Güzelyurt Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre,Özçınar ODTÜ Kuzey Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte, öğrencilere Güzelyurt’taki imar planını anlatıp, Güzelyurt Belediyesi’nin imar açısından bölgeyi büyük oranda kontrol ettiklerine vurgu yaptı.
Özçınar, altyapısı olmayan bölgelerin yerleşime açılmasında büyük sıkıntılar yaşandığını yol, su ve kaldırım gibi hizmetlerin götürülmesinde gecikme olduğu gibi maliyetinin çok yüksek olduğunu söyledi.
Gençlere alt yapı olmadan arsa dağıtılmaması gerektiğini savunan Özçınar, imar sürecinin daha planlı ilerleyebilmesi için öngördüğü fikirleri öğrencilerle paylaştı.
ALT YAPIDA BÜYÜK MESAFELER KAYDETTİK
1974 sonrası kaldırımı ve alt yapısı olmayan bir bölge olan Güzelyurt’ta Belediye olarak birçok yatırım yapıldığını kaydeden Özçınar, yağmur suyu-drenaj ve su şebekesinin
Yorum Yazın