MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

Topunuz gelin

Ana SayfaGündemTopunuz gelin
Topunuz gelin

Avrupa ülkelerinin 16 Nisan konusundaki duruşlarının Türkiye’deki muhalefetten daha sert ve yaralayıcı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’ın izniyle 16 Nisan’da bunlara gereken dersi vereceğinize inanıyorum” dedi

22 Mart, 2017, Çarşamba 07:20
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’yı sert sözlerle eleştirerek, “Yıllarca bize ‘Avrupa Birliği kriterleri’ diyerek dayattıkları ne varsa şimdi hepsini kendileri ayaklar altına alıyorlar. Şu 16 Nisan bir bitsin, masaya oturacağız, konuşacağız. Bu devran böyle yürümez, gereği neyse Türkiye olarak da biz bunu yaparız” dedi. Erdoğan, dün Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Ankara Arena’da düzenlediği “İnsan için orman, ekonomi için orman” programında şunları söyledi:

 BATI TERÖRÜN ARKASINDA: Şu anda bu çukur eylemlerinde bulunanlar ne diyorlar hayır. Kandil ne diyor hayır, bölücü terör örgütü PKK ne diyor hayır. FETÖ ne diyor hayır. Batıda bu terör örgütünün arkasında kimlerin olduğunu görüyoruz. Almanya’da, Hollanda’da, Belçika’da, İsviçre’de nasıl paslaştıklarını görüyoruz. Türkiye artık zayıf hükümetlerin pençesinde kıvranmasın diye istikrar ve güven iklimini kaybetmesin diye yönetim sistemini değiştiriyoruz.

- AVRUPA DAHA SERT VE HAŞİN: Hadi bizim muhalefetin telaşını anladık. Onlar uzun zamandır ekmeden biçtikleri bir sistemi kaybedecek olmanın paniği içindeler. Peki bu Avrupa ülkelerine ne oluyor? Avrupa ülkelerinin 16 Nisan konusundaki duruşları bizim muhalefetten daha sert, daha haşin, daha yaralayıcı. İşinize bakın, işinize. Allah’ın izniyle 16 Nisan’da bunlara gereken dersi vereceğinize inanıyorum. Geçmişte hasta adam dedikleri bu ülkeyi bir türlü mezara gömüp başına taş dikemediler. Şimdi bu ülkenin yeniden dirilişine şahit olmak elbette onlara acı geliyor.

- Bu devran böyle yürümez: Tayyip Erdoğan’ın Rotterdam’da dev posterleri dükkanlara asılmış. Gelmiş Hollanda polisi onları söküp atıyor. Ama öbür tarafta AB’de PKK terör örgütü yasak olduğu halde, onun başındaki zatın pankartlarıyla, posterleriyle Rotterdam caddelerinde, onların polislerinin koruması altında gösteriler, yürüyüşler yapıyorlar. Sadece Hollanda da mı? Almanya’da da aynı şeyi yapıyorlar. Ne yaparsanız yapın, topunuz gelin, bu millet 16 Nisan’da gereğini sizlere gösterecek. Yıllarca bize AB kriterleri diyerek dayattıkları ne varsa şimdi hepsini kendileri ayaklar altına alıyorlar. Şu 16 Nisan bir bitsin, 16 Nisan bittikten sonra masaya oturacağız, konuşacağız. Bu devran böyle yürümez. Gereği neyse Türkiye olarak da biz bunu yaparız. Hollanda’da yerlerde sürüklenen o benim Hüseyin Kurt kardeşimin hesabını soracağız. Yerlerde sürüklenenler sadece benim insanım değil, aynı zamanda AB’nin müktesebatıdır, AB kriterleridir.

- MASKELERİ DÜŞTÜ: Avrupa ülkelerin yüzlerindeki maske düştü, gerçek suratları ortaya çıktı. Bunlarda insanlık, vicdan, Merhamet yok. Bu Avrupa, 2. Dünya Savaşı öncesinin ırkçı, faşist, zalim Avrupa’sıdır. Bu Avrupa Ortaçağ’ın Türk ve İslam düşmanı Avrupa’sıdır. Çanakkale şehitlerimize ithaf ettiği o meşhur şiirinde ne diyor Akif: ...Maske yırtılmasa hâlâ bize âfetti o yüz... Medeniyet denilen kahpe, hakikat, yüzsüz.’ Evet, medeniyet denilen kahpe, hakikat, yüzsüz. Avrupalılar önce Suriye meselesinde, ardından 16 Nisan konusundaki tavırla kendi maskelerini kendi elleriyle yırtmışlardır.

- TEHDİT EDEMEYECEKLER: Bundan sonra ülkemizde çeşitli sıfatlar altında ajanlık yapan hiçbir Avrupalıya izin verilmeyecektir. AB üyelik süreciymiş, geri kabul anlaşmasıymış, şuymuş, buymuş, artık hiçbiriyle bizi tehdit edemeyecekler. Bitti o işler. Biz Çanakkale’de olduğu gibi yedi düvelin en modern ordularına boyun eğmemiş, 15 Temmuz’da olduğu gibi içimizdeki ihanet çetelerine meydanı bırakmamış bir milletiz. Hele 16 Nisan’da şu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine bir geçelim, ondan sonra çok daha farklı bir Türkiye doğacak, bunu bilelim. Bakıyorsunuz Alman milletvekilleri avucuna hayır yazmış, dolaşıyor, kampanyalar yapıyorlar. Ya size ne? Korkunun ecele faydası yok.

KARDEŞLİK JESTLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kuveyt Emiri Al Sabah dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde başbaşa görüştü. Görüşme sonrası iki ülke arasında 6 anlaşma imzalandı. Bunlardan 3’ü Suriyelilere yönelik katkı anlaşması oldu. Türkiye ile Kuveyt arasında Suriyeli mülteci krizinin yüklenme planlarına katkıda bulunmak amacıyla Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis Belediyesi’ne Kuveyt Fonu tarafından hibe anlaşması imzalandı. İki ülke arasında askeri işbirliği, turizm işbirliği ve İslam işleri alanında da mutabakat zaptı imzalandı. Erdoğan, Al Sabah’a Türkiye’nin en yüksek nişanı olan Devlet Nişanı tevcih etti. Al Sabah da Erdoğan’a Kuveyt’in en yüksek nişanı olan Şeref Madalyası Mübarek El Kebir’i tevcih etti.

‘Hayırcılar darağacını kuranların arkasındaydı’

Koalisyonların sebep olduğu zayıf hükümetler yüzünden kendini milli iradenin, milletin üzerinde gören odaklar ortaya çıktı. Darbeler, muhtıralar, bildiriler ve daha birçok usulle milletin seçtiği Meclis, Başbakan, Hükümet devre dışı bırakıldı, yerine vesayet güçleri ikame edildi. 1960 darbesinde milletin seçtiği Başbakanı ve bakanları darağacına çıkarmadılar mı? bugün hayır kampanyası yürütenler o günde aynı şekilde bu darağacını kuranların arkasındaydılar. 1971’de hükümeti istifaya zorlayanların, 1980’de yeniden darbe yapanların, 1997’de bir kez daha hükümet devirenlerin gücü sistemin zayıflığından geliyor.

- ÜLKENİN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN: 16 Nisan’da oylanacak olan Anayasa değişikliğinin ne getirdiği ne götürdüğü bellidir. Fakat bunlar felaket yalan söylüyor. Olmayan şeyleri varmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Önceki gün ‘Cumhurbaşkanı tüm lokantaları kapatabilir’ diyor. El insaf… Yalanın, palavranın da bir haddi hududu olur. Bunun yalanlarının freni yok. Şimdi sırada ne zaman boyacılara, simitçilere, çekirdekçilere gelecek diye bekliyorum. Biz Cumhurbaşkanlığı sistemini herhangi bir yeri kapatmak için değil, ülkenin ve milletin önünü açmak için getiriyoruz. Milletimden ricam şu. Muhalefetin hezeyanlarına kulak asmayın.

‘Gümbür gümbür geliyoruz’

Türkiye’yi 2 trilyon dolar milli gelire, kişi başına 25 bin dolarlık zenginliğe ulaştırma konusunda kararlıyız. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline ihracatımızla savunma sanayimizle, eğitim, sağlık ulaştırma enerji alt yapımızla gümbür gümbür geliyoruz. İşte buyurun 18 Mart Çanakkale Köprüsü. Biten bir ülkeye böyle bir kredi gelir mi? 10.5 milyar TL ile yüzde 50’si Türk, yüzde 50’si Kore olmak üzere yapıyorlar. İnşallah 2023’e girmeden bu köprümüzün de açılışını yapacağız. 

Etiketler: PKKKoreKilisİslamSabahbugündolarKandilsağlıkTemmuzSuriyeKuveyteğitimAnkaraAvrupaAnayasaİsviçreBelçikaAlmanyaMerhametHollandaŞanlıurfaGaziantepÇanakkaleAvrupa BirliğiTayyip ErdoğanCumhurbaşkanlığıRecep Tayyip Erdoğan
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Bilişim Adası Yolunda Dev Adım: "Genç Beyinler Yeni Fikirler" KKTC’de İlk Kez Düzenlendi
Bilişim Adası Yolunda Dev Adım: "Genç Beyinler Yeni Fikirler" KKTC’de İlk Kez Düzenlendi
Gazze’de Sağlık Hizmetleri Durma Noktasında: Laboratuvar Malzemelerinin %86’sı Tükendi!
Gazze’de Sağlık Hizmetleri Durma Noktasında: Laboratuvar Malzemelerinin %86’sı Tükendi!
Petrol Piyasasında Sert Fren: Brent Petrol 100 Doların Altına İndi!
Petrol Piyasasında Sert Fren: Brent Petrol 100 Doların Altına İndi!
Avrupa’da Havacılık Alarmı: Brüksel Havayolları’nın Sadece 6 Haftalık Yakıtı Kaldı!
Avrupa’da Havacılık Alarmı: Brüksel Havayolları’nın Sadece 6 Haftalık Yakıtı Kaldı!
Ederson’un Suudi Arabistan Hayaline "Maaş" Engeli: Al-Hilal ve Al-Nassr’dan İndirim Talebi
Ederson’un Suudi Arabistan Hayaline "Maaş" Engeli: Al-Hilal ve Al-Nassr’dan İndirim Talebi
Amedspor’un Süper Lig Sevinci Yarım Kaldı: Toplam 3 Maddeden PFDK’ya Sevk!
Amedspor’un Süper Lig Sevinci Yarım Kaldı: Toplam 3 Maddeden PFDK’ya Sevk!
Acun Ilıcalı’dan Premier Lig Primi: "Şampiyonluk Gelirse Rota Las Vegas!"
Acun Ilıcalı’dan Premier Lig Primi: "Şampiyonluk Gelirse Rota Las Vegas!"
Aziz Yıldırım’ın Teknik Direktör Planı Sızdı: Takımı "Efsane"ye Emanet Edecek!
Aziz Yıldırım’ın Teknik Direktör Planı Sızdı: Takımı "Efsane"ye Emanet Edecek!
Er Meydanında Dev Rakibe Karşı Dev Mücadele: Havran’da "Davut ile Calut" Esintisi
Er Meydanında Dev Rakibe Karşı Dev Mücadele: Havran’da "Davut ile Calut" Esintisi
Fenerbahçe’de Ali Koç Kararını Verdi: Başkanlığa Aday Olmayacak
Fenerbahçe’de Ali Koç Kararını Verdi: Başkanlığa Aday Olmayacak
Aziz Yıldırım’ın "A Takımı" Belli Oluyor: İşte Listedeki İlk 5 İsim
Aziz Yıldırım’ın "A Takımı" Belli Oluyor: İşte Listedeki İlk 5 İsim
Mertens Geri Dönüyor: Galatasaray’ın Efsane İsmi Antalyaspor Maçı İçin İstanbul’a Geliyor
Mertens Geri Dönüyor: Galatasaray’ın Efsane İsmi Antalyaspor Maçı İçin İstanbul’a Geliyor
Bahar Sıcakları Geri Dönüyor: Yağışlı Hava Yerini Güneşli ve Sıcak Günlere Bırakıyor
Bahar Sıcakları Geri Dönüyor: Yağışlı Hava Yerini Güneşli ve Sıcak Günlere Bırakıyor
İskele-Çayırova Anayolunda Geniş Kapsamlı Çalışma: 31 Mayıs’a Kadar Sürecek
İskele-Çayırova Anayolunda Geniş Kapsamlı Çalışma: 31 Mayıs’a Kadar Sürecek
KKTC Siyasetinde İstifa Depremi: İzlem Gürçağ Altuğra UBP’den Ayrıldı, Halkın Partisi’ne Katılıyor
KKTC Siyasetinde İstifa Depremi: İzlem Gürçağ Altuğra UBP’den Ayrıldı, Halkın Partisi’ne Katılıyor
Sürücülerin Dikkatine: Mehmetçik "Ay Yıldız Yolu" İki Gün Trafiğe Kapatılacak
Sürücülerin Dikkatine: Mehmetçik "Ay Yıldız Yolu" İki Gün Trafiğe Kapatılacak
Kamu Sağlığında Teknoloji Devrimi: Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda İlk Robotik Cerrahi Başarıyla Uygulandı
Kamu Sağlığında Teknoloji Devrimi: Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda İlk Robotik Cerrahi Başarıyla Uygulandı
Piyasalarda Son Durum: Sterlin 60 TL Eşiğini Aşarak 61.75 TL Seviyesine Yükseldi
Piyasalarda Son Durum: Sterlin 60 TL Eşiğini Aşarak 61.75 TL Seviyesine Yükseldi
Bakan Hasipoğlu’ndan Ekor Çalışanlarına Destek: İşverene Her İşçi İçin Bir Asgari Ücret Ceza
Bakan Hasipoğlu’ndan Ekor Çalışanlarına Destek: İşverene Her İşçi İçin Bir Asgari Ücret Ceza
Cihangir’de Yarın Elektrik Kesintisi Yapılacak: İşte Kesintiden Etkilenecek Bölgeler
Cihangir’de Yarın Elektrik Kesintisi Yapılacak: İşte Kesintiden Etkilenecek Bölgeler

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Bilişim Adası Yolunda Dev Adım: "Genç Beyinler Yeni Fikirler" KKTC’de İlk Kez Düzenlendi

Bahar Sıcakları Geri Dönüyor: Yağışlı Hava Yerini Güneşli ve Sıcak Günlere Bırakıyor

İskele-Çayırova Anayolunda Geniş Kapsamlı Çalışma: 31 Mayıs’a Kadar Sürecek

KKTC Siyasetinde İstifa Depremi: İzlem Gürçağ Altuğra UBP’den Ayrıldı, Halkın Partisi’ne Katılıyor

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle