Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Temsilcisi Alexander Winterstein, AB’nin, gelecekteki Kıbrıs sorunun çözüm için her türlü girişimi desteklemeye hazır olduğunu söyledi.
Alexander Winterstein, Brüksel’de yaptığı bilgilendirme toplantısında, “Gördüğünüz gibi, Crans Montana’da Kıbrıs’la ilgili Konferans anlaşma başarılmadan kapandı. 10 günlük yoğun çalışmalara rağmen, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, geriye kalan farklılıkların, şu anda bir anlaşmaya varılamayacak kadar çok büyük olduğu sonucuna vardı.
AB, bildiğinizi gibi, süreci hem teknik hem de siyasi düzeyde desteklemekteydi, gelecekte yaşayabilir bir sonuca varılması yönünde her iki tarafı desteklemeye bağlı kalıyoruz” diye konuştu.
Üzerinde anlaşmaya varılamayan noktaları da değerlendiren Winterstein, Crans Montana’nın son bir fırsat olmadığını söyleyerek, yakın bir gelecekte başka girişimleri de ihtimal dışı bırakmadığını vurguladı.
Winterstein, güvenlik ve garantiler başlıklarının zor ve duyarlı konular olduğunu kabul ederek, sürecin Genel Sekreterin himayesi altında gerçekleştirildiğini ve Avrupa Komisyonunun bunu desteklemeye bağlı kaldığını kaydetti.




























Yorum Yazın