Mersin Erdemli Belediyesi’nin düzenlediği “3. Kızkalesi Medya Günleri”nde Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği de temsil edildi.
Türkiye’den 16 il yanında KKTC’den gazetecilerin ve bölgedeki üniversitelerden akademisyenlerin katıldığı toplantılarda “medya ve kadın” konusu başta olmak üzere medyanın durumu, sorunlar ve yapılması gerekenler üzerinde duruldu.
Etkinlikte KTGB’n Genel Sekreter Gizem Özgeç ile birlik üyesi TAK editörlerinden Özgül Gürkut Mutluyakalı temsil etti.
Etkinliğin ilk günü akşamı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Tülay Avşar, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Filiz Yıldız, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Canay Umunç ve Mersin’de yayımlanan Türkiye’deki tek günlük kadın gazetesi “Kadın”ın Genel Yayın Yönetmeni Zeliha Akkuş’un konuşmacı olarak katıldığı panel yapıldı.
Paneli, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Aslıhan Doğan Topçu yönetti.
3. Kızkalesi Medya Günleri kapsamında yerel yayıncılığın gelişmesi ve güçlenmesini desteklemek amacıyla 38 kategoride düzenlenen “Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri” yarışmasında ödül alanlara plaketleri takdim edildi.




























Yorum Yazın