Kömleksiz, müzelerin önceleri geçmişe ait sanatsal, kültürel ve bilimsel öğeleri toplayıp koruyan, belgeleyen ve sergileyen yerler özelliğini taşırken, günümüzde geçmişteki birikimleri topluma kazandıran, ziyaretçilerini eğlendirerek eğitmeyi, estetik duyarlılık kazandırmayı amaç edinen eğitim ortamları haline geldiğinibelirtti.
“Haydi Çocuklar Müzeye”
Kömleksiz, müze eğitimini yaygınlaştırmak amacıyla2014-2015 AkademikYılı’nda LAÜ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi’nin 18-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında ‘Dünya Müzeler Haftası Açılış Paneli’ gerçekleştirdiklerini ve müze eğitiminin önemine dikkat çekildiğini vurguladı. Kömleksiz, 18 Mayıs 2016 tarihinde Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi’nde yürütmüş olduğu müze eğitimi çalışması “Haydi Çocuklar Müzeye: Dünya Müzeler Haftasında Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesinde Buluşalım”adlı etkinlik kapsamındaLefke ve Güzelyurt bölgesindeki çocuklarla biraraya gelerek müzede keyifli zaman geçirerek,müze kültürü aşılamayı amaçladıklarını ifade etti.
Müze eğitimi konusunda iki bildiri sunulacak
Müze eğitimi ile ilgili diğer çalışmalardan da bahseden Kömleksiz, 31 Mart- 2 Nisan 2016 tarihleri arasında 5.Uluslararası Kıbrıs Araştırmaları Sempozyumu’nda “Müze eğitim paketi hazırlama süreci: Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji müzesi örneği” başlıklı bildiri sunacağını dile getirdi.Kömleksiz ayrıca, 21-24 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak olan 25. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi’ndede “Müze eğitimi bağlamında bir örnek uygulama: Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müze’sinden çocuklara hikayeler” başlıklı bildirisi ile Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi’ndeki objelerden hareketle müze eğitimi bağlamında yaptığı çalışmaları sunacağını belirtti.
Yorum Yazın