MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

Stratejik Burseya Dağı Alındı, Afrin Göründü!

Ana SayfaTürki̇yeStratejik Burseya Dağı Alındı, Afrin Göründü!
Stratejik Burseya Dağı Alındı, Afrin Göründü!
29 Ocak, 2018, Pazartesi 09:56
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Zeytin Dalı Haraketı'da Afrin'e ulaşan bölgenin en stratejik noktası olan Burseya Dağı'nın alınmasından sonra başta Raco, Cinderes ve Şeyh Hadid olmak üzere terör örgütü PKK- YPG işgalindeki dağlık kesimi tamamen temizlemek isteyen Mehmetçik ve ÖSO'nun, 'ilk şehir savaşı' niteliğinde olacak harekâtı bugün başlatması bekleniyor. Afrin'in Hatay tarafındaki batı cephesi de bugünden itibaren hareketlenecek.

 

 

İLK ŞEHİR SAVAŞI BAŞLIYOR

Yeni Şafak'ın haberine göre başta Raco, Cinderes ve Şeyh Hadid olmak üzere PKK - YPG işgalindeki dağlık kesimi tamamen temizlemek isteyen Mehmetçik ve ÖSO'nun, 'ilk şehir savaşı' niteliğinde olacak harekâtı bugün başlatması bekleniyor. Ali Bekki köyü ve 740 numaralı tepeyi önceki gün ele geçiren güvenlik güçleri, kritik Raco beldesini her yandan kuşattı. Raco'nun ardından sırada Cinderes ve Şeyh Hadid beldeleri var.

SIRADA RACO VE CINDERES VAR

Savaş uçakları dün gün boyu Raco ve Cinderes beldelerinde örgüte ait sığınak ve mevzileri vurdu. Ayrıca mini insansız hava araçları 'uçangöz'lerle keşif faaliyeti devam ediyor. Cinderes, Afrin'e uzanan düz vadi olması açısından Zeytin Dalı Harekâtı'nın ilerleyen safhaları için önem taşıyor. Yine kuzeyde kuşatma altında bulunan Bülbül beldesinin de önümüzdeki günlerde alınmasıyla birlikte PKK, sınır hattında işgal ettiği bütün noktaları kaybetmiş olacak. Son operasyon ise Afrin kent merkezine yönelik gerçekleştirilecek.

 

BURSEYA DAĞI ALINDI

Zeytin Dalı Harekâtı, 9. gününde yağmurun dinmesi ve havanın açması ile birlikte hız kazandı. Dün sabah kritik önemdeki Burseya Dağı'na Azez'den üç koldan harekât başlatıldı. Harekâta bini aşkın ÖSO kuvvetinin yanı sıra Hakkari Dağ Komando ile Kayseri Komando Tugayı'nın seçkin özel birlikleri katıldı. Harekât kapsamında önce F-16'lar dağın eteği, tepesi ve arkasındaki hedefleri aralıksız bombaladı. Uçaklar, sınır hattından topçu ve tank atışları ile de desteklendi. Başta tanklar olmak üzere zırhlı araçlar dağın yamaçlarına konuşlandı. Buradan, tepede YPG'lilerin mevzilendiği hedefler bombalandı.

KULELER BOMBALANDI

Komando birlikleri ve ÖSO askerleri, bombardımanla birlikte belirlenen hedeflere doğru ilerledi. Dağın tepesi ve çevresinde bulunan kalın beton ve çelikle güçlendirilmiş kuleler, yakın mesafeden tank, top atışları ve çok namlulu roketlerle ateş altına alındı. Kuleler havaya uçurulurken TSK desteğindeki ÖSO kuvvetleri taarruza geçti. Taarruz sonrası YPG grupları ile yakın mesafeden yoğun çatışmalar yaşandı. Burseya Dağı'ndan yükselen dumanlar Kilis ve Azez'de vatandaşlar tarafından da izlendi.

TÜRK BAYRAĞI DİKİLDİ

Saatler 14.30'u gösterirken dağın hakim tepeleri tamamen ele geçirildi. Dağa çıkan ÖSO mensupları, en yüksek noktaya kırmızı flama taktı. Türk askerleri de Türk Bayrağı dalgalandırdı.

TSK, BÖYLE DUYURDU

Burseya Dağı'nın ele geçirilmesi sonrasında, dağın Afrin tarafına bakan kesiminde kaçmaya çalışan YPG'li gruplar, savaş uçakları ve sınırdan yapılan top atışlarıyla vuruldu. Burseya Dağı'nın alınması ile Afrin ve çevresindeki YPG hedefleri daha rahat görünür oldu. Afrin'e doğru çekilmeye çalışan YPG'liler ile TSK ve ÖSO kuvvetleri arasında dağın eteklerindeki şiddetli çatışmalar gün boyu sürdü.

TSK'dan 15.21'de yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu tarafından, 28 Ocak 2018'de saat 14.30 sularında Barşah (Burseya) dağı ele geçirilmiştir. Hava harekâtı, taarruz helikopterleri, silahlı insansız hava araçları ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen harekât, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir" denildi.

Burseya Dağı'nın ele geçirilmesi sonrasında Kilis ve Azez bölgesinden mayın ve bomba imha uzmanı ekipler, bölgeye intikal etti. Dağlık bölgedeki kuleler, sığınaklar ve yer altı sığınakları ve geçiş güzergahındaki mayınların temizlenmesi işlemine başlandı.

ALİ BEKKİ'YE GİRİLDİ

Burseya'ya yönelik harekata paralel olarak Kilis'ten Hatay'a uzanan sınır hattında yer alan Bülbül, Raco ve Cinderes kasabaları çevresindeki köylerdeki hedefler de F-16'lar tarafından vuruldu. Havadan ve karadan etkili vuruşlar sonrası TSK ve ÖSO kuvvetleri, ilerlemeye devam etti. Harekat kapsamında Raco'ya bakan 740. nokta olarak bilinen bölge de ele geçirildi.

Ali Bekki köyüne ilerleyen kuvvetler burayı da ele geçirdi, köye Türk tankları girdi. Köydeki derin beton mevziler, yerle bir edildi. Yerel kaynaklar, kaçan teröristlerin halkı canlı kalkan olarak kullanmaya çalıştığını, Türk askerine karşı direnmek için ikna etmeye çalıştığını ancak destek bulamadığını aktardı.

19 NOKTA KURTARILDI

Burseya Dağı'nın terör örgütü PYD/PKK'dan temizlenmesinin ardından harekata devam eden TSK ve ÖSO kuvvetleri, öğleden sonra Afrin'in doğusunda yer alan Kastel Cündo köyüne yöneldi. Bu köy de TSK ve ÖSO tarafından kontrol altına alındı. Gece saatlerinde TSK savaş uçaklarının hava harekatı ve topçu atışlarıyla vurulan Burseya Dağı'na yönelik operasyonla harekatın 9. gününde Afrin'in beş beldesinde 14'ü köy, biri köy altı yerleşim ve 4'ü stratejik tepe olmak üzere 19 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

Bu arada şiddetli çatışmalar sırasında PYD'li teröristlerin TSK ve ÖSO askerlerinin bulunduğu bölgeye sık sık havan ve roketin yanı sıra keskin nişancılar ile de saldırı düzenlediği bildirildi.

ÖSO DA TEPEYE KIRMIZI FLAMA DİKTİ

Burseya Dağı'nın alınması sonrası, tepenin en hakim noktasında yer alan beton ve çelikten yapılan gözetleme kulesine, harekatta yer alan bir komando Türk bayrağı astı. Komando, üç kez öptüğü bayrağı kuleye dikti. Daha sonra ÖSO da Burseya tepesine kırmızı flama dikti.

Burseya Dağı'nın alınması sonrasında Azez'in kuzeyinde bulunan Bafliyon Tepesi savaş uçakları ve tank ve sınır hattından top atışları ile vuruldu. Harekata katılan kuvvetler ise operasyonu tepeye doğru kaydırdı. Kilis'e YPG tarafından atılan roketlerin bir bölümünün ise Bafliyon tepesinden atıldığı belirtiliyor.

MARE'YE SALDIRI PÜSKÜRTÜLDÜ

Mare ilçesinde PYD/PKK'lı teröristlerin sızma girişimi de Özgür Suriye Ordusu tarafından engellendi. ÖSO komutanlarından Ebu Sıtayf Minnağ, Fırat Kalkanı Harekatı ile özgürleştirilen Mare ilçesinin güneyindeki Tuveys bölgesine teröristlerin sızma girişiminde bulunduğunu belirtti. Girişimlerin bölgede bulunan ÖSO tarafından püskürtüldüğünü aktaran Minnağ, "Çıkan çatışmalarda 4 terörist öldürüldü, 17 terörist de yaralandı" dedi.

557 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı tarafından, Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin, dün şu bilgiler paylaşıldı: "Harekât kapsamında, 28 Ocak 2018 tarihinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden hayati tehlikesi olmayacak şekilde iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen bir Özgür Suriye Ordusu mensubu şehit olmuştur. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 557 olmuştur."

ŞEHİT SAVCININ ADI BOMBADA

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, 2012'de PKK'lı teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un (34) adı, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan savaş uçağındaki bombanın üzerine yazıldı. Fotoğrafı, Uzun'un hemşire eşi Cihan Uzun, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından paylaştı.

REYHANLI'YA 2 ROKET DÜŞTÜ

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine, dün 16.30 sıralarında, Afrin kırsalındaki teröristler tarafından atılan 2 roket düştü. Roketlerin 1'i Bayır Mahallesi'ndeki bir evin bahçesine, diğeri de boş araziye isabet etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Patlama nedeniyle bazı evlerde hasar oluştu. Ekipler, bölgede güvenlik önlemi aldı.

TOPÇU ERLER, HATAY'DAKİ BİRLİKLERE ULAŞTI

Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk Özel Kuvvetleri ve komandolar ile Özgür Suriye Ordusu askerleri kara operasyonlarını hızlandırırken sınır birliklerine takviye birliklerin sevk edilmesine devam edildi. 4 gün önce Erzurum'dan yola çıkan topçu birliklerindeki görevli erler Hatay'a ulaştı. İki otobüs ve 4 askeri kamyon malzeme ile Hatay'a gelen erler buradaki topçu birliklerine takviye güç olarak görevlendirildi.

DAĞIN ALINMASINDAN SONRA KİLİS'TE KUTLAMA

Dağın alınması sonrası Kilis kent merkezi ile Azez'de sokağa dökülen binlerce kişi, kutlama yaptı. Araçlarını Türk bayraklarıyla donatan Kilisliler, kent merkezinde sevinç gösterileri yaparken, çok sayıda kişi Burseya Dağı yakınlarındaki Öncüpınar Sınır Kapısı'na giderek, sevinç gösterisinde bulundu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Beyaz Saray’da Kraliyet Zirvesi: Trump ve Kral III. Charles Arasında "Özel Bağ" Vurgusu
Beyaz Saray’da Kraliyet Zirvesi: Trump ve Kral III. Charles Arasında "Özel Bağ" Vurgusu
Nijerya’da Köye Silahlı Baskın: 11 Can Kaybı
Nijerya’da Köye Silahlı Baskın: 11 Can Kaybı
Almanya Başbakanı Merz’den Sert Eleştiri: "İran, ABD’yi Müzakere Masasında Aşağılıyor"
Almanya Başbakanı Merz’den Sert Eleştiri: "İran, ABD’yi Müzakere Masasında Aşağılıyor"
Ateşkes İhlali: İsrail Ordusu Lübnan’ın Güneyine Hava ve Kara Operasyonu Düzenledi
Ateşkes İhlali: İsrail Ordusu Lübnan’ın Güneyine Hava ve Kara Operasyonu Düzenledi
Küresel Piyasalarda Jeopolitik Düğüm: Borsalar Bilanço ve Savaş Kıskacında Karışık Seyrediyor
Küresel Piyasalarda Jeopolitik Düğüm: Borsalar Bilanço ve Savaş Kıskacında Karışık Seyrediyor
Avro Bölgesi'nde Enflasyon Alarmı: Orta Doğu'daki Savaş Beklentileri Yukarı Çekti
Avro Bölgesi'nde Enflasyon Alarmı: Orta Doğu'daki Savaş Beklentileri Yukarı Çekti
Petrol Fiyatlarında Hürmüz Çıkmazı: Brent Petrolün Varili 105 Doları Aştı
Petrol Fiyatlarında Hürmüz Çıkmazı: Brent Petrolün Varili 105 Doları Aştı
Birleşik Arap Emirlikleri’nden Radikal Karar: OPEC ve OPEC+ Üyeliğinden Ayrılıyor
Birleşik Arap Emirlikleri’nden Radikal Karar: OPEC ve OPEC+ Üyeliğinden Ayrılıyor
Endonezya’daki Tren Kazasında Bilanço Ağırlaşıyor: Can Kaybı 14’e Yükseldi
Endonezya’daki Tren Kazasında Bilanço Ağırlaşıyor: Can Kaybı 14’e Yükseldi
Eski Mossad Direktörü Pardo’dan Batı Şeria Eleştirisi: "Yahudi Olmaktan Utanıyorum"
Eski Mossad Direktörü Pardo’dan Batı Şeria Eleştirisi: "Yahudi Olmaktan Utanıyorum"
Galatasaray Şampiyonluk İçin Gün Sayıyor: Samsunspor Galibiyeti 26. Kupayı Getirecek
Galatasaray Şampiyonluk İçin Gün Sayıyor: Samsunspor Galibiyeti 26. Kupayı Getirecek
Fenerbahçe'de Tedesco Dönemi Resmen Kapandı: İşte Ayrılığın Mali Portresi
Fenerbahçe'de Tedesco Dönemi Resmen Kapandı: İşte Ayrılığın Mali Portresi
Tedesco’dan Ayrılık Sonrası İlk Açıklama: "Daha Yeni Sözleşme Konuşuyorduk"
Tedesco’dan Ayrılık Sonrası İlk Açıklama: "Daha Yeni Sözleşme Konuşuyorduk"
Real Madrid’de Jose Mourinho Sesleri: Başkan Perez’in Favorisi "Special One"
Real Madrid’de Jose Mourinho Sesleri: Başkan Perez’in Favorisi "Special One"
Fenerbahçe’de Yeni Dönem: Seçim Kararı Alındı, İsmail Kartal İddiası Gündeme Geldi
Fenerbahçe’de Yeni Dönem: Seçim Kararı Alındı, İsmail Kartal İddiası Gündeme Geldi
Lefkoşa’da Kamyonet ile Motosiklet Çarpıştı: Bir Kişi Yaralandı
Lefkoşa’da Kamyonet ile Motosiklet Çarpıştı: Bir Kişi Yaralandı
Scooter Kazasında Kritik Süreç: Zanlı Hakkında 8 Gün Ek Tutukluluk Kararı
Scooter Kazasında Kritik Süreç: Zanlı Hakkında 8 Gün Ek Tutukluluk Kararı
Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Rum Liderliğine Tepki: "Kıbrıslı Türkler Yok Sayılarak Çözüm Mümkün mü?"
Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Rum Liderliğine Tepki: "Kıbrıslı Türkler Yok Sayılarak Çözüm Mümkün mü?"
Gazimağusa’da Silahlı Kavga: 14 Kişi Tutuklandı, 1 Kişi Aranıyor
Gazimağusa’da Silahlı Kavga: 14 Kişi Tutuklandı, 1 Kişi Aranıyor
Meteoroloji’den Yeni Hafta Raporu: Yer Yer Sağanak Yağış ve Fırtınamsı Rüzgar Bekleniyor
Meteoroloji’den Yeni Hafta Raporu: Yer Yer Sağanak Yağış ve Fırtınamsı Rüzgar Bekleniyor

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
TÜRKİYE

Erzurum’da Aynı Yolda İkinci Zincirleme Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı

Türkiye Demir Yolu Tecrübesini Asya ve Afrika’ya Taşıyor

Karadenizli Balıkçıların Yeni Rotası İğneada: Hamsi Bolluğu Yüzleri Güldürdü

Yüzyılın Konut Projesi’nde 11 İlde Daha Kura Heyecanı

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle