Yaşamakta olduğumuz yüzyıl, bilim, teknoloji ve iletişimin hızla geliştiği ve ayak uydurmanın zorlaştığı bir yüzyıl olarak, çağımız insanlarının farklı becerilere sahip olmasını zorunlu hale getirmektedir. Bu becerilerin başında; yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme, iletişim, iş birliği kurma, medya okuryazarlığı ve teknoloji okuryazarlığı gibi yeni alanlar geldiği bilinmektedir.
Â
Kıbrıs İlim Üniversitesi bünyesinde hayata geçen Çocuk Üniversitesi, 4 yaşından başlayarak, 12 yaşına kadar tüm çocuklara,  yaşlarına ve düzeylerine göre oluşturulan atölye çalışmaları, akademik becerilerin yanı sıra sanat, drama, oyun ve sportif aktivitelerle birlikte ,  deneyerek, eğlenerek, doğru ve yanlışı görerek düşünce ve ürün oluşturarak, öğrendikleri teorik bilgileri, projelerle pratiğe dönüştürerek, çözüm odaklı düşünme yeteneklerini geliştirmeleri için hazırlanmış bir uygulamadır.
Â
Çocuk Ãœniversitesi’nde yer alan atölye çalışmaları; Fen-teknoloji, biliÅŸim sistemleri, sanat, drama, matematik, robotik, web tasarımı gibi farklı alanlarda gerçekleÅŸtirilecek çalışmaları kapsamaktadır.Â
Çocuk Üniversitesi ile; bilimsel düşünce yöntemlerini çocuklar için ulaşılabilir hale getirmek, çocukların bilimi - bilimsel konuları keşfetmelerini ve sanatın özgün üretme potansiyelini kavramalarını sağlamak, çocukları araştırmaya, yaratıcı ve yenilikçi düşünce üretmeye teşvik etmek ve yeni nesil bilim insanı profili oluşturmak, çocuklara yaşayarak, uygulayarak ve eğlenerek bilimsel ve eleştirel düşünme, yaratıcı olma, soru sorma, merak duyma ve sorun çözme gibi becerileri kazandırmak gibi toplumsal ölçekli ve geleceğe dönük hedefler de planlanarak uygulamaya dönüştürülmüştür.
Â
Çocuk Üniversitesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi’nin sosyal sorumluluğu kapsamında hayata geçirilmiş bir uygulama birimidir. Toplumun tüm kesimlerine hizmet etmeyi amaçlayan bu birim, özellikle sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerin imkanlara erişimi konusunda hassasiyet taşımaktadır.
Â
Her çocuk bizim için önemli, gelecek için vazgeçilmezdir.
Â
KİÜ Çocuk Üniversitesi öğrencilerinin atölye çalışmaları ile ilgili duygu ve düşünceleri;
Â
Öğrenci 1: ‘’En çok drama çalışmalarını sevdim. Çok güzel oyunlar oynayarak, canlandırmalar yaptık.’’
Öğrenci 2:’’Müzik çalışmaları çok hoşuma gitti. Uzun - kısa vuruşlar yaptık. Müzik aletleri ile oyunlar oynadık.
Öğrenci 3: ‘’En çok öykü tamamlama çalışmalarını sevdim. Çünkü; duygularımı anlatabildim.’’
Öğrenci 4: ‘’İngilizceyi oyunlar oynayarak öğrendik.’’
Â
Â
Â
Â
Yorum Yazın