Meclis Şeref salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Okul Yöneticisi Uli Piller, geçtiğimiz yıllarda da yine KKTC’ye ve dönemin Dışişleri Bakanına bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, Almanya’daki eğitim müfredatında Kıbrıs konusunun detaylı olarak yer almadığını, sadece BM gündeminde bulunan çıkmazlar listesinde yer alan bir sorun olarak aktarıldığını ifade etti.
Piller, öğrencilerin objektif bir fikre sahip olabilmeleri amacıyla iki tarafın da görüşlerini öğrenmek, Kıbrıs sorununun geçmişini ve gerçekleri anlamak istediklerini ayrıca sorunun çözümünde gelinen son aşama hakkında bilgi almak istediklerini belirtti.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da İnglizce olarak yaptığı konuşmasında, bu gibi ziyaretlerin ve temasların iki ülke arasındaki ilişkilere katkı yaptığını ifade ederek, ziyaretçilere KKTC Parlamentosu’nun tarihçesi, işleyişi, şu anda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Uluçay, Kıbrıs Türk tarafının çözüm bulunmasına yönelik çok çaba sarfettiğini ve federal bir devlet çatısı altında, yana yana yaşayabileceğimiz bir anlaşmaya ulaşmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Uluçay, Kıbrıs’taki son gelişmeler, kıta sahanlığı ve hidrokarbon konularında öğrencilere bilgi aktardı.
Yorum Yazın