Şimşekatan emin konuştu
Kundaklama duruşmasında dün tanıklık yapan Mahmut Şimşekatan, arkadaşı Halil Kahraman’la Enver Bahçecilerin kısa bir süre arkadaşlık yaptıklarına tanıklık ettiklerini anlattı.
Şimşekatan sanık Mahmut Selkarı’da tanıdığını ve Bahçecilerin adamı olduğunu belirterek, kamera kayıtlarında yüzleri maskeli koşan kişilerin Mahmut Selkar ve yasa dışı yollardan ülkeyi terk eden Mustafa Kaya olduğundan emin olduğunu söyledi.
Şİmşekatan, “telefonla isimsiz numaralardan arandım ve tanıklık yapmamam için tehdit edildim” dedi.
Araçlar yanıcı madde ile yakıldı
Lefkoşa İtfaiye Şube Amiri Ramadan Gürpınar ise, kundaklama gecesi bilgi alır almaz oto galeriye gittiklerini anlattı.
Ramadan Gürpınar, olay yerinde yapılan incelemelerde yangının süratle ilerlemesinden ötürü araçların yanıcı madde dökülerek yakıldığının açıkça ortada olduğunu söyledi.
Duruşma ertelendi
Mahkut Selkar’ın tutuklu yargılandığı dava, mesai saatinin tamamlanması nedeniyle yeni tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
19 Şubat gecesi eş zamanlı Özmerhan Finans ve Opel Plaza isimli iş yerlerinin yakılması ile ilgili tutuklu yargılanan Evren Baysal, Eren Baysal, Adem Bağlar ve Ozan Ögeyik ise Selkar’ın davasının mesai saatini geçmesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.
Yorum Yazın