Ünal Üstel, Erhan Arıklı ve bazı bakanlar, İskele–Boğaz Yolu proje alanında incelemelerde bulundu. Heyet, Lokum Çemberi ile Harup Fabrikası arasındaki güzergâhta yürütülen ve planlanan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
2012 yılında projelendirilen bölünmüş yol projesinin bir kısmına 2025 yılında başlanarak belirli bölümlerinin tamamlandığı, ancak yaklaşık 5 kilometrelik kısmın istimlak nedeniyle alınan 6 ara emri kararı sebebiyle tamamlanamadığı belirtildi.
Yüklenici firma proje müdürü Bülent Doruk, mevcut ara emri kararları nedeniyle yolun çift şeritli bölünmüş yol olarak yapılamayacağını ifade etti. Ara emri konusu çözümlenmediği için mevcut yolun 8 ila 10 metreye kadar genişletilmesi ve bazı kesimlerde üç şeritli hale getirilmesi yönünde karar alındı.
Hasan Sadıkoğlu ise belediye olarak Boğaz geçişindeki kaldırım ve altyapı çalışmalarına katkı koyacaklarını belirterek, uzun süredir sorunlu olan yolun yenilenmesinin bölge açısından önemli olduğunu kaydetti.
Bakan Arıklı, 6 ara emri kararının kaldırılamaması nedeniyle sürecin aksadığını dile getirirken, Başbakan’ın talimatıyla ara emrine konu alanlara girilmeden yolun genişletileceğini açıkladı. Çalışmaların yaklaşık iki hafta içinde başlayacağı ve 1 ila 1,5 ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.
Başbakan Üstel ise hükümet programında yer alan ulaşım projelerini hayata geçirmeye devam ettiklerini vurgulayarak, yol güvenliğinin öncelikleri arasında bulunduğunu ifade etti. İskele–Boğaz Yolu’nda bayram sonrasında çalışmaların resmen başlatılacağını belirten Üstel, mevcut yolun süratle yenilenerek daha güvenli hale getirileceğini söyledi.



























Yorum Yazın