Gorno Tepesi’ne yapılacak teleferik projesiyle ilgili YİM’de görüşülen dava 10 Mayıs’a ertelendi.
Beşparmak Dağları’nın ikinci en yüksek noktası olan Karşıyaka’daki “Gorno Tepesi”, ya da diğer adıyla Kıvanç Tepe’ye Lapta Belediyesi tarafından yapılacak teleferik projesi için Bakanlar Kurulu tarafından verilen ön izin kararının iptali için Yüksek İdare Mahkemesi (YİM) Yargıcı Peri Hakkı’nın huzurunda görüşülen davanın önceki celsesinde tanıklık eden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Bumin Paşa’nın, 2 Mayıs’ta toplanacak Bakanlar Kurulu’nun konuyu yeniden görüşeceğini ve kararın iptal edileceği yönündeki beyanı üzerine düne ertelenen dava, dün bir kez daha tehir edildi ve 10 Mayıs’a ertelendi.
Ancak, Müsteşar Paşa’nın beyanında belirttiği önergenin 2 Mayıs’ta Bakanlar Kurulu’na sunulup sunulmadığı veya herhangi bir karar alınıp alınmadığına yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.
Efendi, haritalarda oynama yapıldığını iddia etmişti
Avukat Emre Efendi, şahsen açtığı davayla ilgili mahkemede yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu ve Şehir Planlama Dairesi’ne yapılan müracaatlardaki haritalarda oynama yapıldığını iddia etmişti.
Efendi, Tapu ve Kadastro Dairesi’nden alınan mühürlü orijinal harita ile Bakanlar Kurulu ve Şehir Planlama Dairesi’ne sunulan haritaları mahkemeye emare olarak sunmuştu.
Lapta Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Emre Efendi, Gorno Tepesi ile ilgili Bakanlar Kurulu’na sunulan haritada yer alan parsel numarasının yanlış olduğunu, Lapta’da olan parsellerin, Karşıyaka’daymış gibi geçirildiğini söylemişti.
Yapılacak yapılaşma ya da teleferik projesinin ciddi doğa katliamına neden olacağını belirten Efendi, söz konusu bölgede yol bulunmadığını, bu proje ile de bir yola ihtiyaç duyulacağını, böylelikle de ciddi doğa tahribatına neden olunacağını kaydetmişti.
Efendi, “Gorno Tepesi, insan elinin değmediği bir yerdir. Endemik bitkiler mevcuttur” diye konuşarak, “Proje şu anda başlamadı. Kepçe ile işlem yapmak istediler, ancak engelledik” şeklinde konuşmuştu.
Emre Efendi, Bakanlar Kurulu ve Şehir Planlama Dairesi’ne yapılan müracaatlardaki haritalarda, “Korno Forest” yazan kısmın sol tarafında “77/6/5” yazıldığını, ancak Tapu ve Kadastro Dairesi’nden alınan mühürlü orijinal haritada, aynı yerde hiçbir rakam yazılmadığına dikkat çekmişti.
Yorum Yazın