önemli faktörler arasındadır. Doğa okulları adına geliştirilen ve devam ettirilen projelerin varlığından bahsetti. Tecrübe ve tecrübesizliğin hangi aşamalarda işe yarayabileceğini ve belki de tecrübe dediğimiz şeyin sıkıntılı durumlara da yol açabileceğini belirtti. ‘’Çok tecrübeli olmak demek yeniliklere açık olmamak demektir. Bu bağlamda tecrübesizliğin yaratıcılığı ortaya çıkarma konusunda daha iyi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Birçok üniversite öğrencisinin varlığından ve burada fark yaratabilmek açısından kişinin kendisinin inovatif olması gerektiğini belirtti. ‘’Özgüveninizi işinize yansıtıp beslerseniz, kariyer hedeflerinize ulaşma şansınız o kadar fazla olacaktır.’’ diyerek sözlerine son verdi.
Necat British College PDR Uzmanı İzlem TERZİOĞLU “Özel Okullarda Rehberlik Hizmetleri” konulu sunum gerçekleştirdi. Sunumunda kendi deneyimlerini ve bilgilerini paylaşan Terzioğlu, kurumsal vizyonları hakkında bilgiler aktardı. Psikolog ve PDR uzmanlarının her okulda olması gerektiğini belirterek veli – aile ilişkilerinin gerekliliğini vurguladı. Terzioğlu, mezun olacak öğrencilerin iş alanlarına yönelik, ortaokul, liselerde stajlarda ve gönüllü katılabilinecek projelerde yer almaya gayret göstermeli, seminer ve eğitimleri kaçırmamaları gerektiğini.’’ söyleyerek sözlerine son verdi.
Sigorta ve Yatırım Uzmanı Dilek KURNAZ “Sigorta Sektöründe Girişimci Olmak” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sigortanın adamızdaki durumu ve kısaca tarihçesine değindi. Sigortanın 4 bin yıl önce oluşan bir yapı olduğunu vurguladı. Çağımız, inovasyonun arttığı, dijital platformda nelerin yapıldığına bu bağlamda sigorta sektöründe de girişimciliğin arttığına değindi. Sigortacılıkta yeni girişimlerden ve yeni oluşan sigorta alanlarında ne tür yatırımlar yapılabileceğinden bahseden Kurnaz, öğrencilere sektörü ile ilgili her türlü desteği vereceğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.
Memorial Group Direktörü Dr. Özgün GÜNGÖR “Sağlık Sektöründe İşe Alım Süreçleri” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Memorial Hastanesini tanıtan Dr. Güngör, kemoterapi hastalarının resim/müzik öğretmenleri eşliğinde sanat ile ilgilenmelerinin hastalar üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekti. Dr. Güngör, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve diğer bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin merak uyandıran sorularını soru – cevap kısmında yanıtladı.
Etkinlik, öğrencilere katılım belgesi ve kurumlara da teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.
Yorum Yazın