MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

Sendikalardan zamlara tepki koyma çağrısı!

Ana SayfaGündemSendikalardan zamlara tepki koyma çağrısı!
Sendikalardan zamlara tepki koyma çağrısı!

Kamu-Sen, Kamu-İş ve KTAMS, yarından itibaren arabalara siyah kurdele takarak, zamlara karşı tepki koyma çağrısı yaptı.

01 Kasım, 2021, Pazartesi 15:31
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Kamu-Sen, Kamu-İş ve KTAMS, yarından itibaren arabalara siyah kurdele takarak, zamlara karşı tepki koyma çağrısı yaptı.

Kamuda örgütlü Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN), Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ) ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), zamları protesto etmek amacıyla şok grev ve eylem yapacağını açıkladı.

Sendikalar, halka da yarından itibaren arabalarının dikiz aynalarına yarından itibaren siyah kurdele takarak, zamlara karşı tepki koyma çağrısı yaptı.

KAMUSEN, KAMU-İŞ ve KTAMS yöneticileri bugün KAMUSEN binasında düzenlediği basın toplantısında zamları eleştirdi.

 

Atan

Basın toplantısında ilk sözü alan KAMUSEN Başkanı Metin Atan, ülkenin sarsıntı yaşadığını savunarak, ekonomik ve siyasi krizlere işaret etti.

Bir yıla yakındır beklenen UBP kurultayının dün sonuçlandığına değinen Atan, her şeyin kurultaya odaklandığı ülkenin enkaz içinde olduğunu öne sürdü. Atan, UBP Genel Başkanlığına seçilen Faiz Sucuoğlu’na hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 
3 sendika olarak zamlara karşı şok eylemler yapma kararı aldıklarını dile getiren Atan, “ Hükümet edenlerin şunu bilmesi lazım, kimse bizi kendi vatanımızda, kendi toprağımızda bu durumlara düşüremez” dedi.

 

“Bizim gailemiz halkımızdır”

Hükümet edenlerin çıkarları doğrultusunda halkı ezmek için yemin etmiş gibi davrandığını ileri süren Metin Atan, buna müsaade etmeyeceklerini söyledi. “Bizim gailemiz halkımızdır” diyen Atan, hükümetin her ay sonu maaşların ödeneceği müjdesini vermesini de eleştirdi.

Akaryakıta ve tüp gaza yapılan zamlara dikkat çeken Atan “80’lerin Türkiye’sine dönük” iddiasında bulundu.

Hükümete kim gelirse gelsin, Bakanlar Kurulu’nun aldığı karara tepkilerinin büyük olacağını ifade eden Atan, “Bundan sonra zam kararı alırken 3 defa düşünsünler” şeklinde konuştu. Atan, şok eylemleri, peyderpey açıklayacaklarını belirtti.

 

Serdaroğlu

KAMU-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu da, ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek, toplumun bedeller ödediğini savundu. Yaklaşık 3 yıldır seçimden sonra Meclis’te bulunan partilerin tümünün kurulan hükümetlerde yer aldığına işaret eden Serdaroğlu, hükümete gelen partilerin gailesinin, halk ve memleketi ileriye götürme gailesi olmadığını söyledi.

10 aylık Ersan Saner hükümetinin en fazla enkazı yaratan hükümet olduğunu iddia eden Serdaroğlu, toplumun önünü açmak yerine tek yapılanın zam olduğunu savundu. Amaçlarının zamlara dur demek olduğunu belirten Ahmet Serdaroğlu, bundan sonraki hükümetlerin bu yapının bu şekilde devam etmeyeceğini bilmesi gerektiğini kaydetti.

Halkın ve sendikaların bu duruma sessiz kalmayacağını dile getiren Serdaroğlu, “hükümetin olmaması” nedeniyle belirsizliğin devam edeceği anlayışının doğru olmadığını söyledi.

 

“Toplum birlik olmalı”

Böyle bir zamanda toplumun birlik olması gerektiğini belirten Serdaroğlu, muhalefet ve hükümete bakıldığında siyasetten beklenti kalmadığını savundu ve siyasilerin tümünün kendilerini düzeltmeleri gerektiği mesajını almalarını istedi.

Önümüzdeki günlerde “hükümet” mi, yoksa “ seçim hükümeti” mi çıkacağını görüp, buna göre adımlar atacaklarını ifade eden Serdaroğlu, kafalarında çeşitli eylem modelleri olduğunu söyledi.

“Bana göre toplumun önünü açmadan kimse seçime gitmesin çünkü hiçbirinin yüzü yoktur toplumun önüne çıkmaya” diye konuşan Serdaroğlu, ciddi bir mücadele içerisine girileceği görüşünü belirtti. Serdaroğlu, Meclis’te bulunan partilerin yaklaşımının, yapacakları eylem ve grevlerin modelini şekillendireceğini bildirdi.

 

Bengihan

KTAMS Başkanı Güven Bengihan da, Saner hükümetine eleştirilerde bulunarak, “KKTC devleti dünya tarafından tanınmıyor ancak dünyanın en önemli gazetelerinde bu ülkenin Başbakanının videolarıyla tanınma fırsatı yakalanmıştır. Bu bizler için onur kırıcı bir durumdur” şeklinde konuştu.

Bunun unutulmaması ve tarihe kara leke olarak geçmesi gerektiğini öne süren Bengihan, “Bir halk layık olduğu gibi yönetilir” sözüne atıfta bulunarak, Kıbrıs Türk halkının en iyisine layık olduğu ve en iyi tercihi yapacağı görüşünü belirtti.

Yaşanan süreçten hükümetten muhalefete herkesin ders çıkarması gerektiğini ifade eden Bengihan, kimsenin halka bunları bir daha yaşatmaması gerektiğini söyledi.

“Ülke yangın yerine döndü” diyen Bengihan, zamların yağmur gibi geldiğini, asgari ücretlinin açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti.

 

“Kaşıkla verdiler, kepçeyle götürdüler"

“Kaşıkla verdiler, kepçeyle götürdüler” ifadelerini kullanan Güven Bengihan, hükümetin istifasına rağmen tüp gaz ve akaryakıta yapılan zamlarla halkın fakirliğe doğru sürüklendiğini söyledi.

Hükümetin sorumsuz davrandığını ileri süren Bengihan, piyasa ve halkın, bazı fırsatçı kesimlerin eline bırakıldığını savundu.

Fakirleşen halkın, daha da fakirleşmesine neden olan zamları protesto etmenin boyunlarının borcu olduğunu dile getiren Güven Bengihan, bundan sonra gelecek hükümetin, halkın alım gücünü koruyucu yönde politikalar geliştirmesi gerektiğini kaydetti. Zam yapılmasına şiddetle karşı olduklarını vurgulayan KTAMS Başkanı Bengihan, zamlara karşı gereken tepkiyi vereceklerini belirtti.

Önümüzdeki günlerde şok eylem ve grevlerin yapılacağını duyuran Bengihan böylelikle, hükümetlerin zam kararını 3 değil 33 kere düşüneceğini belirtti.

Halk sorunlara çözüm üretecekse, hükümette birinin olmasına gerek olmadığını ifade eden Bengihan, gelecek için yararlı hükümetlerin kurulması temennisini dile getirdi.

 

Zamlara karşı siyah kurdele

Yarından itibaren zamlara tepki koymak için arabaların dikiz aynalarına siyah kurdele takılması için halka çağrıda bulunan Bengihan, halkın da mücadeleyi sahiplenmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan görevinden çekildiğinde veya izne çıktığında yerini kimin alacağının hangi mevzuatta düzenlendiğinin açıklanmasını da isteyen Bengihan, mevzuatta böyle bir amir hüküm olmadığını savundu.

2022 yılı bütçesinin ekim sonunda Meclis’ten geçmesi gerektiğini kaydeden Bengihan, Meclis’in açılamaması nedeniyle bütçenin görüşülemediğini belirtti.

Gidişatın iyi olmadığını ve vurdumduymazlığın faturasının halka kesilmeye çalışıldığını savunan Bengihan, buna müsaade etmeyeceklerini söyledi.

3 sendikanın örgütlü oldukları yerlerde şok eylemler yapacağını ifade eden Bengihan, salı gününden sonra şok grevlerin yapılacağını kaydetti.

KTAMS Başkanı Bengihan, yaptıkları eyleme rağmen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yurt dışı ziyaretlerine devam edeceğini açıklamasını da eleştirdi.

 

Sorular…

Basın mensuplarının sorularının da yanıtlandı toplantıda, Bengihan, bir soru üzerine, öğretmen sendikalarıyla da konuyu görüştüklerini, eylemlerini büyük kitlelerle meydanlara taşıyarak, birlikte mücadele edeceklerini belirtti.

Hükümete kim gelirse gelsin amaçlarının zamlara tepki koymak olduğunu dile getiren Güven Bengihan, yeni zamlar yapılmasını önlemek hedefinde olduklarını kaydetti.

“Kaynak yok” söylemlerini de eleştiren Bengihan, Fiyat İstikrar Fonu’nun maksadının dışında kullanılması nedeniyle zamların halka yansıtıldığını ileri sürdü. Bengihan, ülkede bilerek ve isteyerek adil bir vergi toplama sisteminin kurulmadığını savundu.

KAMUSEN Başkanı Metin Atan da, tepkilerinin zamlara karşı olduğunu ifade ederek, diğer örgütlerin de kendi düşünceleri çerçevesinde hareket edeceklerini söyledi. Atan, “Biz kıvılcımı başlatıyoruz, bunun da geri dönüşü yoktur” dedi.

 

"Milli mutabakat hükümet" çağrısı

KAMU-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu ise, Cumhurbaşkanı Tatar’ın hükümet kurma görevini vereceğine dikkat çekerek, bütün partilerin içerisinde olacağı bir teknokrat hükümet kurulması gerektiğini belirtti. Meclis’te bulunan partilere “milli mutabakat hükümeti” kurma çağrısı yapan Serdaroğlu, “Seçim değil halkın önünü açsınlar” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Bakan Şimşek Londra’da iklim finansmanı ve yatırımcı temaslarında bulunacak
Bakan Şimşek Londra’da iklim finansmanı ve yatırımcı temaslarında bulunacak
Türkiye ile Ermenistan arasında ulaşım bağlantılarında yeni süreç: kara ve demir yolu hatları yeniden açılıyor
Türkiye ile Ermenistan arasında ulaşım bağlantılarında yeni süreç: kara ve demir yolu hatları yeniden açılıyor
Bakan Bayraktar'dan enerji dönüşümü mesajı: Türkiye liderliğe ve yatırıma hazır
Bakan Bayraktar'dan enerji dönüşümü mesajı: Türkiye liderliğe ve yatırıma hazır
Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki'den ASELSAN ziyareti! Savunma işbirliğinde yeni dönem mesajı
Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki'den ASELSAN ziyareti! Savunma işbirliğinde yeni dönem mesajı
Borsa günü kayıpla kapattı! BIST 100 endeksi yüzde 1,29 geriledi
Borsa günü kayıpla kapattı! BIST 100 endeksi yüzde 1,29 geriledi
Hürmüz Boğazı'nda kritik adım! 11 bin denizci için tahliye operasyonu başlıyor
Hürmüz Boğazı'nda kritik adım! 11 bin denizci için tahliye operasyonu başlıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hürmüz Boğazı’ndaki Türk sahipli gemiler güvenli şekilde ilerliyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hürmüz Boğazı’ndaki Türk sahipli gemiler güvenli şekilde ilerliyor
Arda Turan’dan Transfer Hamlesi: Barcelona ve Chelsea’nin Takip Ettiği Ryan Roberto Shakhtar Donetsk’te
Arda Turan’dan Transfer Hamlesi: Barcelona ve Chelsea’nin Takip Ettiği Ryan Roberto Shakhtar Donetsk’te
Osimhen İçin Rekor Teklif: 125 Milyon Euro’luk Hamle Galatasaray Tarafından Yetersiz Bulundu
Osimhen İçin Rekor Teklif: 125 Milyon Euro’luk Hamle Galatasaray Tarafından Yetersiz Bulundu
Fırtına ve Yıldırım Maça Damga Vurdu: Fransa Irak’ı 3-0 Mağlup Etti, Karşılaşma 3 Saat 50 Dakika Sürdü
Fırtına ve Yıldırım Maça Damga Vurdu: Fransa Irak’ı 3-0 Mağlup Etti, Karşılaşma 3 Saat 50 Dakika Sürdü
Haaland Fırtınası Sürüyor: Norveç Senegal’i 3-2 Mağlup Ederek Son 32 Turu Biletini Aldı
Haaland Fırtınası Sürüyor: Norveç Senegal’i 3-2 Mağlup Ederek Son 32 Turu Biletini Aldı
Geriden Geldiler, İlk Galibiyet Geldi! Cezayir Ürdün’ü Devirdi, Turnuvada Bir Veda Daha
Geriden Geldiler, İlk Galibiyet Geldi! Cezayir Ürdün’ü Devirdi, Turnuvada Bir Veda Daha
Sergen Yalçın Ekranlara Sert Döndü! Montella’ya Çok Ağır Eleştiriler: “Hangi Başarıyla Geldi?”
Sergen Yalçın Ekranlara Sert Döndü! Montella’ya Çok Ağır Eleştiriler: “Hangi Başarıyla Geldi?”
Milli Takıma Siyahi Forvet Hamlesi! İngiltere’yi Sallayan Rhian Brewster İddiası
Milli Takıma Siyahi Forvet Hamlesi! İngiltere’yi Sallayan Rhian Brewster İddiası
Dünya Kupası’nda Son 32 Tablosu Netleşiyor! 7 Takım Tur Biletini Aldı, Sürpriz Veda
Dünya Kupası’nda Son 32 Tablosu Netleşiyor! 7 Takım Tur Biletini Aldı, Sürpriz Veda
Bomba Transfer İddiası! Okan Buruk, Fenerbahçe’nin Eski Yıldızını Galatasaray’a İstiyor
Bomba Transfer İddiası! Okan Buruk, Fenerbahçe’nin Eski Yıldızını Galatasaray’a İstiyor
Süper Lig’de 2026-2027 Sezonu Harcama Limitleri Açıklandı! Zirvede Galatasaray Yer Aldı
Süper Lig’de 2026-2027 Sezonu Harcama Limitleri Açıklandı! Zirvede Galatasaray Yer Aldı
Messi'nin Görüntüsü Stadyumu Ayağa Kaldırdı! Arjantinli Yıldıza Büyük Sevgi Gösterisi
Messi'nin Görüntüsü Stadyumu Ayağa Kaldırdı! Arjantinli Yıldıza Büyük Sevgi Gösterisi
Milli Futbolculardan Gündem Yaratan Villa Kararı! Bodrum Ödülüyle İlgili Yeni İddia
Milli Futbolculardan Gündem Yaratan Villa Kararı! Bodrum Ödülüyle İlgili Yeni İddia
WhatsApp’tan Yeni Özellik: Çevrimiçi Kişiler Artık Yeşil Noktayla Görünecek
WhatsApp’tan Yeni Özellik: Çevrimiçi Kişiler Artık Yeşil Noktayla Görünecek

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Sahte poliçe ve dolandırıcılık soruşturması: Şirketin direktörünün bilgileri de kullanıldı!

Arıklı: Seçim yasası değişsin, sonra ister 60 gün ister 6 ay sonra sandığa gidelim

Hasipoğlu: Asgari ücret masasını Temmuz’da toplantıya çağıracağım

Öztürkler: Toprağa, üretime, egemenliğe ve bölgenin değerlerine sahip çıkacağız

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle