Kamuoyunda “kürtaj davası” olarak bilinen Ada Hospital’deki bazı hamileliklerin yasa dışı sonlandırılmasıyla ilgili 6 sanıklı davaya Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün de devam edilirken, iddia makamı mahkemeye bir tanık daha dinletti.
İddia makamı dün, Girne Belediyesi'nde defin işleri ile ilgilenen Hasan Hulusioğlu'nu tanık kürsüsüne çıkardı. Ayrıca anestezi uzmanı Atalay Arkan'ın da dinlenmesine devam edildi.
Fatma Şenol’un başkanlığında Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seran Bensen’den oluşan Girne Ağır Ceza
Mahkemesi heyetinin baktığı “yasadışı kürtaj” davasını, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç
Akyener yürütürken, sanık Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, sanık Verda Tunçbilek’i Avukat Mustafa Şener, sanıklar Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri ile Avukat Ali Hidayet, sanık Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve sanık Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ile Avukat Ömer Başay temsil etti.
Kısa süre önce iddia makamı tarafından tanık kürsüsüne çıkarılan N. D. ile 5 numaralı fetüsün DNA'sının uyduğu tespit edildi.
8 Aralık Perşembe günü devam edecek duruşmada, mahkeme, Türkiye'den gelecek DNA uzmanı, patolog ve kimyageri dinleyecek. Ayrıca telefon dökümlerinin sunulması için bir tanık daha çağrılacak.
Arkan: Mutlaka kayıt yapılmalıdır
Arkan, anestezi yapıldığında mutlaka ne kadar ilaç verilip, ne zaman verildiğine dair kayıt tutulması gerektiğini söyledi ve bu kayıtlardan bir tanesinin hastanın dosyasına, diğerinin de anestezi arşivinde saklanması gerektiğini ifade etti.
Yaklaşık 10 yıl bu kayıtların saklanması gerektiğini söyleyen Arkan, bu kayıtların uzman ya da uzmanın talimatı ile hemşire ya da teknisyen tarafından tutulabileceğini belirtti.
"Tehlikeli bir ilaç"
Propofol'ün gereğin fazla verilmesinin tehlikeli olduğunu ifade eden Arkan, fazla verilmesi durumunda beyinde kalıcı hasar yaratabileceğine dikkat çekti.
Arkan, propofolün 1985 yılından beri genel anestezi ya da genel anestezi ile birlikte lokal anestezide kullanılan bir ilaç olduğunu kaydetti.
Hulusioğlu: Talep doğrultusunda gömüyoruz
Hulusioğlu, bebeğin ölü doğması durumunda aileden gelen talep üzerine o bebekleri gömdüklerini söyledi.
Gömme işleminin gerçekleşmesi için ailelerin kimlikleriyle gelerek doğumun nerede yapıldığını ve bebeğin ölü doğduğuna dair belgeleri sunduklarını belirten Hulusioğlu, "bu şartlar altında gömme işlemini yapıyoruz" dedi.
Yorum Yazın