KKTC’DE, HEMŞİRELERE YÖNELİK YAZILMIŞ “İLK KİTAP”
"Hemşirelik Uygulamalarında Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları" adıyla okuyucularına sunulan ders kitabı; 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda GAÜ öğrencileri’nin istifadesine sunulacak. Yeni akademik yıla, kitaplarının basım ve yayının yetişmesinden duyduğu mutluluğu vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Başustaoğlu, “çok değerli hocalarımızın da katkıları ile kitabımızı hazırladık ve basımını gerçekleştirdik. 2016-2017 ders yılına yetiştirerek de öğrencilerimizin kullanımına sunduk. Ülkemizde, bu konuda hemşirelere yönelik yazılmış ilk kitaptır. Bu kitabımızın önümüzdeki dönemde, ülkemizdeki tüm hemşirelik okullarında, ders kitabı olarak kabul göreceğine de inanıyorum.” şeklinde konuştu.
BAŞUSTAOĞLU; “KİTABIN İÇERİĞİ, OLASI TÜM SORUNLARA KARŞI YETERLİ”
Yayınladıkları ders kitabı için açıklamalarına; “Kanımızca; Kitap içeriğinin, klinik mikrobiyoloji ve enfeksiyonlar ile ilgili olası tüm sorun ve sorulara karşın yeterliliği bulunmaktadır. Önümüzdeki dönemde, ‘Laboratuvar Teknisyenleri Uygulama El Kitabı’, ‘Sağlık Kuruluşlarında Sterilizasyon Dezenfeksiyon Uygulamaları’ ve ‘Hastane Enfeksiyon Hemşireliği’ gibi özel alanlarında, hemşirelik uygulamalarına yönelik kitapları da sırasıyla Türk Tıbbı’nın kullanımına sunacağız.”
sözleri ile devam eden GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Başustaoğlu, tüm amaçlarının sağlıklı bir neslin yetişmesine destek olacak projelerin öncülüğünü yapmak olduğunu da kaydetti.
AVCI; “DEVAMI GELECEK”
Sağlık eğitimi alanında öngörülen, yüksek düzeyde kalite içeren eğitim ve öğretime büyük katkı sağlayacak yayınlar dizisinin ilki olan, "Hemşirelik Uygulamalarında Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları" ders kitabının diğer yazarı olan GAÜ Rektör Yardımcısı ve Hemşirelik ve Ebelik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı ise; “Kitabımızın içeriğinde, hemşirelerin karşılaşabileceği bütün enfeksiyonların tanımları ile mikrobun nasıl bulaştığı, hangi belirtileri verdiği ve tedavinin nasıl olacağı gibi bilgiler bulunmaktadır. Her hemşirenin yararlanabileceği şekilde dizimi yapılan kitap, hasta ile irtibatı olan herkesin bilmesi gerekenleri, sayfalarında toplamış bir kitap. Sağlık, çok hızlı gelişen bir sektör. Hiç bilmediğimiz veya konuşulmayan, bizim de aklımızda olmayan mikroplar olabiliyor. GAÜ'nün son derece donanımlı üst teknoloji bir hastanesi yapım aşamasındadır. İlk kitabın konusu olan, bu tür enfeksiyonları , mikropları iyi tanıdığımıza inanıyoruz. Dolayısıyla açılacak olan hastanemizde, hekim komiteleri ile doğru, hızlı, etkili bir tedaviye geçilebileceğine inanıyorum. Önce öğrencilerimizin, sonra halkımızın bilinçlendirilmesi ile, hastanemize gelen hastalarımızın en iyi tedavileri alması bir bütünsellik içerisinde olacaktır. Biz, öğrencilerimize, birinci sınıftan itibaren bu bilinci, bu güveni veriyoruz zaten. Mezun olan her öğrenci, bir hastaneye kendine güvenerek giriyor. Bu da bize, hem teşvik hem de yaptığımız çalışmaların karşılığını aldığımızı gösteriyor.” dedi.
Yorum Yazın